LIGA CAMPIONILOR Afacere fotbalistică: 1.500.000.000 euro doar pe teren

DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Sport / 25 mai 2018

Afacere fotbalistică: 1.500.000.000 euro doar pe teren
DAN NICOLAIE

Real Madrid (Spania) şi FC Liverpool (Anglia) se vor întâlni, la Kiev, sâmbătă seara, în finala Ligii Campionilor. Munţi de bani se vor afla pe teren şi pe băncile de rezerve sub formă de fotbalişti. Evident că ambele echipe prestează un fotbal de mare clasă, dar acesta se află puţin în umbra uriaşului mecanism financiar în care sunt implicate combatantele.

După cum am relatat, în semifinale s-a înregistrat un nou record în ceea ce priveşte valoarea loturilor celor patru echipe calificate: 2.677.900.000 de euro. În finală sunt implicaţi fotbalişti de 1.500.000.000 de euro. Portughezul Cristiano Ronaldo rămâne în continuare cel mai scump fotbalist din lotul lui Real, 120.000.000 euro, conform transfermarkt.de, fiind urmat de germanul Toni Kroos (80.000.000 euro) şi spaniolii Isco şi Asensio ( câte 75.000.000 euro). Egipteanul Mohamed Salah (80.000.000 euro) este numărul unu la Liverpool, următorul din punct de vedere al sumei de transfer fiind senegalezul Mane (60.000.000 euro). Valorile de transfer ale jucătorilor care compun loturilor celor două finaliste sunt următoarele: Liverpool 548.000.000 de euro şi Real Madrid 962.000.000 de euro. Echipa din Madrid este foarte aproape să depăşească un milliard de euro va-loarea de trans-fer a lotului.

Antrenorul Zinedine Zidane este convins că şi înaintea acestei finale există motivaţie în lotul lui Real: "'Nimeni nu poate spune că ne este mai puţin foame de succes. Nu pot vorbi pentru adversarii noştri, însă pot insista pe faptul că noi vom avea întotdeauna aceeaşi motivaţie. Suntem Real Madrid şi, în ciuda a ceea ce am câştigat deja, dorim mereu mai mult şi vom da totul pentru a fi cei mai buni. Am trăit 18 ani ca jucător în vestiare, cu numeroşi antrenori, cu mulţi jucători cu un ego la fel ca al meu. Cunosc vestiarul şi cunosc starea de spirit a unui jucător, un lucru foarte important pentru mine, dar nu singurul. Nu sunt cel mai bun tehnician, dar am alte calităţi- pasiune, motivaţie- şi astea valorează chiar mai mult "'. Zidane a fost pe teren în trei finale de Liga Campionilor (o victorie, două înfrângeri), iar ca antrenor a cucerit de două ori trofeul.

Jurgen Klopp, antrenorul lui Liverpool, a ţinut să sublinieze pragmatismul adversarului înainte de marea finală: "Real a câştigat Liga de două ori la rând şi e iar în finală. Bayern crede că a fost mai bună în ambele manşe, dar cine s-a calificat la sfârşit? Real are nevoie de 4 ocazii să dea două goluri. Bayern a marcat o dată din opt şanse. Am pus o dată Realul în dificultate, când l-am învins cu 4-1 la Dortmund, dar nu e uşor să-i provoci panică Madridului. Această echipă e rece ca gheaţa".

Partida de la Kiev este o reeditare a finalei Cupei Campionilor Europeni din 1981, câştigată la Paris, cu 1-0, de către englezi!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb