IULIAN IANCU: "Suntem în plin război economic, pe faţă"

A.S.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 27 octombrie 2017

Ne aflăm într-un război economic, pe faţă, unele ţări vecine îşi dezvoltă activităţi economice, iar în România se închid afaceri extrem de importante, precum Arpechim sau producătorii de îngrăşăminte chimice, a declarat, ieri Iulian Iancu, preşedintele comisiei de anchetă a activităţii ANRE, la finalul audierilor, adăugând că sunt dramatice consecinţele, pe zona de încasări la bugetul de stat sau în ceea ce priveşte locurile de muncă.

În opinia lui Iulian Iancu, Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a emis reglementări ciudat de permisive, în condiţiile acestui război economic pe faţă căruia trebuie să-i facem faţă.

Domnia sa a declarat: "Astăzi (n.r. ieri, la audieri) am continuat ancheta cu producătorii şi transportatorii. Din păcate, OMV Petrom, unul din producătorii importanţi de gaze, a declinat invitaţia noastră. Eu o consider un refuz cu implicaţii foarte grave pentru că vorbim aici şi de siguranţa naţională. Din analiză, au reieşit lucruri, după părerea mea, fără să consult colegii, extrem de grave. Observăm, pe de o parte, în ce-i priveşte pe producătorii de gaze, intervenţii de natură administrativă prin ordonanţe de urgenţă, hotărâri de guvern, reglementări în legislaţia secundară, chiar intervenţii din partea Curţii de Conturi care, în final, au contribuit direct la majorarea preţului, la obstrucţionarea comportamentului unor operatori în piaţă şi chiar la diminuarea veniturilor unui producător - în cazul nostru diminuarea veniturilor Romgaz - şi implicit diminuarea veniturilor la bugetul de stat cu 500 de milioane de lei. Deci lucrurile sunt extrem de grave în zona de producţie.

De asemenea, din cele prezentate astăzi (n.r. ieri) , am observat că s-a înregistrat în acest an un profit de 50% la Hidroelectrica. După orice normă din lume, nu ai cum să obţii profitul acesta. De asemenea, s-a mai observat că, deşi producătorii de gaze au costuri între 28 şi 30 de lei, cu profit 100%, vânzări duble, doresc 300%. Iarăşi, de neînţeles, raportându-ne la capacitatea economiei româneşti.

O implicaţie vine de la conducerea Arcelor Mittal, care ne spune că, dacă preţul ajunge la peste 82 de lei, nu mai poate să rămână în competitivitate şi există riscul să îşi închidă activitatea. Vedem aici o lovitură directă dată economiei. De asemnea, sunt alţi agenţi economici care pot fi scoşi automat din piaţă, unii chiar foarte mari".

Audierile comisiei de anchetă vor continua joia viitoare, când vor fi invitaţi distribuitorii de energie. Urmează furnizorii de energie şi miniştrii Energiei, precum şi reprezentanţii Consiliului Concurenţei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. In ce priveste profitul Hidroelectrica este normal sa fie 50%. Salariile angajatilor au fost reduse din 2013 ( vezi insolventa ), administratia a primit prime pentru asta ( zeci de mii de euro ), investitii zero barat,

    mentenanta (volum reparatii la jumatate ). S-a ajuns ca angajatii sa aibe salariul de baza la minimul pe economie. In acest an nu au fost mariri de salarii. Vine iarna si urmeaza avariile majore, cu asa sefi la minister si la conducerea companiei. Sigur o sa-si puna prime de zeci de mii de euro prostii au lucrat pentru ei. Dar vine si ea scadenta dar vor suferi si multi nevinovati adica populatia.De aia pleaca toti tinerii din tara si nu numai ei este atata dispret pentru angajatii corecti.

    Sper ca s-a inteles mesajul de catre ANRE si ceilalti. 

    Ciudat de tarziu observa domnul specialist Iancu ca Hidroelectrica are profit de 50% din cifra de afaceri. Chestia asta se intampla din 2014.

    Dar abia acum se observa, cand PSD-ul pune mana pe ANRE, prin tovarasul deputat Chirita, fost sindicalist dusman al Hidroelectrica, prieten al lui Iancu ...

    O gasca de profitori. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb