ÎN ZONA BĂNEASA, "Regina Maria" a construit un campus medical în care a investit şapte milioane de euro

Mihaela Dalar Stanca
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 3 octombrie 2012

"Regina Maria" a construit un campus medical în care a investit şapte milioane de euro

Reţeaua privată de sănătate "Regina Maria" a construit în zona Băneasa cel mai mare spital al reţelei, primului spital privat din ţara noastră dedicat sănătăţii femeilor şi copiilor, campus medical realizat în urma unei investiţii de şapte milioane de euro, a declarat Ionut Pătrăhău, CEO "Regina Maria Reţeaua privată de sănătate", ieri, în cadrul evenimentului de lansare oficială a spitalului.

Spitalul Băneasa se întinde pe o suprafaţă construită de 7.000 de metri pătraţi şi este organizat pe şapte niveluri. Unitatea medicală este deschisă pentru pacienţi încă din luna august a acestui an.

Wargha Enayati, preşedintele "Regina Maria Reţeaua privată de sănătate", a declarat: "Acest concept a pornit acum cinci ani, în 2007, când am început construcţia primului nostru spital pentru obstetrică-ginecologie, maternitatea finalizată în 2008, spital care a primit numele Regina Maria, constituind astfel o inspiraţie pentru numele întregii reţele. Acel proiect ne-a dat curajul să ne gândim, din 2009, să realizăm un concept şi mai mare, concept pe care noi îl numim campus medical. Aşa a luat naştere spitalul Băneasa, care este cel mai mare spital al nostru. Este un spital unic în Europa ca şi concept şi funcţionalitate dar şi din punct de vedere al frumuseţii".

Oficialii reţelei de sănătate estimează o creştere cu 20% a afacerilor în următorul an, 15% reprezentând contribuţia noului campus

Oficialii reţelei de sănătate estimează o creştere cu 20% a afacerilor companiei pentru 2013, noul campus contribuind substanţial, cu circa 15%. Reprezentanţii companiei nu au dorit să menţioneze cifra de afaceri obţinută anul trecut. Piaţa serviciilor medicale private din ţara noastră este estimată în jurul unui miliard de euro.

Totodată, conducerea companiei are planuri mari în ceea ce priveşte numărul pacienţilor unici ai întregii reţele, ţintind un număr de 1 milion de pacienţi îngrijiţi anual, în următorii doi ani.

Ionut Pătrăhău, CEO Regina Maria Reţeaua privată de sănătate, a detaliat: "Luna trecută am înregistrat circa 40.000 de pacienţi unici în întreaga reţea, echivalentul a aproximativ 400.000 de pacienţi în fiecare an, reprezentând o creştere de 19% faţă de numărul pacienţilor de anul trecut. Obiectivul nostru pentru următorii doi ani este de a trata 1 milion de pacienţi anual. Dacă şi colegii noştri din celelalte sisteme private de sănătate au obiective asemănătoare, estimez că vom ajunge la o cifră de până la cinci milioane de români care se tratează în reţelele de sănătate privată".

Echipa medicală a Spitalul Băneasa include 200 de medici cu expertiză, dintre care doar 30 sunt angajaţi permanenţi ai campusului.

Pătrăhău: "Vrem să schimbăm percepţia despre sectorul privat de sănătate"

Ionut Pătrăhău, CEO Regina Maria Reţeaua privată de sănătate, a subliniat: "Ceea ce ne dorim şi încercăm să facem cu acest spital este să schimbăm percepţia la adresa sectorului privat al sănătăţii, şi anume că aici se fac numai lucruri simple, de care nimeni nu are nevoie şi unde vin oameni cu bani sau chiar snobi să-şi trateze afecţiuni minori. Lucrurile stau altfel, aici au avut loc premiere medicale, încă de la deschidere şi ne putem lăuda cu servicii complexe".

Spitalul Băneasa dispune de patru săli de operaţie (obstetrică-ginecologie şi pediatrie), două săli de naştere, dintre care una cu posibilitatea naşterii în apă, 100 de paturi pentru mămici sau copii şi un etaj dedicat VIP.

Preţurile practicate de spital, de exemplu pentru o naştere, variază între 1.300 de euro şi 3.000 de euro, preţul maxim fiind pentru cele mai sofisticate cerinţe şi condiţii de spitalizare. Reţeaua de sănătate Regina Maria cuprinde cinci spitale şi 18 policlinici în toată ţara.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb