InterAgro investeşte în energie şi mediu

C.P.
Companii #Energie / 8 noiembrie 2010

Grupul InterAgro are preconizate investiţii de 72 milioane de euro pentru construirea unor centrale electrice în cogenerare de înaltă eficienţă pe platforme industriale situate în diverse zone ale ţării, din Muntenia, Moldova sau Transilvania, a anunţat, ieri, compania. Puterea instalată a acestor centrale este calculată la 81 MW, având o capacitate de producere a aburului de 156 tone/oră. Grupul estimează ca investiţiile vor fi recuperate în 3-5 ani de la finalizarea lucrărilor.

Scopul realizării acestor centrale este de a produce energie necesară consumului fabricilor de pe platformele industriale, în condiţii de siguranţă şi eficienţă în alimentarea cu energie electrică şi termică.

În cadrul Grupului InterAgro funcţionează deja două centrale în cogenerare la Zimnicea, cea mai mare, de 12 MW, deservind fabrica de biocombustibil.

Grupul preconizează ca, în primul trimestru din 2011, centrala de la Turnu Măgurele să intre în probe tehnologice. Aceasta va deservi combinatul Donau Chem de îngrăşăminte chimice. Combinatul va beneficia de o centrală electrică în cogenerare de 21 MW, valoarea investiţiei fiind estimată la 20 milioane de euro.

În cadrul consorţiilor în care InterAgro este finanţatorul investiţiilor, sunt în curs de realizate centrale electrice în sistem de cogenerare la Bacău (cu o putere de 14 MW şi o valoare a investiţiei de 12 milioane de euro), la Piatra Neamţ (21 MW şi o investiţie de 16 milioane de euro) şi Făgăraş (14 MW şi o investiţie de 12 milioane de euro).

Proiectele au fost elaborate de Institutul de Studii şi Proiectări Energetice (ISPE).

Construcţia centralelor face parte din politica InterAgro de creştere a eficienţei energetice, concomitent cu reducerea costurilor, ceea ce are ca rezultat creşterea competitivităţii. Acest lucru este în concordanţă cu politicile României şi UE în domeniu, obiectivele stabilite referindu-se la scăderea cu 20% a emisiilor de gaze cu efect de seră, comparativ cu nivelurile din 1990, reducerea cu 20% a consumului de energie printr-o eficienţă energetică sporită şi creşterea cu 20% a utilizării energiilor regenerabile, până în 2020.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb