Investitorii atrag atenţia că societăţile din portofoliul FP trebuiau listate

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 18 martie 2011

Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital (AIPC) atrage atenţia asupra obligaţiei (prevăzută la art. 11, Cap. II, Titlul VII din Legea 247/2005) privind iniţierea procedurilor pentru derularea de oferte publice de vânzare a unor pachete de acţiuni de minim de 5% în vederea admiterii la tranzacţionare, la societăţile din portofoliul Fondului Proprietatea.

Potrivit investitorilor, obligaţia revine anumitor entităţi (e.g., AVAS, Ministerul Finanţelor Publice), iar în opinia lor Fondul ar trebui să facă presiuni pentru respectarea legii.

"Conform intenţiei salutare a legis-latorului român, obligaţia de iniţiere a procedurilor de derulare a ofertelor publice iniţiale trebuia executată pînă la 30 septembrie 2007, urmînd ca, pînă cel târziu la 31 decembrie 2008, să fie finalizate procedurile de admitere la tranzacţionare", se arată în comunicatul AIPC.

Investitorii susţin că, din păcate, pînă la această dată nu numai că eventualii particulari care operează pe piaţa de capital nu au întreprins vreo acţiune în carenţă vis-a-vis de problemă, dar subiectul pare necunos-cut reprezentanţilor FP, care ar fi trebui să cunoască această chestiune dacă nu din alte considerente, atunci cel puţin din cauza titlului capitolului cu pricina din lege, intitulat simplu "Fondul Proprietatea".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Dl.AA ai perfecta dreptate dar despre ce vorbim? Franklin Templeton respectiv Dl Mark Mobius spune si spune nu de azi de ieri acelas lucru dar ce te faci cu PSDul si sindicatele? Chiar nu se stie ca ei NU VOR?

    1. La noi e un sport national in a nu se respecta legea. Si daca le listeaza, de unde mai iau toti gushatii si "papraplegicii intelectuali" spaga si "sponsorizari? Dupa ce ani de zile am functionat pe principiul "Nu ne vindem tara", acum am ramas cu citeva societati care mai valoreaza ceva. Pe astea le capuseaza. conducerile lor, sindicatele,etc. Si toti cotizeaza la "factorul politic".

      Si peste toate astea noi plebea mai avem de platit dobinzi uriase la FMI. Sa avem ocazia sa vedem cit costa o sigla de tara si cum ne umplem de telecabine. Sa invatam sa schiem, sa fim pregatiti pentru inclazirea globala. Ca sa putem schia ...pe nisip, printre viitoarel paduri de ciulini...  

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb