Începe sezonul reducerilor de iarnă

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Comerţ / 8 ianuarie 2004

Comercianţii pot organiza, în perioada 15 ianuarie-15 aprilie inclusiv, vînzări de soldare pentru produsele de toamnă-iarnă, informează un comunicat de presă al Agenţiei Naţionale pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii. În funcţie de necesităţile comerciantului, perioada de soldare poate dura de la o zi pînă la 45 de zile calendaristice cu condiţia să respecte intervalul prevăzut prin lege. Vînzările de soldare se organi-zează în conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă, aprobată prin Legea 650/2002 şi HG 333/2003 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a OG 99/2000.

Pot fi supuse operaţiunilor de soldare numai produsele nealimentare a căror desfacere are caracter sezonier. În această categorie se încadrează grupe de produse cum ar fi (dar fără a se limita la): confecţii inclusiv blă-nărie, pielărie, produse de marochinărie şi galanterie, tricotaje, ţesături, încălţăminte, articole sport - turism, cosmetice, aparate de încălzire şi climatizare, ventilatoare, precum şi alte produse similare.

Comercianţii trebuie să notifice vînzarea de soldare la pri-măria în a cărei rază teritorială îşi desfăşoară activitatea cu cel puţin 15 zile înainte de începerea operaţiunilor. Comerciantul sau persoana împuternicită de acesta va completa cîte două formulare de notificare şi două liste de inventar pentru mărfurile de soldat. Un exemplar din notificare la care se anexează lista de inventar se depune/se transmite la sediul primăriei respective, iar al doilea exemplar din fiecare formular, împreună cu dovada/confirmarea de primire se păstrează la sediul structurii de vînzare respective. Formularul notificării vînzărilor de soldare se adresează primarului şi se poate completa şi depune la sediul primăriei localităţii în a cărei rază teritorială este amplasată structura de vînzare, iar în cazul Municipiului Bucureşti la sediul primăriilor de sector, după caz, sau se poate transmite prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

În cazul în cazul în care vîn-zările de soldare se efectuează în pierdere, costul de achiziţie este deductibil din punct de vedere fiscal.

Vînzarea de soldare este intens practicată în ţări ca Franţa, Germania sau Spania, cu avantaje importante atît pentru comercianţi, cît şi pentru consumatori. În România, aportul sectorului comercial la formarea PIB-ului este semnificativ.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb