INVESTIŢIA ÎN AUR Richard O'Brien, Newmont Mining: Aurul a avut în 2011 cea mai lungă perioadă de creştere neîntreruptă din 1920 încoace

Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 5 ianuarie 2012

Sean Boyd, CEO-ul Agnico-Eagle, o companie candiană de minerit cu o valoare de 7 miliarde de dolari la New York Stock Exhange (NYSE), afirma în urmă cu câteva zile, pentru publicaţia King World News: "Oamenii caută să îşi investescă banii în active solide, iar aurul, fiind unul dintre cele mai sigure, este principalul vizat. De aceea nu văd niciun motiv pentru care tendinţa de creştere a cotaţiilor să nu continue. Cred că în curând vom asis-ta la atingerea pragului de 2.000 de dolari".

Declaraţia şefului corporaţiei care operează, printre altele, şi cea mai mare mină de aur din Uniunea Europeană, situată în localitatea finlandeză Kittila, este pe aceeaşi linie cu cea exprimată, recent, de către omologul său de la cel mai mare producător de aur din SUA. În cadrul unui forum dedicat aurului desfăşurat în Denver, Richard O'Brien, directorul executiv al Newmont Mining, a previzionat, pentru 2012, chiar un nivel de 2.300 de dolari/uncie. "Va dura mult timp până când statele îşi vor pune problemele fiscale în ordine. Aurul a avut 2011 cea mai lungă perioadă de creştere neîntreruptă din 1920 încoace", a explicat O'Brien. Anticipările Newmont Mining au determinat în luna aprilie anunţul prin care dividendele oferite de corporaţie vor fi corelate cu preţul aurului, ceea ce a condus la una din cele mai spectaculoase creşteri ale unei acţuni cotate la NYSE.

Un sondaj al Gold Investing News relevă pentru 2012 aceeaşi perspectivă. "Dacă macroinstabilitatea se menţine, apetitul investitorilor se va păstra, iar băncile centrale vor rămâne cumpărători neţi de aur fizic. Astfel că 2.000 de dolari pe uncia de aur ar putea fi o medie anuală", apreciază pentru sursa citată reprezentantul Barclays Capital.

"Dacă datoriile suverane vor exploda, aurul ar putea ajunge rapid la un nivel între 2.000 şi 2.500 dolari anul viitor", este convingerea celor de la Citigroup. De asemenea, analiştii băncii engleze HSBC prevăd un nivel mediu de 2.025 dolari, pentru 2012: "Criza datoriilor din zona euro, războiul monedelor şi incertitudinile investitorilor sunt factorii care vor menţine tendinţa de creştere a preţului aurului". Conform estimărilor Morgan Stanley, "aurul are 85% şanse ca în anul 2012 să fie tranzacţionat la preţuri cuprinse între 1.819 şi 2.085 dolari/uncie în 2012".

Companii de consultanţă, cum este Standard Chartered, recomandă clienţilor achiziţia în continuare a aurului fizic, a titlurilor fondurilor care urmăresc cotaţiile metalului galben, dar şi a acţiunilor companiilor miniere, în special a celor mai mici, care au un istoric recent.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb