Johann Strauss Ensemble revin în România pentru al 11-lea an consecutiv

Elena Deacu
Cultură / 5 august 2015

Johann Strauss Ensemble revin în România pentru al 11-lea an consecutiv

Muzicienii austrieci Johann Strauss Ensemble, supranumiţi de presa internaţională "Regii Valsului", vor străbate ţara noastră într-un turneu naţional, între 10 şi 21 decembrie.

Vor avea loc reprezentaţii în Iaşi, Bacău, Bistriţa, Târgu Mureş, Cluj, Arad, Oradea, Timişoara, Sibiu, Braşov şi Bucureşti.

Concertul de la Bucureşti va avea loc pe 21 decembrie în proaspăt renovata Sală Mare a Teatrului Naţional. Acest spaţiu creează decorul ideal al unei seri de neuitat, al unui basm perfect sincronizat cu perioada sărbătorilor de iarnă. Când combini acest cadru impresionant cu cele mai iubite valsuri, rezultatul nu poate fi decât unul spectaculos.

Farmecul incontestabil al acestui ansamblu stă în pasiunea de a reda sunetul pur vienez. Pentru a se apropia cât mai mult de culoarea autentic straussiană, muzicienii concertează în stilul Stehgeiger. Acest lucru se referă la dublul rol al concertmaestrului, el fiind, în acelaşi timp, şi dirijor şi solist. Această tehnică a fost folosită de Johann Strauss cu scopul de a sparge barierele dintre orchestră şi public.

Dirijorul ansamblului, Russell McGregor, o prezenţă plină de fascinaţie şi magnetism, nu a dezamăgit niciodată exigenţa publicului român. Înzestrat cu o energie molipsitoare, muzicienii, precum şi spectatorii, rezonează sub bagheta sa. Vioara la care cântă a fost fabricată în anul 1697 de către Carlo Giuseppe Testore, aceasta fiind "sora mai mică" a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart.

În fiecare an, austriecii se întorc cu entuziasm, afirmând că ar putea aduna într-un roman peripeţiile prin care au trecut în turneele româneşti. De la simple anecdote, la inedita reprezentaţie din 2010, când autocarul cu recuzită a rămas blocat pe drumurile înzăpezite, iar muzicienii au concertat în blugi si pulovere.

Johann Strauss Ensamble reuneşte unii dintre cei mai talentaţi muzicieni ai Austriei, reţeta succesului lor fiind calitatea incontestabilă a actului artistic, precum şi uşurinţa de a se conecta cu publicul. Regii Valsului vă invită să vă rezervaţi cele mai bune locuri pentru a întâmpina magia sărbătorilor de iarnă, invocată de ritmurile lui Strauss.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb