Start-up-urile şi întreprinderile mici şi mijlocii (IMM) care respectă criteriile de eligibilitate pot primi garanţii de până la 80% din partea Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) la obţinerea din partea Credit Agricole România a finanţării planurilor de dezvoltare a afacerilor, plafonul garanţiei pentru un credit fiind de 400.000 euro, potrivit News.ro.
Fondul şi Credit Agricole România au anunţat, ieri, extinderea accesului la creditare pentru IMM-urile din portofoliul băncii, atât pentru capital de lucru, cât şi pentru investiţii.
"Parteneriatul între cele două instituţii financiare are în vedere simplificarea procedurilor de acordare a garanţiilor de tip plafon. Valoarea maximă a unei garanţii de tip plafon acordată unei companii poate atinge 1,6 milioane lei, respectiv 400.000 euro; perioada de valabilitate este corelată cu durata creditului solicitat la Credit Agricole Bank România şi acordat pe baza criteriilor de eligibilitate specifice", arată Fondul de Garantare, într-un comunicat.
Recent, Fondul de Garantare a semnat un acord similar şi cu banca de stat CEC Bank.
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) este o instituţie financiară nebancară prin care statul derulează programele de garanţii de stat, inclusiv pentru programul guvernamental Prima Casă.
Credit Agricole Bank România, subsidiara românească a grupului bancar francez Credit Agricole, este un jucător mic pe piaţa bancară din România. Banca avea, la finalul anului trecut, active de 1,29 miliarde lei (284 milioane euro) şi o cotă de piaţă de 0,3%.