INSOLVENŢA HIDRO SERV, DIN NOU ÎN DISCUŢIE Scandal privind mentenanţa Hidroelectrica

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 6 septembrie 2016

Scandal privind mentenanţa Hidroelectrica

Sindicaliştii Hidro Serv au depus plângeri penale împotriva Directoratului Hidroelectrica

Ovidiu Agliceru, Hidroelectrica: "Hidro Serv nu a solicitat şi nici nu a primit vreo sumă de bani cu titlu de penalitate de la Hidroelectrica pentru neîndeplinirea contractului"

Remus Borza: "O insolvenţă corect administrată şi asumată poate să salveze Hidro Serv"

----------

Actualizare 15:01 Sindicaliştii Hidro Serv susţin că datoria către "Aceti" SRL a fost eşalonată

Hidro Serv a reuşit reeşalonarea datoriei către ACETI SRL, pe 12 luni, până în 25.09.2017 şi deblocarea conturilor, ne-au transmis sindicaliştii companiei.

ACETI SRL pusese poprire pe conturile Hidroserv.

(A.A.)

------------

Conducerea Hidroserv, filiala de mentenanţă şi servicii a Hidroelectrica, are programată, astăzi, o nouă discuţie privind decizia de intrare în insolvenţă a companiei, potrivit unor surse.

Ideea a mai fost pusă pe tapet şi săptămâna trecută şi se pare că a iscat un scandal imens, care s-a lăsat cu plângeri la organele de cercetare penală.

Sindicaliştii susţin că insolvenţa înseamnă falimentul Hidro Serv

Sindicaliştii din Hidro Serv susţin că intrarea în insolvenţă ar însemna falimentul companiei, în timp ce Remus Borza, fost administrator judiciar al Hidroelectrica este de părere că insolvenţa poate reprezenta salvarea Hidro Serv.

Domnul Borza ne-a declarat: "Dar intrarea companiei Hidroelectrica în insolvenţă a însemnat falimentul companiei, direct?

Insolvenţa este dovedită de practică, şi nu de teorie, ca fiind cea mai bună variantă de optimizare, de restructurare a unui business. O insolvenţă corect administrată şi asumată poate să salveze Hidro Serv şi poate să facă minuni precum în cazul Hidroelectrica.

Nu poţi sta, la infinit, cu mâna întinsă, la pomană. Hidroelectrica va face atâtea lucrări de mentenanţă de câte are nevoie, nu cât are nevoie Hidro Serv.

Între Hidroelectrica şi Hidro Serv nu sunt raporturi de muncă, ci raporturi comerciale. Hidroelectrica plăteşte un serviciu şi nu are obligaţia să plătească nici curentul Hidro Serv, nici salariile şi nici datoriile din trecut ale Hidro Serv. Hidroelectrica a plătit la zi, chiar în avans, aceste servicii.

Hidroelectrica, în fiecare an din ultimii patru, a aprobat un buget de mentenanţă mai mare decât a putut să facă Hidro Serv lucrări. Hidro Serv a făcut lucrări cam de 80-85% din bugetul alocat de Hidroeletrica. Nerealizatul, în primele şase luni, este mult mai mare. Anul acesta din 83 de milioane de lei alocaţi de Hidroelectrica, Hidro Serv a făcut lucrări de doar 57 milioane de lei.

Sindicaliştii care urlă şi care nu au mai intrat în instalaţii de vreo zece 15 ani ar fi bine să pună osul la muncă".

Potrivit domnului Borza, "Hidro Serv" se confruntă cu o serie de probleme care sunt chiar premergătoare constituirii sale, în toamna lui 2013: "Este vorba de nişte datorii isorice, preluate la momentul fuziunii, pe nişte raporturi discutabile şi penale, care fac obiectul mai multor plângeri ale Hidro Serv şi la DNA, şi la DIICOT, dar care din păcate nu au fost încă scoase de la sertar. Sunt nişte contracte lăsate cu dedicaţie de prin anii 2010, când era marele director Mihai David, contracte ale tot felul de firme ale unor «băieţi deştepţi». Am aflat din presă că una dintre firmele care tocmai a poprit conturile Hidro Serv ar fi controlată de fostul ministru al finanţelor Darius Vâlcov.

Acestea sunt firme care s-au făcut că lucrează în curtea Hidro Serv şi care facturau la preţuri de 5-6 ori mai mari decât piaţa.

În 2013, erau peste 200 de firme care lucrau la Hidro Serv. Noi am zis că nu mai putem să ţinem în spate încă 200 de «căpuşe», motiv pentru care, astăzi, Hidro Serv mai are doar 6-7 subcontractori.

Acele probleme de lichiditate vin din trecut. Hidro Serv este supusă unor executări silite succesive. Nefiind sub protecţia insolvenţei, compania a trebui să plătească pe unii care nu ar fi trebuit plătiţi".

Totodată, sindicaliştii susţin că au depus plângeri penale împotriva membrilor directoratului Hidroelectrica, proprietara Hidro Serv, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi constituirea de grup infracţional organizat.

Referitor la aceste acuzaţii, Ovidiu Agliceru, preşedintele directoratului Hidroelectrica, ne-a declarat: "Directoratul Hidroelectrica lucrează în condiţiile mandatului, apără interesele Hidroelectrica. În ceea ce priveşte Hidro Serv, Directoratul Hidroelectrica nu are nici o competenţă. Consiliul de Administraţie al Hidro Serv este organul statutar care răspunde de derularea activităţii Hidro Serv. În situaţia în care în urma controlului se vor constata neconformităţi cu conotaţie penală vor fi informate organele abilitate ale statului pentru cercetarea acestora".

Ovidiu Agliceru respinge acuzaţia sindicaliştilor că preşedintele Hidro Serv, Marian Sandu, este în conflict de interese

În plus, sindicaliştii reclamă starea de conflict de interese în care se află preşedintele Hidroserv, Marian Sandu, acesta ocupând şi funcţia de şef serviciu urmărire mentenanţă la Hidroelectrica, acuzaţia fiind respinsă de Ovidiu Agliceru.

Domnia sa ne-a declatat: "Domnul Marian Sandu, ca şef al serviciului urmărire şi recepţie lucrări de mentenanţă al Hidroelectrica, în mod expres, conform fişei de post, nu are competenţe în ceea ce priveşte contractarea, recepţia şi derularea lucrărilor efectuate cu Hidro Serv. Astfel, Marian Sandu nu este într-un conflict de interese. Precizez ca toate recepţiile se efectuează de comisii complexe şi nu de o singură persoană. De altfel, Preşedintele CA nu a condus nici o comisie de recepţie a lucrărilor executate de Hidroserv".

Ovidiu Agliceru: "Noi, ca Hidroelectrica, nu ştim dacă Hidro Serv intră sau nu în insolvenţă"

Referitor la acuzaţia sindicaliştilor că o eventuală insolvenţă a Hidro Serv ar însemna falimentul companiei, domnul Agliceru a comentat: "Nu ştiu dacă putem discuta, în momentul de faţă, despre intrarea în insolvenţă a Hidro Serv.

Noi, ca Hidroelectrica, nu ştim dacă Hidro Serv intră sau nu în insolvenţă şi dacă asta înseamnă sau nu faliment.

Când Hidroelectrica a intrat în insolvenţă au fost foarte mulţi care au spus că această măsură va conduce către faliment. Printre puţinii care au susţinut măsura s-au numărat chiar reprezentanţii unor sindicate din Filialele Hidroserv. La momentul acela, Hidroeletrica era cea mai îndatorată firmă a statului român, care a avut peste un miliard de euro datorii şi o trezorerie netă negativă. Cu toate acestea, în momentul de faţă, Hidroelectrica a devenit cea mai valoroasă companie a statului român, cea mai profitabilă şi cea mai solidă companie.

Eu pot să vă spun că directoratul împreună cu Consiliul de Supraveghere asigură conducerea dualistă a societăţii.

Noi avem o relaţie contractuală cu Hidro Serv, care se desfăşoară pe principiile economiei de piaţă.

Nu ştiu în ce pot consta susţinerile sindicaliştilor de la Hidro Serv referitor la derularea necorespunzătoare a unui contract.

Între Hidro Serv şi Hidroeletrica există un contract de prestări servicii de mentenanţă, prin care Hidro Serv se angajează să repare şi să menţină în stare de funcţionare la nivelul proiectului tehnic echipamentele din Hidroelectrica.

Există clauze în contract privind sancţionarea nerespectării prevederilor contractuale de catre părţi.

Până în prezent, Hidro Serv nu a solicitat şi nici nu a primit vreo sumă de bani cu titlu de penalitate de la Hidroelectrica pentru neîndeplinirea contractului.

Între Hidroelectrica şi Hidro Serv nu a existat nici un fel de conflict din punct de vedere al executării contractului.

Hidroelectrica, atunci când a fost cazul, a perceput penalităţi, în situaţii de întârziere, în situaţii în care nu am putut recepţiona lucrările din cauza calităţii necorespunzătoare".

Întrebat de ce consideră că s-a ajuns în această situaţie acum, domnul Agliceru ne-a spus: "Nu vreau să fac nici o speculaţie, dar ştiţi că Hidro Serv, în 2013, a moştenit o datorie de peste 100 de milioane de lei. De îndată ce Hidroelectrica a ieşit din insolvenţă, directoratul, adică noi, am primit sarcina din partea Consiliului de Supraveghere, urmare a unor sesizări venite de la Hidro Serv să verificăm, să informăm şi să luăm măsuri.

Noi am dispus efectuarea unui control la Hidro Serv, care este în curs de desfăşurare.

Pe 6 iunie, am lansat comenzi suplimentare pentru un număr de 945 de lucrări, care doream să fie soluţionate cât se poate de repede, fiind perioadă de vară. Zilnic am verificat modul cum sunt executate aceste lucrări. Din 1644 de salariaţi declaraţi de Hidro Serv, în instalaţii nu am găsit mai mult de 550. Ne-am pus întrebarea cum este posibil ca din 1644 de salariaţi să lucreze doar 500. Corpul de control cercetează. Unde sunt 1100 de salariaţi?

În plus, ţin să menţionez că salariaţii Hidro Serv nu au avut nici o secundă întârziere în ceea ce priveşte plata salariilor. A existat, acum două luni, o sincopă când cu toate că Hidroelectrica a plătit către Hidro Serv sumele reprezentând drepturi salariale, conducerea Filialei nu le-a mai achitat salariaţilor. De atunci, am luat hotărârea ca noi, Hidroelectrica, să plătim salariile cu scrisoare de înaintare catre bancă, astfel încât salariaţii Hidro Serv să beneficieze la timp de drepturile salariale.

La şapte luni, aveam contractată suma de 93,3 milioane lei, dar s-au realizat lucrări de numai 62,6 milioane de lei. Noi am solicitat ca cele 945 de lucrări să se facă într-o lună. Din cele 945, până în 29 august, s-au realizat numai 413.

În momentul de faţă, Hidroelectrica are cea mai mare disponibilitate din istorie, acesta reflectându-se şi în rezultatele financiare, iar Hidroelectrica a depăşit valoarea psihologică de un miliard de lei a profitului înregistrat la opt luni".

Sindicaliştii văd cu totul altfel situaţia, considerând că Hidro Serv este din punct de vedere economic "o societate captivă". Aceştia consideră că este necesar să existe o corelare între numărul şi valoarea lucrărilor de mentenanţă astfel încât ele să fie distribuite cât se poate de uniform pe parcursul anului. Sindicaliştii mai spus că în perioadele în care nu se pot asigura lucrări din motive obiective, Hidroelectrica ar trebui să aibă obligaţia de a asigura minimum de venituri necesare supravieţuirii societăţii.

Hidroserv SA a fost înfiinţată în 2013, în urma fuziunii celor opt filiale Hidroserv de mentenanţă şi întreţinere în sistemul hidroenergetic: Bistriţa, Cluj, Curtea de Argeş, Haţeg, Porţile de Fier, Râmnicu Vâlcea, Sebeş şi Slatina.

Surse din piaţă susţin că tot scandalul de la Hidro Serv are legătură cu campania electorală din această toamnă, întrucât, de obicei, exista o presiune foarte mare pe filialele de mentenanţă, care făceau multe subcontractări. Unii susţin că Hidroelectrica nu a făcut mentenanţă la volumul necesar şi că reparaţiile vor trebui făcute în viitor, motiv prentru care nu ar fi logică disponizarea salariaţilor Hidro Serv.

Problema Hidro Serv ar putea fi o piedică şi în calea listării Hidroelectrica la Bursa de Valori Bucureşti, care, conform calendarului, era programată în această toamnă.

Opinia Cititorului ( 46 )

  1. de ce oare dl remus borza a dorit fuziunea celor 8 foste filiale ? cand stia foarte bine ce datorii au , doar domnia sa a adus firmele de audit care au facut expertiza in vederea fuziunii,,, stia de datorii si totusi le a unit , de ce ? ca sa poata fi omorata mai usor ? de ce dl borza insolventa ca pe o masura salvatoare si de ce n a facut el insolventa la hidroserv cand era seful suprem ? doar ca sa demonstreze ca vrea sa faca treaba si ca mai apoi sa o distruga ? dl borza si dl agliceru au facut echipa inca de la inceput iar dl agliceru a ocupat mai toate functiile prin hidroelectrica si stia ce se intimpla la hidroserv. ps, ca sa vedeti ca suntem informati , dle borza , desfintati dispeceratul la portile de fier , desfintati dispeceratul la ciunget , dar pastrati dispeceratul de la sibiu doar pentru un singur om care stiati ca e prieten cu o cunostinta a dvs care are grade si caruia raportati mai mereu ce faceti , e ? cum e ? ai dracu ce stiu astia .... sa vedem din combinatia asta cu hidroservul cine scapa si cine isi rupe gatul ? credeti ca euroinsol e pe punctul de a se diviza ? doar 50 % sunt la cine trebuie , credeti ca doamna va accepta sa si vada sotul tatal copilului cu gatul rupt ?

    Referitor la doar cei 500 de oameni pe care i vede DL Agliceru Ovidiu in instalatiile Hidroelectrica ( declaratie data pe hotnews ) fata de cei 1500 de salariati cat are SSH Hidroserv SA facem urmatoarea precizare: Desi domnia sa cunoaste foarte bine structura organizatorica si organigrama SSH Hidroserv SA se face ca nu stie ... In fiecare Sectie sau atelier apartinind hidroserv lucreaza multe categorii de personal care muncesc pentru Hidroelectrica astfel : ...... sunt 8 foste sucursale transformate in sectii ..... -

    - strungari si frezori in atelierele de prelucrari prin aschiere care fac piese de schimb pt Hidroelectrica 

    - sudori , lacatusi mecanici , mecanci in atelierele de confectii metalice care fac confectii metalice si subansamble etc pt hidroelectrica  

    - electricieni si mecanici care repara in ateliere motoare intrerupatoare transformatoare pompe etc pentru Hidroelectrica  

    - mecanici si electricieni auto care repara in ateliere utilajele autovehiculele si autoturismele care lucreaza pentru hidroelectrica sau ajuta la realizarea productiei pentru Hidroelectrica 

    - soferii de pe utilaje,autovehicule, autospeciale si autoturisme care asigura transportul personalului la lucrari, acestia lucreza direct sau ajuta procesul de productie cu utilaje,autovehicule si autoturisme pentru hidroelectrica. 

    - personalul TESA care asigura functionrea societatii, documente de productie, negocieri , facturare , aprovizionare , magazii, calitate, mediu , securitatea muncii si PSI , + foarte multi altii care lucreaza la documente necesare functionarii unei societati comerciale. Intr adevar acesti oameni nu sunt (nu se regasesc) pe formele de lucru (autorizatii de lucru si ITI ) la Hidroelectrica dar lucreaza pentru Hidroelectrica.  

    Si nu in ultimul rand oamenii care sunt bolnavi si se afla in concedii medicale sau salariatii aflati in concedii de odihna sau libere pentru ca lucram la foc continuu inclusiv simbata si duminica sau sarbatori legale.... pentru buna functionare a hidroelectrica. Spre stiinta dlui Agliceru sunt concedii neefectuate la Hidroserv din anii 2014 -2015 ..... tot ca sa fie bine sa reparam si hidroelectrica sa functioneze bine si cu toate astea suntem catalogati lenesi, neprofesionisti, si pomanagii..... Cum Dumnezeu pina acum am fost buni si brusc nu mai suntem ? Hidroelectrica se minuneaza si se intreba cum am ajuns in aceasta situatie.Trebuie sa le reamintim ca ei au condus si conduc aceasta societate prin C.A. si A.G.A care au fost si sunt ale lor (actionari 100 % ...). De ce au trebuit sa treaca 3 ani de la infintarea societatii ca sa constate ca nu putem functiona si ca nu mergem bine ??? Care au fost interesele, care sunt interesele , ca la declaratii sunt ‚’’mama̵ 7;’,’’tata&# 8217;’ si ‚’’fratele&# 8217;’ cel mare care ne ajuta, in rea

    litate ... 

    raspunde cineva de situatia in care a ajuns aceasta societate ? raspunde ministerul sau ministru pt ca a pus batista pe tambal in cazul hidroserv ? raspunde sindicalistul agliceru care a supt de la hidroelectrica tot ce era de supt in calitate de mare sindicalist iar ulterior director ? raspunde cineva ? suntem in romania lucrului bine facut si nu o sa raspunda nimeni ....

    1. asa patriot mai zi ca poate te o auzi DUMNEZEU

    D-ul MINISTRU al ENERGIEI , sunteti tanar si istet , incercati sa aflati ADEVARUL si apoi DECIDETI !! O hotarare pripita , proasta sau "intersata " va va decide VIATA PUBLICA a D-vstra !!! IN DECIZIA MINISTERULUI STA STABILITATEA ENERGETICA A TARII !!!

    Aveti sansa sa intrati in ISTORIE , depinde de DOMNIA VOASTRA ....CUM !!!!???? 

    de ce sa nu intre altii in sistem ? de ce sa mai fie ceva romanesc in tara asta ? nu trebuie sa dam banii la altii ? hidroelectrica e ultimul lucru de valoare care a mai ramas romaniei. daca nu putem sa o cumparam mai bine nu o distrugem ? cum ? prima data le luam mentenanta .... poate ne spune cineva de ce hidroerv trebuie sa dispara ? raspuns , pentru ca acel contract de mentenanta sa ramana in aer si sa l ia cine trebuie ...

    spre stiinta dlui ministru al energiei . ce cauti nene acolo daca habar n ai ca societatea hidroserv a fost restructurata ? prietenii tai virtuali de pe facebook sunt si prietenii tai reali ? ca daca da , atunci avem o mare problema, nu e problema sa ai prieteni , e problema daca va folositi unii de altii . de ex oana truta de la fondul propietatea e prietena dvs ?

    Producătorul de energie Hidroelectrica s-a aflat în insolvenţă din 20 iunie 2012 până în 21 iunie 2016. Hidroserv a acceptat toate masurile de austeritate luate de Hidroelectrica in toata aceasta perioada , pentru redresarea companiei si iesirea sa din insolventa . Hidroserv a acceptat masuri de reducerea lucrarilor de mentenanta, constructii si investitii ; diminuarea devizului de lucrari ( manopera, transport, cheltuieli directe si indirecte, etc) ; stabilirea si impunerea normelor de lucru pentru lucrarile efectuate in mare parte diminuate fata de anii anteriori . Hidroserv a inteles situatia, a acceptat si a mers umar la umar pe toata perioada insolventei alaturi de Hidroelectrica . Se pare si se confirma ca Hidroelectrica ca firma mama care detine 100 % actiunile Hidroserv , dupa iesirea din insolventa, a uitat de sacrificiul facut si de catre Hidroserv … din pacate . Societatea Hidroserv care a asigurat si asigură buna funcţionare a hidrocentralelor se află acum in mare dificultate fara ajutorul Hidroelectrica. O activitate foarte importantă, având în vedere că facem mentenanţa pentru centralele hidroelectrice, centrale care trebuie să fie în orice moment disponibile pentru funcţionarea în deplină siguranţă a sistemului energetic naţional. E o chestiune extrem de delicată şi trebuie cunoscute atât de primul-ministru cât şi de ministrul energiei aspectele legate de mentenanţa sistemului energetic

    De la fuziune si pana in prezent Hidrolelectrica a avut cunostiinta de starea financiara a Filialei Hidroserv la fiecare sfarsit de an si de semestru existand un audit prin care au fost transmise situatii pe probleme de personal, datorii...etc. de ce a asteptat sau a permis sa se ajunga la aceasta situatie de blocaj si nu a incercat cel putin dupa iesirea din insolventa sa redreseze si situatia din HIDROSERV pentru a se lauda cu acest profit???

    Situatia de blocaj din HIDROSERV nu se poate rezolva decat cu ajutorul Hidroelectrica, care daca a iesit din insolventa nu trebuie sa uite ca la asta au contribuit si oamenii din HIDROSERV. 

    Este foarte simplu ce se intampla cu hidroserv . Hidroelectrica a iesit din insolventa falimentand acum hidroservul, prin masurile care au fost impuse de hidroelectrica. Ar trebui sa se cunoasca bine aceadta situatie.

    Dl ministru ,as aprecia si apreciez foarte mult un om corect .Doresc sa va aduc la cunostinta faptul ca santeti dezinformat cu privire la restructurarea si reorganizarea prin care a trecut Societatea Hidroserv , peste 1000 de angajati disponibilizati si nu mai pune-ti urechea la hienele din conducerea Hidroelectrica sau Fondul Proprietatea .Chiar nu va pasa de sistemul ENERGETIC

    problema e rezolvata

    azi SSH Hidroserv SA intra in insolventa 

    totul e aranjat si pregatit  

    inclusiv dl ministru (prietenul meu ) a fost de acord 

    ce nu intelegeti ? eu v am facut , eu va omor , e clar ? pai comisionul meu de succes de la hidroelectrica nu trebuia sa fie pe masura rezultatelor obtinute ? ce daca am omorat mentenanta  

    ce daca n am dat lucrari 

    daca comisionul meu a crescut asta e tot

    trezirea , la munca [Fragment eliminat, conform regulamentului.] 

    De ce hidroelectrica a programat si planificat lucrari mai putine de tip LN3 si LN4 in anul 2016 ?

    in anul 2014 au avut planificate 121 de grupuri energetice 

    in anul 2015 au avut planificate 67 de grupuri energetice

    in anul 2016 , surpriza doar 36 de grupuri energetice au fost planificate , intrebare , DE CE ? pentru a creste profitul hidroelectrica ? pt a o face grasa si frumoasa pt listarea la bursa ? ambele rspunsuri sunt valabile numai ca cine va cumpara actiuni la hidroelectrica va lua o mare tzeapa , va peti o fata mare care nu mai e virgina de mult .... 

    SSH Hidroserv SA este din punct de vedere economic ‘’o societate captiva’’ deoarece toate veniturile sale sunt obtinute din contractual cu SC Hidroelectrica. Lucrarile de mentenanta programate depind de opriri tehnologice care de multe ori nu pot fi date din motive obiective ( in anul 2016 nu pot acuza masuri obiective,deoarece ne uitam pe vanzarea lor zilnica si conatatam ca au vandut pe medie in jur de 3000 de MW dintr o capacitate totala de productie de 6000 MW ? deci daca ai produs doar cu jumatate din capacitatea de productie,cealalta jumatate de ce nu ai reparat o , motive obiective ????? ) – debite,hidraulicitate mare, temperaturi scazute sau inalte, etc -……. SSH Hidroserv SA nu are garantia unui plan lunar care sa-I asigure veniturile necesare salariilor si platii furnizorilor,recuperarii datoriilor si a pierderilor cauzate tocmai de politica Hidroelectrica ( mai sunt si datorii dinaintea fuziunii celor foste 8 filiale hidroserv ). Aceasta situatie s-a intalnit in primele doua semestere ale anului 2016, ceea ce a dus la scaderea dramatica a veniturilor societatii, coroborat cu neindeplinirea in totalitate a planului de mentenanta. Recuperarea acestor intarzieri s a facut cu cheltuieli suplimentare – munca peste program sau in zilele de odihna legale, care a fost platita dublu – lucru care a afectat negativ bugetul societatii. Consideram ca este necesar sa existe o corelare intre numarul si valoarea lucrarilor de mentenanta astfel incat ele sa fie distribuite cat se poate de uniform pe parcursul anului, cu scopul de a se evita stationarea personalului din lipsa de lucrari sau aglomerari de lucrari peste capacitatea de executie a Hidroserv. Consideram ca in perioadele in care nu se pot asigura lucrari din motive obiective (adevarate nu inventate …), Hidroelectrica ar trebui sa aiba obligatia de a asigura minimum de venituri necesare supravietuirii societatii. Consideram ca este necesar un cadru legislativ care sa reglementeze functionarea ‘’societatilor captive’’ de tip Hidroserv.

    ... Hidroserv nu este decat o capusha

    care suge sangele Hidroelectrica ! 

    Pentru mentenanta , Hidroelectrica trebuie sa acceseze piata libera , multe alte firme pot oferi servicii la preturi mai mici decat capusha Hidroserv !!!!

    1. Ti am mai spus si ieri .... de ce nu scoateti la licitatie activitatea de interventii ? pt ca nu e atractiva , ne este banoasa si nu vrea sa o faca nimeni . de ce organizati consemn in zilele de sarbatoare , zile nationale libere ,paste,craciun etc . pentru ca sa aveti fraieri de3 serviciu si sa functionati bine. doar o data in viata ta ai fi lucrat cum muncesc baiatii aia de la hidroserv ( conditii de munca ca in mina ) nu le ai mai spune capuse... tu esti o capusa care stai cu fundul tau cel mare pe un salariu gras la hidroelectrica rusine sa ti fie , dar nu cred ca posezi asa ceva ...

      Hidroserv are 100% actionar Hidroelectrica! actionarul are si a avut pozitie de control asupra Hidroserv si si-a numit organele statutare de conducere!

      Individul nu cunoaste legile tarii asteia. Hidroelectrica incredinteaza lucrari direct pentru ca are control asupra Hidroserv si ideea legiuitorului e ca ii controleaza si costurile si mai mult fiind actionar isi face politica de mentenanta! Dar apropo stii cumva daca Hidroelectrica a scos la licitatiei lucrari de LN4 de exemplu si nu s-a prezentat nimeni decat Hidroservul?  

      Cu siguranta hidroserv se afla intr-o situatie grea, aceasta situatie este cunoscuta de catre toti cei care se mira acum de aceasta, respectiv hidroelectrica cu toti directorii(care au avut dintotdeauna(din anul 2002) situatiile financiare lunare ale hidroserv. Mai mult decat atat actionarul, Hidroelectrica a numit si actionarii si implicit si consiliul de administratie si directorul. Pana in anul 2012, la intrarea Hidroelectrica in insolventa toate hidroservurile au avut profit, chiar daca borza zice ca au fost capusate. Capusate au fost de catre actionar din anul 2012 pana in prezent, cand a fost obligat sa asigure mentenanta Hidroelectrica in pierdere. Cred ca nici ministru nu este strain de situatie si doreste (sau este interesat-pentru cine oare???!!!)intrarea hidroserv in insolventa.Cum poate afirma un ministru ca nu s-a facut restructurare la hidroserv cand au fost disponibilizari de 4 ori in 3 ani. Peste 1000 de oameni au plecat acasa. Marele noroc al Hisroelectricii este ca hidroserv-ul isi face foarte bine treaba si nu crapa o hidrocentrala sa moara oameni si atuci sa vedem pe cei destepyi care isi dau acum cu parerea cum fug ca sobolanii din scaunele lor luxoase.

      Cred ca habar nu ai cum e cu suptu dar o faci. Nicio firma din romania nu poate sa faca in mentenanta hidroenergetica ce face hidroserv-ul, la preturi mai mici decat oricare din piata

      desteptu le care ai fi tu. tu stii ce vorbesti tu stii ca BORZA A PROMIS CA VA ORGANIZA CONCURS PT POSTURILE DE DIRECTORI SI PANA LA URMA A NUMIT DIRECTORI POLITRUCI tu mai stii ca hidroservul are cei mai buni oameni cei care au tinut hidroagregatele de la pif si pana azi baiat destept care ai fi tu

      auzi mai RADU tu nu esti de la cluj deoarece acolo sant destepti HIDROELECTRICII

      nu stiu ce sa mai cred acum cand citesc ce scrie domnul Borza poate eu inteleg selectiv dar am o intrebare ; ati promis ca numiti directori prin concurs cand erati administrator la Hidroelectrica si nu va ti tinut de cuvant dore am sa particip si eu si de atunci .........

      Pt ca firmelor private nu li se cer aceleasi acreditari si platesc oamenii cu 2 lei pt imbogatirea rapida a noilor "baieti destepti", statul roman nu poate incasa singur dividentele HIDROELETRICA pt ca nu avem oameni corecti si cinstiti care sa conduca aceasta societate, sau pentru ca asa vor cei de la UE sa ne ia altii castigurile. Noi platim timbre verzi la societati cu capital strain pe fel si fel de energii regenerabile si mai sunt ff multe de spus.....

    pentru ca hidroelectrica e total pornita pe "slugile" de la Hidroserv, asa cum au fost considerate din anul 2002 , sa se gandeasca si la aspectul juridic al intrarii in incapacitate de plata. Daca nu mai au ce lua de la amaritii de la Hidroserv care devin saraci lipiti, dar au un tutore plin de bani, solvabil, dornic de listare pe bursa, stralucitor, nu se pot indrepta oare creditorii spre cel bogat si frumos care poate sa plateasca si sa stinga litigiul?

    Intreb si ma intreb si eu!  

    Ca poate ala care cumpara actiuni cere un plan pe urmatorii 5 ani in care vrea un grafic de mentinere a parametrilor functionali intre care este si mentenanta! uitati un lucru fundamental:in 2002 am fost cu totii colegi si nu ne-a intrebat nimeni daca vrem sau nu Hidroserv. Acum suntem stapani si sclavi! Pacat! 

    Veti urma si voi la ghilotina!

    Istoria o spune raspicat in ultimii 25 de ani! 

    Va aducem la cunostinta si starea de conflict de interese in care se afla presedintele C.A. a SSH Hidroserv S.A, Dl. Marian Sandu. ‘’Acesta, Marian Sandu se afla intr o grava incompatibilitate in calitate de Presedinte C.A. la SC Hidroserv S.A si Sef Serviciu Urmarire Mentenanta la S.C Hidroelectrica SA . E ca si cum ai pune lupul paznic la oi, adica omul din Hidroelectrica care nu da lucrari la Hidroserv e presedinte de C.A. la Hidroserv, ..... Dupa demisia doamnei Diana Maria Bucur din C.A a S.C Hidroserv S.A, in locul domniei sale a fost numit de catre A.G.A a SC Hidroelectrica SA , dl Ion Moncea. Acesta are contract de colaborare juridica cu SC Hidroelectrica SA. Sa numesti un asemenea om care nu are cunostinte de energie sau mentenanta si sa i ceri sa voteze insolventa S.C Hidroserv S.A dupa doar cateva zile de la numire fara sa cunosaca situatia reala a societatii ( nici nu avut timp sa studieze ) consideram ca este un act foarte grav . Oare acest domn cum va vota in C.A de moment ce el se afla pe ‘’statul’ 217; de plata al SC Hidroelectrica SA si probabil venitul sau depinde de acest vot .....

    1. Paradoxal Hidroservul se lupta cu societatea mama? Oare care e interesul?

    Domnule Agliceru , daca Hidroelectrica solicita in fiecare an , marirea tarifelor la serviciile prestate catre Hidroserv, cu nivelul inflatiei, de ce nu mariti tarifele la serviciile prestate de angajatii Hidroserv cu doar cativa lei? Daca specialistii Hidroelectrica ar fi interesati sa nu piarda forta de munca de la Hidroserv , specializata pe mentenanta in agregate hidro, ar face un simplu calcul cat ar fi valoarea inflatiei in fiecare an de cand Hidroserv este in pierdere si ar descoperi ca pentru cativa lei la ora manopera , situatia economica a Hidroserv ar fi pozitiva. Mentenanta costa , indiferent de echipament.Mentenanta ofera siguranta functionarii unor echipamente in conditii bune si inlatura pericolele ce s-ar putea ivi. Umane sau financiar. Cu atat mai mult ar trebui sa va preocupe siguranta functionarii sistemului hidroenergetic din Romania. Sa multumiti lui Dumnezeu , ca nu s-au intamplat cine stie ce dezastre in toti acesti ani. Nu sunt pomanagiu domnule Agliceru! Am demnitatea sunt angajat intr-o societate care are specialisti pe care cu greu ii veti mai gasi daca vor pleca! Si-asa au fost disponibilizati foarte multi meseriasi. Nu distrugeti totul , doar pentru ca nu vreti sa aprobati cativa banuti la ora manopera. Comparati tariful ora manopera cu multe alte tarife din alte domenii!

    Si comparati tariful ora manopera cu tarifele Hidroelectrica!

    ,,Cel mai mare pacat fata de oameni, nu este ura..ci indiferenta fata de ei. Indiferenta este esenta inumanitatii.''

    dedic acest citat Ministerului Energiei si colegilor de la Hidroelectrica SA

    astazi la ora 15,30 la oradea in timpul programului de lucru un tanar de doar 28 de ani a murit iar un altul e ranit grav . oamenii sunt stresati foarte stresati de situatia in care be au adus acesti nenorociti de la hidroelectrica rusine sa va fie [Fragment eliminat, conform regulamentului], sincere condoleante pentru familia colegului nostru

    Moartea – o gară care ne permite trecerea doar singuri. Un tren fără nicio destinaţie, doar plecarea.

    Dupa demisia doamnei Diana Maria Bucur din C.A a S.C Hidroserv S.A, in locul domniei sale a fost numit de catre A.G.A a SC Hidroelectrica SA , dl Ion Moncea. Acesta are contract de colaborare juridica cu SC Hidroelectrica SA. Sa numesti un asemenea om care nu are cunostinte de energie sau mentenanta si sa i ceri sa voteze insolventa S.C Hidroserv S.A dupa doar cateva zile de la numire fara sa cunosaca situatia reala a societatii ( nici nu avut timp sa studieze ) consideram ca este un act foarte grav . Oare acest domn cum va vota in C.A de moment ce el se afla pe ‘’statul’ de plata al SC Hidroelectrica SA si probabil venitul sau depinde de acest vot .....

    1. mai bine nu se poate [Fragment eliminat, conform regulamentului.]

    Rezolvă : trecerea de la NEOcomunism la Capitalism ...

    .... Prost nu e cel ce nu înțelege unele lucruri, cât de multe, ci acela care le înțelege pe toate pe dos. Nicolae Iorga

    Orice prost poate ști, scopul este să înțelegi. Albert Einstein 

    În politică prostia nu e un handicap. Napoleon Bonaparte 

    Un prost care nu spune nici un cuvânt nu se deosebește de un savant care tace. Moliere

    Un prost găsește totdeauna unul mai prost, care să-l admire. Nicolas Boileau 

    Profitul brut inregistrat dupa inchiderea contabila pe primele 7 luni din anul curent este  mai mare cu peste 13% fata de aceeasi perioada a anului 2015 in conditiile in care cifra de afaceri de 1,9 miliarde lei cumulata pana la sfarsitul lunii iulie 2016 este mai mica cu 8% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Rezultatele financiare curente sunt cu atat mai bune cu cat acestea s-au ocazionat pe fondul diminuarii cifrei de afaceri.  Desi cantitatile produse in cele doua perioade de comparatie sunt aproape similare (10,6 TWh), scaderea veniturilor s-a produs  ca urmare a diminuarii accentuate a preturilor in piata de energie  de la 165lei/MWh in primele 7 luni din 2015, la 156lei/MWh in aceeasi perioada a anului curent, se mai precizeaza in comunicat. Haideti sa va traduc : In anul 2016 Hidroelectrica a produs aceiasi cantitate de energie ca in anul 2015 adica 10,6 Tw/h.Cantitatea de energie produsa au vandut o mai prost , adica cu 156 lei/MWH in anul 2016 fata de 165 lei MWH in anul 2015. Cifra de afaceri in anul 2016 e mai mica cu 8% fata de anul 2015 iar profitul pe anul 2016 este mai mare cu 13% fata de anul 2015 ????????? Intrebati orice contabil de pe bancile scolii cum se poate realiza aceasta minune ??? cum ??? contabiliceste NU SE POATE .... Profitul urias inregistrat de Hidroelectrica vine din diminuarea planului de menrenanta din neacordarea lucrarilor catre Hidroserv din nerepararea instalatiilor si a hidroagregatelor,. Datoriile SSH Hidroserv SA inseamna mai putin de 10 % din profitul Hidroelectrica pe un an.

    .11)Va rugam sa transmiteti sa publicati pentru ca acesta societate sa nu se dizolve, sa existe si sa functioneze. Disparitia acestei societati va avea repercursiuni grave asupra instalatiilor Hidroelectrica si a intregului sistem energetic national. Nu intelegem atitudinea Hidroelectrica fata de instalatiile ei, fata de filiala ei Hidroserv. Oare asistam din nou la jocuri de culise si interese obscure ??... De ce nu , doar contractul de mentenanta valoreaza 160 mil. Euro si poate dupa ce ajunge unde trebuie se poate mari..... se aude de firme de mentenanta din Polonia .... Insolventa Hidroserv va afecta inclusiv listarea la bursa a Hidroelectrica. Pe linga 1500 de oameni care raman pe drumuri, Hidroelectrica va ramane fara mentenanta. Cine isi asuma asa ceva ?? cine ??? care sunt interesele ??? cine ne vrea morti ?? de ce min energiei tace ???

    ... nu este decat o capusha care trebuie suprimata !

    1. ai placa stricata ? [Fragment eliminat, conform regulamentului] esti din generatia aia care a crescut pe facebook ? [Fragment eliminat, conform regulamentului] . alte texte nu mai ai ? stai aici la o dezbatere daca te tine ...suprimata ? esti nazist ? sau borzist ?

      Normal ca trebuie suprimată! Sa ia băieții deștepți mentenanța ca societatea unde atentieeeee Hidroelectrica e acționar unic e o căpușa! Retardat sau.....poate interesat! Car are Ucm Reșita fin cifra de afaceri im Hidroelectrica? 99% prieteni! Si surpriza Hidroelectrica nu are mici P acțiune! Poate are Radu asta! Si surpriza ! Ce tarife are Ucm in relația cu Hidroelectrica? Si cd cote de regie ? Va spun tot eu ca sa nu va stresați! Duble si ceva .... Ca sa fie bine.... Sa nu fie .... Rau ......

      asta e tampit tu nu vezi un su,,,, sau ce o fi fac pariu ca nu cunoaste principiul actiuni si reactiuni sau il cunoaste si este in slujba unora sa nu reactioneze si ei daca va reactiona el

    HOAPTE BUNA SCLAVILOR ! 

    o capusha care suge sangele Hidroelectricii si de aceea trebuie lichidata fara intarziere !!! nimanui nu i-ar conveni sa cumpere actiuni la Hidroelectrica in timp ce capusha Hidroserv o suge de profit !!!!

    Lichidati de urgenta capushele care sug sangele poporului !!!! 

    1. Da i a conveni sa cumpere acțiuni la o societate dependenta de băieți deștepți! Da hidroelectrica este dependenta de mentenanta și faptul ca o face filiala ei ar trebui sa bucure orice investitor! Prietene cumpărând acțiuni la hidroelectrica implicit cumperi și la hidroserv! Dumnezeule chiar nu se înțelege ca hidroservul e 100% a lui hidroelecrica!

      Mesaj eliminat, conform regulamentului.

      cine esti tu radule ai trecut veodata sa pipai vreun agregat sa iei masuri urgente si pe loc mai habarnistule care esti probabil un comunist fara suflet

      ionut trebuie sa luam curent de la unguri sii uniunea europeana enel smd prafu sa se aleaga de liberali

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb