Ioana Petrescu: "Nu voi introduce amnistia fiscală"

A.C.
Macroeconomie / 15 martie 2014

Ministrul Finanţelor Publice, Ioana Petrescu, a declarat, astăzi, că nu intenţionează să introducă amnistia fiscală, deoarece colectarea va înregistra o creştere doar temporar şi aceasta doreşte o eliminare a evaziunii fiscale într-un mod sustenabil, potrivit surselor din presă.

Ea a explicat că noţiunea de conformare voluntară, pe care nu s-a pus prea mult accent, presupune ca oamenii să îşi plătească singuri, din convingere, taxele şi impozitele.

În opinia sa, acest lucru se poate obţine prin mai multe feluri, cum ar fi un mod de plată al taxelor "mai prietenos", dar şi prin încrederea că banii contribuabililor se vor regăsi în bunuri şi servicii publice.

Ministrul Finanţelor a declarat, la postul de televiziune Antena3: "Conformarea voluntară înseamnă că eu mă duc şi îmi plătesc impozitele, nu vine fiscul după mine să mă urmărească, pentru că nu mi le-am plătit, iar oamenii trebuie încurajaţi să facă acest lucru în mai multe feluri. De exemplu, modul de plată al impozitelor să fie un pic mai prietenos. În definitiv, aceşti oameni vor să plătească taxele la stat şi nu e normal să aştepte nu ştiu cât la coadă să plătească la ghişeu sau să fie o procedură foarte complicată online de a plăti un impozit ori să nu fie clar care este contul în care ei vor să-şi pună banii. Dacă omul acela vrea să plătească, să fie ajutat să-şi poată plăti în mod civilizat şi clar acel impozit".

În ceea ce priveşte încrederea populaţiei că banii din impozite nu vor fi furaţi, Ioana Petrescu a admis că va fi un lucru ce se va obţine greu şi în timp.

Petrescu a concluzionat: "Un alt exemplu este faptul că există proceduri prin care poţi să te înţelegi cu multinaţionalele în ce mod îşi fac ele strategia de transfer pricing. Se cheamă APA, se cheamă advance pricing arrangemets. Noi nu am avut până acum destul oameni în ANAF să facă aceste APA-uri dinainte. Ce înseamnă asta? Înseamnă că te înţelegi cu ei în ce mod îşi plătesc ei taxele pe următorii cinci ani. Este conformare voluntară, nu stai să alergi după ei să vezi dacă au plătit sau nu. Te-ai înţeles cu ei, aceia sunt banii care sunt plătiţi la stat pe următorii cinci ani. Noi nu am avut destui oameni care să facă acest lucru. Vom scoate la concurs nişte posturi, cred că săptămâna viitoare, pe această zonă de transfer pricing. Sunt aceste zone care au fost ignorate şi care pot aduce foarte mulţi bani la buget într-un mod foarte civilizat şi foarte simplu. Aceasta este o modalitate. Te duci, normal, şi după cei care înşeală şi fură, te duci şi peste cei care fac evaziune fiscală, dar este normal să vorbeşti şi civilizat cu contribuabilul, să aibă motive să-ţi plătească taxele şi să-l educi că este normal să-şi plătească taxele".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb