Tabloul fondurilor mutuale de investiţii prezentat pe site-ul Ziarului BURSA se îmbogăţeste, începând de astăzi, cu informaţii, diagrame şi funcţii noi, prin care veţi putea să vă evaluaţi în mod continuu performanţa investiţională, să luaţi decizii cât mai bune în ceea ce priveşte plasamentele resurselor financiare de care dispuneţi şi să aveţi o imagine cât mai amplă asupra posibilităţilor oferite de aceste vehicule investiţionale.
Demersul, ce vine în sprijinul cititorilor, apare totodată şi ca urmare a sugestiilor lor, un aport important în acest sens venind din partea domnului inginer Florin Dragomir.
Acum, apelând la săgeţile ordonatoare de deasupra fiecărei coloane, puteţi sorta informaţiile incluse conform unor criterii relevante precum valoarea monetară a unei unităţi de fond sau rentabilitatea fondului pentru diferite perioade de referinţă.
Valoarea titlului reprezintă Valoarea Unitară a Activului Net (VUAN) exprimată în moneda în care este denominat fiecare fond, ordonarea comparativă, de la cel mai mare VUAN la cel mai mic şi invers, făcându-se la valoarea în lei, obţinută prin conversia VUAN-ului în moneda naţională din monede străine, la cursul BNR.
Pictograma prezentă sub valoarea unităţii de fond vă oferă acces la grafice ce prezintă evoluţia VUAN-ului pentru diferite perioade anterioare datei înscrise sub denumirea fondului, astfel încât să puteţi avea o perspectivă vizuală a peformanţelor acestor instrumente investiţionale.
Următoarele coloane vă indică variaţia procentuală a valorii unităţii de fond pentru diferite perioade de raportare, iar casetele de sub rentabilităţi oferă o indicaţie vizuală, de ansamblu, ce reflectă performanţa procentuală a VUAN-ului fiecărui fond comparativ cu celelalte, pentru perioada precizată.
Printr-un click pe randamentul fiecărui fond pentru diferitele intervale de timp, aveţi acces la informaţii detaliate despre fondul în cauză, precum valoarea şi data de raportare a VUAN-ului, valoarea maximă şi minimă a unităţii de fond pentru perioada avută în vedere, diferenţa procentuală şi numărul de zile scurse între cel mai mare şi cel mai redus VUAN al intervalului, numărul zilelor de creştere sau de scădere din totalul şedinţelor perioadei de timp menţionate, precum şi creşterea sau scăderea zilnică maximă procentuală, cu datele aferente.
În plus, numărul investitorilor exis-tenţi în fiecare fond vă va ajuta pentru a lua decizii cât mai bune privind plasamentul resurselor financiare de care dispuneţi.
O nouă îmbunătăţire adusă tabloului fondurilor mutuale este rubrica "Cel mai bun randament" - aferent fiecărei categorii de fonduri, pentru perioade cuprinse de la şapte zile până la un an, ce include valoarea maximă şi minimă a VUAN-ului celui mai performant fond mutual, precum şi zilele în care s-au înregistrat aceste valori în intervalul respectiv şi diferenţele procentuale şi aritmetice ale acestor repere, faţă de începutul anului.
Mulţumim cititorilor noştri pentru sugestii şi sperăm ca îmbunătăţirile aduse tabloului fondurilor mutuale să vă fie de un real folos.
1. Despre fondurile mutuale
(mesaj trimis de Dragomir Florin în data de 12.08.2019, 14:36)
Buna ziua,
Asteptam, de mult, acest articol in legatura cu fondurile mutuale, deoarece tabelul cu fondurile mutuale de la ziarul Bursa ramasese f mult in urma, cu updatarea, in raport cu alte tabele afisate de la Ziarul financiar, finzoom.ro etc.
Acum pot spune ca modificarile facute in interiorul tabelului aduc informatii suplimentare, detaliate despre fiecare fond mutual in parte atit individual, cit si prin comparatie cu alte fonduri.
Bravo celor de la ziar, acum sunteti pe locul I in ceea ce priveste sursa de informare completa si clara din Romania despre evolutia zilnica si pe o anumita perioada a fondurilor mutuale din Romania, atit pentru utilizatorii de calculatoare ,cit si telefoane mobile.
Se vede ca, in conceperea noului tabel s-au folosit tehnici noi, moderne (de afisare) si calcul a datelor primite de la fondurile de investitii intr-un tabel complet, clar, echilibrat.
Apar grafice, notiuni noi cum ar fi: MAX si MIN, monitorizarea cresterilor si descresterilor, comparatia cu inceputul anului, etc.
Va multumesc mult, ati facut o lucrare f buna si doresc ca aceste udate de tabel sa le folositi si la celelate tabele: curs valutar, indici bursieri, etc.