Jucătorii din industria online vor să dubleze numărul de clienţi până în 2015

A.O.
Ziarul BURSA #Companii #Comerţ / 15 mai 2014

Jucătorii din industria online vor să dubleze numărul de clienţi până în 2015

PayU România, DPD şi Cargus au lansat un proiect de promovare a comerţului online în ţara noastră, intitulat "e-Româneşte", care urmăreşte creşterea numărului de cumpărători online de la 2 milioane în prezent, la 4 milioane până anul viitor. Potrivit datelor PayU, în ţara noastră sunt circa 10 milioane de utilizatori de Internet, dintre care 7 milioane sunt activi pe reţelele de socializare, însă doar 10% plasează o comandă online (2 milioane), procent considerabil mai mic comparativ cu alte ţări din regiune, cum ar fi Polonia sau Cehia. În medie, fiecare utilizator din ţara noastră cheltuie 100 de euro pe an în mediul online, această piaţă fiind estimată la un miliard de euro, potrivit studiilor Visa, care arată că, din această sumă, doar 300 de milioane de euro sunt plătite către magazinele din ţara noastră, iar restul banilor merg spre magazine de comerţ online din afara ţării.

PayU mai susţine că 50% dintre cei care cumpără online sunt interesaţi de serviciile pe care le oferă companiile, dar 20% susţin că au întâmpinat probleme la stocuri şi peste 60% au semnalat probleme pe partea de suport clienţi şi livrare. Reprezentanţii companiei Flori de Lux au subliniat, de asemenea, importanţa de a reda încrederea cumpărătorilor în comerţul online, precum şi necesitatea ca standardele aplicate de principalele companii active în mediul online să se transpună şi în practicile celorlaltor jucători de pe această piaţă. "Posibilitatea returnării produsului în 10 zile lucrătoare, serviciile de transport gratuit sau consultanţa şi asistenţa pe parcursul achiziţiei sunt câteva facilităţi care ar trebui să atragă cumpărătorii", au mai adăugat reprezentanţii F64. "e-Româneşte" este o campanie de comunicare şi educaţie care se va desfăşura pe parcursul unei luni de zile, începând cu 14 mai. Acţiunea va include un eveniment online, desfăşurat pe 9 şi 10 iunie, în cadrul căruia toţi utilizatorii de Internet din România care fac cumpărături online vor putea beneficia de livrarea gratuită a produselor, indiferent de valoarea totală a comenzii, precum şi de multiple modalităţi de plată. "«e-Româneşte» îşi propune să crească numărul românilor care utilizează Internetul pentru efectuarea cumpărăturilor online. Experienţa de cumpărare în acest moment la noi în ţară este comparabilă cu cea oferită de magazinele internaţionale şi include beneficii adiţionale cum ar fi: viteză de livrare, suport pentru clienţi localizat, metode de plată locale şi servicii post-vânzare", a declarat Daniel Nicolescu, Country Manager PayU România.

Campania este un demers comun al jucătorilor din industrie: magazine online, curieri, integratori de plăţi online, pentru a creşte încrederea cumpărătorilor în mediul online şi pentru a elimina barierele legate de cumpărarea online prin îmbunătăţirea experienţei de cumpărare.

Printre magazinele online implicate în campanie se numără comercianţi ca BestKids, Carrefour, Domo, F64, Fashion Days, Floria, Flori de Lux, Libris, Miniprix, MyTicket, Orange, PC Garage, Romtelecom, Studio Moderna.

Pe lângă posibilitatea efectuării plăţilor online sau la livrare, firma de curierat Cargus va oferi clienţilor, din al treilea trimestru al acestui an, posibilitatea de a efectua plăţi şi prin POS-uri mobile, potrivit reprezentanţilor companiei.

PayU România este principalul integrator de plăţi online din ţara noastră, procesând peste 14 milioane de tranzacţii începând din 2004. Compania este parte a grupului PayU care desfăşoară operaţiuni de plăţi online pentru peste 18.000 de clienţi pe 4 continente (Africa, America de Sud, Europa Centrală şi de Est şi Asia). Grupul este deţinut de Naspers, al doilea jucător ca mărime din industria comerţului electronic, la nivel mondial.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb