Investitorii români şi chinezi discută pe marginea dezvoltării Regiunii Dunării Investiţiile chineze în Europa s-au dublat, în 2010 faţă de 2009

EMILIA OLESCU
Macroeconomie / 9 iulie 2012

Câteva zeci de firme din China se află, zilele acestea, în România, pentru a discuta cu reprezentanţii ţărilor dunărene pe marginea dezvoltării Regiunii Dunării.

Republica Populară Chineză şi-a dublat, în 2010 faţă de anul precedent, investiţiile în Europa, 80% dintre acestea fiind realizate în Uniunea Europeană, a declarat, astăzi, Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie al Camerei de Comerţ şi Industrie Bucureşti (CCIB), în deschiderea Forumului "Contribuţia Chinei la dezvoltarea Regiunii Dunării", organizată de CCIB. Potrivit domniei sale, Europa este piaţa care a înregistrat, din anul 2008, cea mai rapidă creştere a investiţiilor chineze.

Forumul organizat la Bucureşti este primul eveniment în cadrul căruia vor fi discutate proiecte concrete de dezvoltare a Regiunii Dunării, a mai spus Sorin Dimitriu, care a menţionat că, peste câteva luni, CCIB va deschide o reprezentanţă la Beijing, care va acorda consultanţă oamenilor de afaceri români în China.

Rodin Traicu, secretar de stat în Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, a precizat că, printre proiectele pregătite pentru chinezi se numără şi cele care vizează construirea reactoarelor de la Cernavodă, a hidrocentralei Tarniţa-Lăpuşteşti, Centurii Bucureşti, Canalului Dunăre-Bucureşti şi Canalului Siret-Bărăgan.

Reprezentanţii delegaţiei chineze s-au arătat interesaţi să investească în proiectele din România, subliniind ca vor face tot posibilul să depăşească problemele intâlnite în ţara noastră. Huo Yuzhen, ambasadorul Chinei în România a subliniat că, în perioada ianuarie-aprilie 2012, schimburile comerciale dintre România şi China tind tot mai mult să se echilibreze. Oficialul a menţionat că, în perioada amintită, importurile Chinei din România au totalizat 286 milioane de dolari, cu 6,1% mai mult faţă de cele din perioada similară a lui 2011. Valoarea balanţei comerciale s-a ridicat la 595 milioane de dolari, în scădere cu 16,4%.

A doua parte a Forumului de la Bucureşti va avea loc în această toamnă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb