ÎN PRIMELE ŞASE LUNI ALE ANULUI Bittnet systems - profit net la nivel de grup de 1,58 milioane de lei

M.G.
Piaţa de Capital / 27 - 28 august 2021

Bittnet systems - profit net la nivel de grup de 1,58 milioane de lei

Bittnet: "Situaţia financiară a grupului este una foarte bună (...). Suntem încrezători să continuăm politica de nedistribuire de dividende cash şi de investire în extinderea accelerată a grupului şi oferirea de acţiuni gratuite pe baza rezultatelor bune obţinute"

Managementul promite o cifră de afaceri de 250 de milioane de lei după finalizarea cu succes a tuturor tranzacţiilor de M&A

Bittnet Systems (BNET) a înregistrat un profit net la nivel consolidat de 1,58 milioane de lei în primele şase luni din acest an, în creştere comparativ cu un profit net de 0,96 milioane de lei în perioada similară din 2020, după o pierdere netă la nivel de grup de 0,5 milioane de lei în primul trimestru din acest an, reiese din raportul emitentului, transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Veniturile din contractele cu clienţii (cifra de afaceri) au scăzut la 48,16 milioane de lei, cu 15% de la 56,9 milioane de lei în S1 2020, iar costurile au cunoscut şi ele o scădere la aproximativ 46,5 milioane de lei de la circa 56,2 milioane. Rezultatul a fost sprijinit de venituri financiare în creştere de 7 ori de la 0,32 milioane de lei la aproape 2,61 milioane de lei, care au dus la un profit financiar de 1,38 milioane de lei. Rezultatul operaţional a fost pozitiv, de doar 0,65 milioane de lei, în scădere faţă de 3,18 milioane în S1 2020.

Profitul brut a fost de aproape 2,04 milioane de lei, în creştere cu 57% faţă de profitul brut de 1,3 milioane de lei din primele şase luni ale lui 2020. Profitul brut de 2,038 milioane de lei reprezintă totuşi un procent de realizare de doar 16% din valoarea previzionată în 2021, în timp ce afacerile de 48,16 milioane de lei reprezintă 31% din valoarea previzionată de 157,05 milioane de lei pentru 2021.

Amintim că compania a realizat în primul semestru opt tranzacţii de tip M&A, dintre care două transfrontaliere, în vederea consolidării poziţiei în domeniile de dezvoltare software, training şi securitate cibernetică.

"Grupul nostru de companii oferă o gamă din ce în ce mai largă de servicii IT&C clienţilor, atât în manieră clasică - pe proiect - dar si în mod recurent sau în paradigma de managed services. Intenţionăm să extindem în mod continuu amprenta de produse şi servicii furnizate atât prin dezvoltarea portofoliului fiecărei companii sau linii de business, cât şi prin investiţii sau achiziţii. Nu suntem un fond de investiţii, ci căutăm constant să dobândim poziţii în companii în care să sprijinim activitatea operaţională, indiferent de cât de mare este deţinerea pe care o putem obţine. Chiar dacă rezultatele produse de fiecare dintre companiile în care investim nu au an de an valori şi evoluţii regulate, credem cu tărie că portofoliul diversificat pe care îl deţinem va continua să prospere", spune într-un comunicat Mihai Logofătu, CEO şi cofondator Bittnet Group.

Compania mai arată că dacă toate tranzacţiile anunţate până la momentul publicării acestui raport se închid cu succes, la finalul anului 2021, companiile din grup vor înregistra venituri de aproximativ 250 milioane lei (cu 100 milioane peste bugetul de 150 aprobat de acţionari).

"Cu alte cuvinte, dacă ne-am opri din procesele de M&A, şi dacă am încetini creşterea de la 60% la 26%, tot suntem pe drumul cel bun pentru a livra rezultatul de 500 milioane lei venituri la finalul lui 2024. În schimb, nu intenţionăm să ne oprim din procesele de M&A pentru a accelera creşterea grupului", arată compania.

"Situaţia financiară a grupului este una foarte bună, activul net contabil (capitalurile proprii) atingând cea mai mare valoare din istoria grupului: 42 milioane lei. Acelaşi lucru se poate spune despre poziţia de cash - de 26,2 milioane lei, în timp ce activele financiare au depăşit valoarea de 4,4 milioane lei. În perioada analizată, grupul a continuat să înregistreze un cash-flow pozitiv, de 1,1 milioane lei. Ţinând cont de efectul compus al sumelor investite în companie faţă de orice altă alternativă, suntem încrezători să continuăm politica de nedistribuire de dividende cash şi de investire în extinderea accelerată a grupului şi oferirea de acţiuni gratuite pe baza rezultatelor bune obţinute", se mai arată în raportul companiei.

În BVC-ul pentru 2021, BNET estimează un profit operaţional de 15,26 milioane de lei la nivel consolidat. Compania are o capitalizare de 153,67 milioane de lei la BVB.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Operational praf, venituri praf, obiective bugetate praf.

    Sell-off. 

    1. Of-off!

      Habar nu are ....

      Ereau pe aici vreo doi care se dadeau interesati sa cumpere actiuni la BNET. Eu zic sa le cumpere pe toate sa duca pretul la 1 leu, ca e de mare viitor firma asta.

      Sau s-o cumpere fratii Logofatu s-o delistaze pana nu se duce rau de tot.

      Sa vedem la urmatoarea majorare de capital cu bani cati mai participa. 

    Pe cine prosteste ? Avem venit din activitatea de baza in scadere cu 15% fata de an pandemic. Doar speculatiile financiare nu te vor salva, dimpotriva. Cum spunea antevorbitorul, sell BNET and never look back!

    Pretul actiunii in ultimele 12luni cu toate actiunile lor gratuite s a diminuat.

    Mihai LOGOFĂTU este cel mai mare mincinos! Promisiunile pe care le face de câțiva ani nu se vor îndeplini niciodata. LOGOFĂTU este în poziția unui jucător care pierde mulți bani la păcănele și se amăgește ca va veni și câștigul. Fugiți de LOGOFĂTU și BNET cât mai aveți timp!

    1. BIG like !

    Profit net BNET 687000 lei; daca ramaneau doar cu societatea mama, Bitnet Systems sa, aveau profit mai mare.

    Dar atunci nu puteau justifica capitalizarea bursiera uriasa, de 186 milioane lei! 

    Țeapă marca brk !

    Cat de distractiv o sa fie luni la prima oara zbang minus 15. Si tot asa de cateva ori. Firma este FALIMENT. Cosmetizat frumos, detineri la alte firme, diluari de capital, operatii in cadrul grupului etc dar adevartul este unul singur, teapa romaneasca.

    bnet e tinut de tradeville nu de brk, nu ca ar fi o mare deosebire. Tradeville un borfasel in devenire...vrea sa ii calce pe urme fratelui mai mare brk. Nu o lasa sa cada...e de spalat bani prin ea. Asa ca chiar daca bnet e praf operartional, doar cumpara firme, intercompany fara numar, rezultate slabe pretul va fi tinut de cumatrul tradeville pe termen lung...asta daca firma nu va falsifica info financiare precum NRF, dar si asa...are grija brokerul de ea.

    1. Foarte bine punctat, petardele vor fi sustinute de broker, pentru ca ei au interesul sa fie de succes si sa atraga alte si alte afaceri pe Aero, cand va veni prima corectie, vor cadea exponential, astfel brokerul va iesi basma curata(dand vina pe corectie), prostimea o va lua in cioc dand vina pe destin, nu pe propria judecata, iar cei 1% adik meseriasii, vor fi pe cash asteptand sa treaca furtuna si sa lanseze noi produse....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb