ÎN PRIMELE NOUĂ LUNI ALE ANULUI, Sonae Sierra a înregistrat un profit total net de 94,8 milioane euro

Adina Lateş
Companii #Imobiliare / 9 noiembrie 2015

Sonae Sierra, specialistul internaţional în centre comerciale, a înregistrat un profit net de 94,8 milioane euro în primele nouă luni ale anului 2015, în comparaţie cu 59,8 milioane euro înregistrate în aceeaşi perioadă a anului 2014, informează un comunicat de presă remis astăzi redacţiei.

"În afara creşterii profitului net cu 59%, cel de-al treilea trimestru al anului 2015 s-a evidenţiat totodată prin creşterea vânzărilor chiriaşilor. Comparaţia like-for-like demonstrează o creştere a vânzărilor chiriaşilor din portofoliul european de 2,6%, detaşându-se Italia, cu o creştere 6%, Spania, cu 3,9%, şi Portugalia cu 2,8%. Brazilia şi-a menţinut rezultatele pozitive, cu o creştere a vânzărilor chiriaşilor de 5,1% (BRL), de asemenea în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului 2014.

Rata globală de ocupare a portofoliului a fost de 95,1%, nivel comparabil cu aceeaşi perioadă din 2014, ceea ce reflectă calitatea înaltă a centrelor comerciale Sonae Sierra precum şi managementul eficient al companiei", se arată în comunicatul citat.

În primele nouă luni ale anului 2015, compania a atins un profit net direct de 42,3 milioane euro, în creştere cu 18% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Conform sursei citate, mărirea profitului net direct se datorează mai ales rezultatelor de exploatare mai bune, creşterii serviciilor furnizate şi îmbunătăţirea de la nivelul rezultatelor financiare. Această îmbunătăţire reflectă ratele mai scăzute ale dobânzii înregistrate la scadenţa unor instrumente financiare de acoperire a expunerii la riscul de dobândă. Îmbunătăţirea organică a fost parţial absorbită de evoluţia negativă a ratei de schimb a realului brazilian, care s-a devalorizat cu 11% în raport cu euro, comparabil cu primele nouă luni ale anului 2014.

Rezultatul financiar indirect a atins 52,5 milioane euro, reprezentând o creştere de 121% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2014, mai ales datorită compresiei randamentului în Europa, mai precis în Portugalia, înregistrată în primul semestru al anului 2015.

În primele nouă luni ale anului 2015, compania şi-a continuat strategia unei expuneri mai mari la noi oportunităţi de dezvoltare imobiliară, de evaluare a portofoliului şi furnizare a serviciilor către terţe părţi.

În ceea ce priveşte proiectele de dezvoltare imobiliară, Sonae Sierra şi-a anunţat prima investiţie în Columbia, prin achiziţia unui teren în Cucuta, unde urmează să construiască un nou centru comercial de 40.000 m2 suprafaţă închiriabilă (GLA), reprezentând o investiţie de 47 milioane euro programată a se deschide în 2017.

"Proiectul de dezvoltare ParkLake (Bucureşti, România) avansează în ritmul potrivit. ParkLake reprezintă o investiţie de 180 milioane euro pentru o suprafaţă GLA de 70.000 m2, din care peste 90% a fost deja închiriată şi/sau angajată, cu inaugurarea programată în 2016. Contractul de finanţare pentru centrul comercial a fost semnat în trimestrul al treilea al acestui an.

Dezvoltarea imobiliară a centrului comercial Zenata (Maroc) - o investiţie de 100 milioane euro în peste 250 de magazine desfăşurate pe o suprafaţă închiriabilă de 90.000 m2 precum şi dezvoltarea centrului Designer Outlet (Malaga, Spania) - o investiţie de 115 milioane euro pentru o suprafaţă închiriabilă de 30.000 m2 - avansează de asemenea într-un ritm bun, ambele având inaugurarea programată pentru 2017", mai precizează comunicatul amintit.

În privinţa serviciilor de administrare a proprietăţii şi de închiriere oferite părţilor terţe, pe lângă cele şase contracte noi încheiate în Spania, România şi Turcia, reprezentanţii Sonae Sierra evidenţiază că s-a început furnizarea serviciilor pentru şapte centre comerciale, din Germania (Quarré Wandsbek-Markt, Mercado and Geschäftshaus Ottensen), Italia (Ligabue), România (Mărăşti Parking din Cluj), Spania (S.C. Bahía Mar din Puerto de Santa Maria) şi Turcia (pentru proiectul imobiliar Istanbul Balance). Pentru componenta serviciilor de dezvoltare a centrelor imobiliare, Sonae Sierra a semnat 10 contracte noi în ţări ca Italia, Rusia şi Turcia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb