iQuest anunţă 40 de angajări la Braşov în 2013

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii #IT / 17 octombrie 2012

Cornelius Brody, CEO iQuest

Cornelius Brody, CEO iQuest

Compania mizează în acest an pe o creştere a cifrei de afaceri la 19 milioane de euro, cu 20% peste rulajul de anul trecut

Furnizorul de soluţii şi servicii software iQuest a anunţat, ieri, cu ocazia împlinirii a zece ani de când şi-a deschis biroul de la Braşov, că anul viitor va angaja în biroul din centrul ţării aproximativ 40 de persoane, fiind căutaţi specialişti în tehnologiile Java, .NET si SharePoint.

Cu peste 450 de angajaţi la nivel naţional, compania estimează afaceri de 19 milioane de euro pentru 2012, cu peste 20% faţă de anul trecut, însă aprecierea este una moderată, iar compania ar putea depăşi acest nivel al afacerilor. Aproximativ 90% dintre afacerile iQuest sunt realizate cu companii din Europa de Vest, cu precădere în Germania, Elveţia, Marea Britanie şi ţările Scandinave, iar printre clienţii pentru care iQuest livrează soluţii şi servicii customizate de software se numără companii de renume precum Roche, Vodafone, Puma, Financial Times sau Virgin Atlantic Airlines.

"În momentul de faţă, sărbătorim 10 ani de iQuest la Braşov împreună cu 100 de angajaţi, în condiţiile în care am început activitatea cu o echipă de doar 4 oameni. Am preferat să creştem organic, iar pe cei 4, care au evoluat foarte mult şi care ocupă în prezent poziţii cheie în cadrul companiei, îi considerăm fondatorii iQuest la Braşov", a declarat Cornelius Brody, CEO iQuest. Anul trecut, centrul din Braşov s-a transformat într-o divizie de soluţii dedicate domeniului telecom.

Potrivit managerului iQuest, unul dintre avantajele specifice ale Braşovului este arealul geografic, care a condus la concentrarea unui număr însemnat de specialişti în domeniul IT, activi în cadrul mai multor companii de profil, precum şi mediul universitar competitiv, care oferă studenţilor o pregătire adecvată consistentă.

"Credem că piaţa din Braşov este comparabilă din multe puncte de vedere cu cea din Cluj şi Sibiu. Raportat la dimensiunea forţei de muncă în domeniul IT, cu companiile din această arie, Braşovul este la fel de concurenţial, are oameni bine pregătiţi, iar pretenţiile salariale sunt aliniate cu celelalte două oraşe unde suntem prezenţi. Credem că Braşovul este în continuă dezvoltare iar oamenii din domeniul IT sunt din ce în ce mai bine pregătiţi", a mai spus Cornelius Brody.

Braşovul lucrează cu elveţienii de la Sicap

De-a lungul celor 10 ani, compania a dezvoltat la Braşov numeroase proiecte. Primul proiect de amploare care a marcat activitatea de la Braşov a fost cel realizat pentru compania media Pinnacle, pentru care s-a dezvoltat şi testat un produs multimedia. În prezent, cel mai mare client pentru care echipa din Braşov lucrează este compania elveţiană Sicap, specializată în servicii şi soluţii pentru industria de telecomunicaţii şi alături de care iQuest este implicată în dezvoltarea produselor acesteia.

Anul viitor, compania intenţionează să îşi întărească divizia de Life Sciences, urmând să dezvolte soluţii pentru piaţa medicală. "probabil că această divizie va fi la Cluj-Napoca", a mai spus Brody.

Şi-au deschis birou în SUA

De curând, compania şi-a deschis un birou la Palo Alto (SUA), având patru clienţi importanţi. "Unul dintre ei este un client telecom foarte important despre care nu pot să dau detalii, alte două firme sunt în domeniul financiar-bancar, iar a patra este specializată în media", a spus Brody. Biroul nu are niciun angajat, dar periodic sunt trimişi angajaţi din România care să rezolve eventualele probleme apărute la clienţi.

Cu peste 14 ani de experienţă, iQuest este o companie de dezvoltatoare de soluţii şi servicii customizate de software pentru companii de top din industrii precum Telecomunicatii, Life Sciences, Servicii Financiare, Logistică şi Media. Printr-o echipă de peste 450 de angajaţi, compania deţine centre de dezvoltare software la Cluj-Napoca, Braşov şi Sibiu, sediul central la Frankfurt am Main şi birouri de consultanţă la Bucureşti,Göteborg, Budapesta şi Palo Alto (USA).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb