ÎN PRIMUL SEMESTRU DIN 2020 Comelf a obţiunt un profit net de 1,2 milioane de lei

G.U.
Piaţa de Capital / 21 august 2020

Sursă foto: timponline.ro

Sursă foto: timponline.ro

Comelf SA Bistriţa a obţinut un profit net de 1,2 milioane de lei în primul semestru din acest an, în scădere cu peste 33% faţă de primul semestru din 2019, când a raportat 1,8 milioane de lei, conform unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti, transmite Agerpres.

Veniturile companiei au fost de 64 milioane de lei în primul semestru din 2020, comparativ cu 79 milioane de lei în perioada similară din 2019, în scădere cu 19%, principala cauză fiind diminuarea cifrei de afaceri pe fondul pandemiei de COVID-19.

Compania precizează că livrează produse către ţări din EU care au fost grav afectate de aceasta pandemie, în special Italia, unde Comelf livra aproximativ 43% din cifra de afaceri (semestrul I 2019) în timp ce în primul semestru 2020 a livrat doar 36% din cifra de afaceri.

De asemenea, scăderi ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în relaţiile comerciale cu companii din Germania, Austria şi Suedia, tot în contextul economic şi sanitar global influenţat de pandemia de COVID 19.

Totodată, compania menţionează neregăsirea în veniturile semestrului I 2020 a sumei de 0,5 milioane de lei, reprezentând dividende nerevendicate de către acţionari şi prescrise conform Codului Civil, aprobate de AGOA din 18 aprilie 2019 să fie transferate la venituri, în exerciţiul financiar 2019.

Societatea s-a constituit ca societate comercială în anul 1991 ca urmare a reorganizării fostei Întreprinderi de Utilaj Tehnologic Bistriţa. Acţiunile societăţii sunt cotate la Bursa de Valori Bucureşti, piaţa reglementata, cu indicativul CMF,

începând cu data de 20 noiembrie 1995.

Activitatea principală a societăţii este fabricarea de motoare şi turbine (cu excepţia celor pentru avioane, autovehicule şi motociclete). Societatea mai are ca obiect de activitate fabricarea de instalaţii, subansamble şi componente pentru centrale energetice şi protecţia mediului, echipamente pentru utilaje terasiere, echipamente pentru ridicat şi transportat, inclusiv subansamble ale acestora, construcţii metalice. Fabricarea armamentului şi muniţiei, autovehiculelor de transport rutier şi vehiculelor militare de luptă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb