Isărescu: Vom sprijini politicile guvernului

C.I.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 9 ianuarie 2009

Premierul Emil Boc a discutat ieri cu guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, despre o serie de elemente ce ţin de construcţia bugetară a anului 2009. Domnia sa a spus: ""În acest context am avut în vedere câteva priorităţi pe care le are Guvernul României, şi anume crearea de noi locuri de muncă şi sprijinirea mediului de afaceri. De asemenea, în momentul de faţă avem ca prioritate absorbţia fondurilor comunitare, un lucru care va conta foarte mult pentru anul bugetar 2009"". Acesta a mai arătat că între priorităţi se află şi investiţia publică masivă în infrastructură, ca modalitate alternativă de creare de locuri de muncă şi, evident, componenta socială, adică evitarea derapajelor şi a accentuării discrepanţelor în plan social. ""Sub pretextul crizei, nu trebuie să sacrificăm categorii sociale vulnerabile"", a afirmat premierul. Boc a mai arătat, la finalul întrevederii cu guvernatorul BNR, că au mai fost discutate şi aspecte comune ce ţin de corelarea politicilor bugetar fiscale cu cele monetare.

Guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, a declarat la încheierea unei întâlniri cu premierul Emil Boc: "Vom sprijini politicile guvernului din acest an care sunt îndreptate pentru menţinerea unui mix de creştere econiomică şi pentru asigurarea stabilităţii ţării, în contextul crizei financiare internaţionale. Suntem într-un an în care ajustarea contului curent este inevitabilă şi dorim cu toţii să facem această ajustare fără să afectăm prea mult creşterea economică, fără să influenţăm în rău inflaţia, fără să afectăm, cum spunea domnul premier, nivelul de trei şi, dacă se poate, ajustarea să se facă într-o manieră lină".

Cu ocazia întâlnirii, premierul Emil Boc i-a cerut lui Mugur Isărescu să-i recomande unele personalităţi care să facă parte din Consiliul Economic Consultativ pe care îl va crea la nivelul primului ministru ""pentru a fundamenta şi susţine politicile economice în perioada următoare"".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb