ÎN PRIMUL SEMESTRU DIN 2022 Simtel Team raportează o cifră de afaceri de 37,6 milioane de lei

V.G.
Piaţa de Capital / 14 septembrie 2022

Simtel Team raportează o cifră de afaceri de 37,6 milioane de lei

Simtel Team (BVB: SMTL), companie românească de inginerie şi tehnologie listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, raportează, la nivel consolidat, o cifră de afaceri de 37,6 milioane de lei în primul semestru din 2022 şi un profit net de 3 milioane de lei, arată un comunicat de presă transmis redacţiei.

Potrivit sursei citate, divizia de energie verde a avut cea mai mare contribuţie la cifra de afaceri, de 85%, telecomunicaţiile au reprezentat 14%, în timp ce alte linii de business au contribuit cu 1%.

"Creşterile înregistrate în prima jumătate a anului se raportează contextului în care ne aflăm. Creşterile de preţuri la energie au îndreptat tot mai multe companii către implementarea de soluţii regenerabile, precum instalarea de panouri fotovoltaice. În primul semestru din 2022, am semnat 55 de noi contracte ce vizează instalarea de centrale electrice fotovoltaice cu o putere instalată de aproximativ 31 MWh. 41 dintre aceste contracte au fost semnate în cel de-al doilea trimestru. În prima jumătate a anului, portofoliul de clienţi s-a extins cu 44 de clienţi noi din sectoare diversificate. De asemenea, în 2022, am schimbat modalitatea de facturare a unui proiect, în patru tranşe, pe măsură ce se implementează proiectul, şi, prin urmare, nu se mai aşteaptă finalizarea acestuia. Acest nou model de facturare va sprijini evitarea caracterului sezonier al încasărilor, în contextul în care, în 2021, aproximativ 40% din cifra de afaceri a fost facturată în perioada noiembrie-decembrie. Având în vedere că noua modalitate de facturare fost introdusă doar pentru contractele noi, va mai dura o perioadă până când vom înregistra o stabilizare a veniturilor între trimestre," a declarat Iulian Nedea, cofondator şi CEO al Simtel Team.

La nivel individual, cifra de afaceri s-a ridicat la 35,4 milioane de lei în primul semestru din 2022, o creştere cu 91% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut şi un profit net de 1,7 milioane de lei, o majorare cu 129% faţă de primul semestru din 2021. Rezultatele din primele şase luni ale anului au fost determinate de performanţa excelentă şi continuă a liniei de business de energie regenerabilă, care a generat 85% din cifra de afaceri totală, o creştere a ponderii totale cu 6 pp. Prin urmare, această divizie, a contribuit cu aproximativ 29,9 milioane de lei la cifra de afaceri pentru prima jumătate a anului, comparativ cu 14,6 milioane de lei generate în primul semestru al anului trecut.

Telecomunicaţiile au contribuit cu 14% la cifra de afaceri totală, şi au generat venituri de aproximativ 5,1 milioane de lei în primele şase luni din 2022, faţă de 3,7 milioane de lei în primul semestru din 2021. În acest domeniu, în prima parte a anului, compania a implementat cu succes o soluţie de alimentare electrică a unui amplasament de telecomunicaţii mobile din România, operat de Vodafone, împreună cu GenCell, un furnizor de top de soluţii de energie electrică pe bază de hidrogen şi amoniac. Acesta este proiect unicat in România, ce produce energie din hidrogen prin cracarea amoniacului lichid. Ponderea celorlalte linii de business a rămas nesemnificativă, reprezentând 1% din cifra de afaceri totală, în linie cu ponderea înregistrată şi în primele şase luni din 2021, se mai arată în comunicat.

De asemenea, în prezent, Simtel are contracte semnate cu 63 de clienţi pentru o putere totală de 5MWp şi care au contract de finanţare aprobată prin proiectul guvernamental Electric Up. Veniturile prognozate de companie cu privire la aceste contracte sunt de aproximativ 22,5 milioane de lei.

La finalul lunii iunie, Simtel Team a încheiat cu succes operaţiunea de majorare a capitalului social, prin atragerea sumei de 12,8 milioane de lei. Fondurile vor fi utilizate în proporţie de 50% pentru susţinerea proiectelor aflate în derulare la nivelul celor trei linii de business ale companiei şi a celor prognozate pentru 2022. Restul de 50% va fi alocat în mod egal pentru dezvoltarea de proiecte de stocare a energiei electrice în vederea echilibrării sistemului energetic naţional, finalizarea aplicaţiei software de monitorizare a staţiilor pentru încărcarea maşinilor electrice, dezvoltarea de proiecte fotovoltaice proprii - achiziţionare teren, dezvoltare proiect, construire, punere în funcţiune dar şi investiţii în R&D pentru dezvoltarea de roboţi autonomi pentru logistică, prin compania Advanced Robotics, unde Simtel Team deţine 51% din acţiuni. Pentru perioada următoare, conducerea Simtel urmăreşte să continue dezvoltarea companiei, inclusiv prin extinderea în afara ţării.

"Vrem să deschidem o filială în Republica Moldova, având deja contracte semnate ce reprezintă investiţii de peste 500.000 de euro, iar ţara, fiind în afara Uniunii Europene, are anumite particularităţi vamale pe care nu le putem acoperi din România, dar şi deschiderea unei filiale în vestul Europei. Pentru anii următori, credem mult în domeniul stocării de energie, fie cu baterii Li-ion fie cu hidrogen, iar în acest sens dezvoltăm servicii şi produse specifice," a adăugat Iulian Nedea.

Având în vedere activitatea intensă din acest an, extinderea accelerată atât din punctul de vedere al clienţilor, cât şi al proiectelor demarate sau aflate în etapa de pregătire, precum şi solicitările tot mai ridicate pentru serviciile companiei, atât în domeniul energiei regenerabile, cât şi în cel al telecomunicaţiilor, conducerea Simtel Team menţine bugetul pentru anul 2022, care vizează venituri operaţionale de 103,7 milioane de lei, EBITDA de 14,9 milioane de lei şi un profit net de 11,6 milioane de lei.

Simtel Team este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din data de 1 iulie 2021. În prezent, compania are o capitalizare de piaţă de aproximativ 213 milioane de lei, mai arată sursa citată.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Meh, fara dividend in urmatorii ani

    1. asta e forma care creste cu 100% pe an, nu vrem dividende acum, peste 5 ani cand e matura, daca vrei dividende ce cauti pe companiile care au planuri mari de cresteri, te trezesti vorbind pe langa subiect

    210 mil. capitalizare?Aero mai e in aceeasi atmosfera cu restul burselor ori e prin stratosfera?

    Astia nu produc cash din operatiuni,nu produc deloc in afara de suma atrasa la majorare,s-au listat de 14 luni si au luat 27 mil. de la investitori in plasament+majorarea de acum. 

    Afacerile si cheltuielile cresc ambele cu 90%,'scalarea' e o poveste,adauga 1 mil profit cu toata cresterea asta. 

    Nu-mi imaginez la ce se asteapta astia care platesc asemenea bani pe actiune.Cam ce trebuie sa se intample sa ajunga astia la 20-25 mil profit la maturitate sa justifice doar evaluarea de acum?Si asta cand suntem pe varf cu instalatul de panouri si mereu auzi de un nou concurent.

    Si mai au si dedeman actionar,cel mai praf investitor financiar de pe BVB. 

    1. estu platit sa critici si sa denigrezi companiile de pe aero ? sezi bland ca nu ai nimenrit-o, simtel e firma cu potential enorm de crestere, citeste rapoartele si invata despre companie

      SMTL are PERul 27 cu aceste rezultate. Pe Aero sunt alte companii care stau mult mai bine in privinta acestui raport (PER sub 10)

      La SMTL, desi perspectivele par a fi bune, nu au forta de munca suficienta ca sa concretizeze aceste perspective. Domeniul de activitate este bun, dar pretul a luat-o mult prea mult in fata rezultatelor.

      Acum SMTL este mult prea scumpa (chiar si cu pretul la jumatate, tot ar fi alte companii mai atractive), dar raman in continuare sperantele. 

      SMTL e intr-un megabubble.Au mai fost si altele pe rand,SAFE de exemplu.Corectiile vin in timp,pe masura ce rezultatele erodeaza exuberanta irationala.Remarcabil ca suntem singura bursa pe care outlook la unele companii e cu atat mai bun cu cat totul in jurul lor e in transformarari majore.Mereu la noi ce e mai bun urmeaza in cele mai grele timpuri.Cand mediul e favorabil nu se intampla mai nimic,dar trebuie sa credem chipurile ca va fi mult mai bine cu cat va fi mai rau in jur.

    stam deci asa

    Q1 rentabilitate 3% 

    H1 rentabilitate 5% 

    ar trebui sa credem ca la sf anului rentabilitatea e 13-14% ca in buget 

    daca se intampla si minunea asta e PER 20!

    ruleta ruseasca 

    1. e actiune pentru cei care intelet domeniul in care activeaza, nu trebuie sa fie per10 daca e actiune premium

      Actiune premium care nu e pentru incepatori.. Ahaha mor

    Imparatul e gol,sa ne vedem lungul nasului,sa nu ne ai imbatam cu apa rece, voi continua sa acumulez in continuare BRK, FRB,CAB,REIT,MILK, parole,parole....decat sa raman blocat ca minoritarul de la OIL ,prefer sa acumulez acestin emitenti......de la altii care tot vand mai ieftin....

    Datorii față de acționari : a crescut la 12.5 mln , cu 950%. Ce o fi cu asta

    1. majorarea de capital care nu era inregistrata la sfarsitul semestrului

      la inregisrrare a trecut de la datorie la capital social si prime de emisiune

      problema lor e ca toata cresterea e pe datorie si ineficienta-ori la banci, furnizori sau actionari, apeleaza la toti dar nu adauga nimic la echivalente numerar 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb