Intel investeşte 12 milioane de dolari pentru crearea unui nou centru de cercetare

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 13 mai 2009

"Intel Corporation" va investi 12 milioane de dolari în crearea unui nou centru de cercetare în domeniul tehnologiilor de grafică avansată şi visual computing, informează un comunicat al companiei.

Institutul Intel Visual Computing - deschis marţi - a fost creat în cadrul Universităţii Saarland, din Saarbrücken (Germania). Investiţia, care se va întinde pe o perioadă de cinci ani, reprezintă cea mai mare colaborare la nivel european dintre Intel şi o universitate.

Visual computing reprezintă analiza, îmbunătăţirea şi prezentarea informaţiilor vizuale pentru a crea experienţe cât mai fidele vieţii reale, în timp real, precum şi modalităţi cât mai naturale de interacţiune a omului cu computerul sau alte dispozitive. Aplicaţiile includ jocuri, programe medicale şi modele de date interactive 3-D folosite atât în cercetările ştiinţifice, cât şi în aplicaţiile financiare.

Inovaţiile generate în noul laborator vor contribui la îmbunătăţirea calităţii divertismentului pe calculator şi vor stabili noi standarde în experienţa utilizării Internetului. Una dintre principalele misiuni ale noului laborator european este de a se alătura programului de cercetare Intel, Tera-scale, prin care se explorează utilizarea mai multor core-uri pentru a crea computing de înaltă performanţă, precum şi grafică cât mai asemănătoare cu cea din viaţa reală.

Până la sfârşitul acestui an, institutul va angaja aproximativ 12 cercetători de la Intel, Universitatea din Saarland, Institutul de informatică Max Planck, Institutul de Dezvoltare de Software Max Plank, Centrul de Cercetare pentru Inteligenţa Artificială din Germania, dar şi de la alte institute.

Institutul Intel Visual Computing va produce mai multe aplicaţii de procesare grafică prin intermediul dezvoltării de noi tipuri de software şi arhitecturi, algoritmi de procesare grafică şi soluţii de parallel computing. Mai mult, institutul va colabora cu laboratoarele de design hardware ale Intel (din Barcelona, Spania şi Braunschweig, Germania) pentru crearea viitoarelor modele hardware de procesare grafică. Se estimează că acţiunile de cercetare actuale vor oferi noi instrumente software şi hardware peste doar câţiva ani.

Programul de cercetare şi dezvoltare Intel se concentrează pe laboratoare proprii care creează produse Intel, dezvoltă parteneriate cu universităţi europene, colaborează cu industria şi centrele universitare, participă în programele de dezvoltare EU şi colaborează cu partenerii din industrie pentru a creşte valoarea şi productivitatea produselor sale pentru utilizatori.

Fabricile Intel din Europa reprezintă o reţea de 18 laboratoare Intel din Europa, cu un total de peste 800 de cercetători profesionişti angajaţi. Intel, liderul mondial în inovaţia privind siliciul, dezvoltă tehnologii, produse şi iniţiative menite a îmbunătăţi continuu munca şi viaţa oamenilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb