În primele trei luni ale anului 2021, Eurohold a raportat venituri de aproximativ 421 milioane BGN

Comunicate de presă / 31 mai 2021

În primele trei luni ale anului 2021, Eurohold a raportat venituri de aproximativ 421 milioane BGN

În primele trei luni ale anului 2021, Eurohold a raportat venituri de aproximativ 421 milioane BGN, aproape de nivelul din aceeaşi perioadă a anului precedent. Activitatea de asigurări a grupului, concentrată în Euroins Insurance Group (EIG) a contribuit cel mai mult la performanţa holdingului. Veniturile din activitatea de asigurări au crescut cu un procent faţă de anul anterior, până la 375,4 milioane BGN, conform unui comunicat remis redacţiei.

Prima brută subscrisă a EIG a crescut cu 6,4% până la 249 milioane BGN. Veniturile generate de activitatea financiară şi investiţională a holdingului au crescut cu 26% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2020, până la 2,75 milioane BGN. Celelalte două segmente din activitate - leasingul şi vânzările de autoturisme, au raportat, de asemenea, performanţe stabile, în ciuda faptului că ambele sectoare au fost printre cele mai afectate de criză. Veniturile din activitatea de leasing au crescut cu 11%, până la aproximativ 6,3 milioane BGN.

Eurohold şi-a îmbunătăţit profitabilitatea operaţională, deoarece EBITDA a crescut cu 2% faţă de anul trecut, ajungând la 12,2 milioane BGN. Rezultatul financiar net s-a ridicat la 1,2 milioane BGN în primul trimestru al anului 2021, comparativ cu 3,3 milioane BGN în aceeaşi perioadă a anului precedent. Scăderea acestui indicator s-a datorat costurilor financiare mai mari. Începând din martie 2021, activele Eurohold au ajuns la 1,68 miliarde BGN, cu 3,2% mai mult decât în ​​decembrie 2020.

"Rezultatele noastre din primul trimestru al anului 2021 arată o rezistenţă puternică şi vedem o revenire la nivelurile dinaintea crizei. Grupul Eurohold raportează performanţe solide dacă comparăm perioada actuală cu primul trimestru din 2020, când rezultatele noastre erau în creştere şi criza încă nu a început. Performanţa generală din 2020 şi de la începutul anului 2021 ne-a arătat rezistenţa şi capacitatea de a face faţă unei situaţii extraordinare. Suntem recunoscători angajaţilor noştri, clienţilor şi partenerilor pentru eforturile, înţelegerea, sprijinul şi încrederea pe care o au în noi. În ciuda marilor provocări, suntem încrezători că vom îndeplini aşteptările şi ne vom atinge obiectivele pentru acest an", a declarant Kiril Boshov, preşedintele Consiliului de Administraţie al Еurohold.

Între timp, Eurohold tocmai a lansat o procedură pentru o majorare de capital care va permite companiei să strângă până la 100 de milioane EUR în fonduri proprii. Oferta publică este efectuată pe Bursa Bulgară de Valori (BSE). Eurohold va oferi pentru subscriere 79 de milioane de acţiuni noi cu o valoare nominală de 1 BGN şi un preţ de emisiune de 2,50 BGN fiecare. Astfel, Eurohold ar strânge până la 100 de milioane EUR şi încasările vor fi utilizate pentru finanţarea achiziţiei filialelor CEZ Group din Bulgaria şi pentru a investi în dezvoltarea celor două afaceri principale ale grupului - energie şi asigurări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb