ÎN URMA SCĂDERII COTAŢIILOR PETROLIERE, E.ON a redus preţul gazelor pentru clienţii din Marea Britanie

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 14 ianuarie 2015

E.ON a redus preţul gazelor pentru clienţii din Marea Britanie

România a mers împotriva curentului, cu creşteri de preţ aprobate prin hotărâre de Guvern

E.ON a devenit prima mare companie care a redus tarifele la energie în Marea Britanie, ca răspuns la scăderea preţului ţiţeiului pe plan mondial, anunţând o reducere imediată de 3,5% a preţului său standard la gaze naturale, potrivit Financial Times.

Grupul german de utilităţi E.ON este prezent şi pe piaţa noastră, unde, în ultimii doi ani, preţul gazelor a crescut constant, în urma calendarului liberalizării adoptat de Guvern, printr-o hotărâre.

E.ON susţine că a introdus cel mai ieftin tarif la energie din Marea Britanie, la un preţ mediu anual de 923 lire sterline.

Conform Agerpres, în ultimele luni, au sporit presiunile asupra companiilor energetice de a reduce tarifele, după ce cotaţia barilului de ţiţei Brent a coborât sub pragul de 46 de dolari, cel mai redus nivel din ultimii aproape şase ani. Companiile petroliere au redus uşor preţul benzinei şi al motorinei, în timp ce preţurile pe piaţa en-gros a gazelor naturale au scăzut, de asemenea, în această iarnă.

Săptămâna trecută, ministrul britanic pentru Întreprinderi şi Energie, Matthew Hancock, le-a cerut principalelor şase companii energetice din Regatul Unit să reducă preţurile.

Tony Cocker, director general al E.ON Marea Britanie, a afirmat că reducerea preţurilor "demonstrează că noi procedăm corect cu clienţii noştri" şi a explicat: "În timp ce preţul ţiţeiului a scăzut, preţul gazelor naturale rămâne volatil, câteodată creşte, alteori scade, şi multe din costurile noastre non-energetice pe care nu le putem controla, dar se regăsesc în facturi, au crescut şi vor spori suplimentar în viitor. Ţinând cont de posibilitatea îngheţării preţurilor, ne-am asumat, fără îndoială, un risc astăzi, dar întotdeauna am ţinut cont în primul rând de interesele consumatorilor".

Astfel, factura de gaze naturale a clienţilor britanici va fi redusă cu aproximativ 24 de lire sterline (36 de dolari) pe an, a anunţat E.ON, lucru ce sporeşte presiunile asupra altor companii energetice să adopte măsuri similare.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb