Lafarge România a investit 16,5 milioane euro într-un siloz de clincher inaugurat, ieri, la Medgidia

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Comerţ / 20 noiembrie 2009

Lafarge Ciment, subsidiara locală a grupului francez Lafarge, a inaugurat, ieri, un siloz de clincher tip dom, la uzina de ciment din Medgidia, printr-o investiţie de 16,5 milioane euro, acesta având o capacitate de 250.000 metri cubi de clincher, informează NewsIn.

Potrivit Laferge, acest siloz este cel mai mare din lume. Pentru acest proiect s-au excavat 50.000 de metri cubi de pământ. De asemenea, s-au pompat 9.000 de metri cubi de beton pentru realizarea structurii de rezistenţă a silozului. S-au folosit 120.000 de tone de calcar pentru îmbunătăţirea terenului de fundare şi au fost pompaţi 180.000 de metri cubi de aer pentru gonflarea membranei exterioare a domului.

Reprezentanţii Lafarge au declarat că această construcţie are o capacitate de stocare a clincherului care va permite îmbunătăţirea livrărilor, mai ales în perioadele de vârf de sezon.

"Construcţia este unică în România, iar pentru Grupul Lafarge reprezintă cea mai mare construcţie de acest tip. În 2007, la aniversarea a zece ani de activitate, anunţam un plan de investiţii pentru creşterea capacităţii de livrare pe piaţa internă, inclusiv dezvoltarea gamei de produse pentru a răspunde noilor cerinţe privind construcţiile eficiente din punct de vedere energetic", a declarat preşedintele-director general al Lafarge Ciment România, Phillipe Questiaux.

Potrivit companiei, planul investiţional anunţat pentru perioada 2006-2011, în valoare totală de 90 milioane euro, este realizat în 2009, inclusiv prin punerea în funcţiune a acestei investiţii, în proporţie de 75%.

Volumul vânzărilor de ciment ale grupului Lafarge în România în primele nouă luni ale anului 2009 a scăzut cu 34%, comparativ cu perioada similară a anului trecut, potrivit raportului financiar al grupului francez.

Previziunile grupului indică o revenire a vânzărilor de ciment în ultimul trimestru, care ar face ca volumul din întreg anul 2009 să fie mai mic cu 28-30% faţă de 2008, în condiţiile în care preţurile sunt mai mici sau cel mult egale cu cele din 2008.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb