ÎN URMĂTORII ŞASE ANI, Capacitatea de producţie a energiei electrice va creşte cu 19%

F.A.
Companii #Energie / 19 ianuarie 2014

Capacitatea de producţie a energiei electrice din ţara noastră va creşte în următorii şase ani cu circa 19%, după punerea în funcţiune a unor unităţi de aproape cinci mii de megawaţi (MW) şi oprirea unor centrale echivalente cu un sfert din capacitatea noilor grupuri energetice, potrivit unei hotărâri a Guvernului.

"La punerea în funcţiune a unei investiţii care reprezintă o nouă capacitate de producţie a energiei electrice se scoate din funcţiune o capacitate existentă echivalentă cu 25% din capacitatea pusă în funcţiune, cel mai târziu în anul următor punerii în funcţiune a noii capacităţi de producţie a energiei", se arată în document.

Printre noile proiecte vizate, sunt incluse: o centrală pe biogaz a Amonil, un grup de cinci sute de megawaţi pe huilă la Complexul Energetic (CE) Oltenia, o termocentrală de opt sute de megawaţi pe huilă a companiei Brăila Power (asociere între E.ON şi Enel) şi un grup nou de două sute de megawaţi al Complexului Energetic Hunedoara.

Alte proiecte au în vedere modernizări la grupurile existente şi construcţia unor unităţi noi, de către ELCEN Bucureşti şi centrale electrice de termoficare (CET-uri) din Arad, Govora şi Brăila.

Noile proiecte vor fi finanţate parţial cu bani obţinuţi din vânzarea unor certificate de emisii de gaze cu efect de seră, pe care ţara noastră le primeşte gratuit în intervalul 2013-2020, datorită faptului că a semnat protocolul de la Kyoto.

În următorii şase ani, vor fi scoase din funcţiune opt grupuri de producţie, totalizând 1.235 MW şi aparţinând CE Oltenia (330 MW), CE Hunedoara (210 MW), CET Braşov (100 MW), ELCEN Bucureşti (175 MW) şi Termoelectrica (420 MW).

Pentru 2014, este prevăzută scoaterea din funcţiune a cele două grupuri de la CET Braşov şi a unui grup din centrala Doiceşti (Dâmboviţa), deţinută de Termoelectrica.

Executivul mai informează că, peste trei ani, vor ieşi din funcţiune grupul de la CET Grozăveşti (aflat în proprietatea ELCEN) şi grupul de la Deva (deţinut de CE Hunedoara). În 2018, vor fi închise unităţile de la Turceni (CE Oltenia) şi Bucureşti Sud (ELCEN). Pentru 2019, este programată oprirea grupului de la centrala Borzeşti (Termoelectrica).

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Elcen e falit, e dator vandut la Romgaz, e o gaura neagra, salvati ce se mai poate, dati centrala Galati romgazului...restu inkis

    La Deva si Turceni sunt mai multe grupuri. Nu vor fi toate oprite in urmatorii 3-4 ani. Rugam verificati informatiile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb