LUDOVIC ORBAN: ''Nu înţeleg de ce PSD încearcă să pună o legătură între dezbaterea PNRR în Parlament şi ratificarea EURATOM''

G.U.
Politică / 17 mai 2021

''Nu înţeleg de ce PSD încearcă să pună o legătură între dezbaterea PNRR în Parlament şi ratificarea EURATOM''

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat astăzi că este "foarte complicat" ca Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) să facă obiectul unei dezbateri parlamentare şi a afirmat că nu înţelege de ce PSD încearcă să pună o legătură între dezbaterea PNRR în Parlament şi ratificarea EURATOM, conform Agerpres.

"Aceasta este o discuţie a premierului care a anunţat că va avea o discuţie cu preşedintele PSD. În ce mă priveşte pe mine, eu cred că PNRR este rodul unei consultări ample care a fost făcută în societatea românească. (...) PNRR nu poţi să-l aprobi în Parlament. Este în discuţii, în negociere, în definitivare. Este foarte complicat să facă obiectul unei dezbateri parlamentare. Nu înţeleg de ce PSD încearcă să pună o legătură între dezbaterea PNRR în Parlament şi ratificarea EURATOM, modificarea tratatului. Ştim foarte bine că pentru modificarea tratatului în România, conform prevederilor constituţionale, este necesară o majoritate calificată de două treimi în plenul camerelor reunite şi, ca atare, îi îndemn pe toţi parlamentarii să înţeleagă că nu pot să-şi bată joc de toţi cetăţenii din UE, inclusiv de cetăţenii români, încercând să şantajeze cu neparticiparea la votul de ratificare al tratatului. Ratificarea tratatului este absolut necesară. Fără această ratificare în toate ţările membre programul nu poate începe. Comisia Europeană nu poate să deruleze procedurile de lansare a împrumuturilor şi nu poate să asigure finanţarea pentru susţinerea în toată Europa, în toate ţările UE", a spus Orban, la finalul şedinţei BEx a PNL.

Acesta a mai precizat că orice "grevă" parlamentară a PSD dă posibilitatea adoptării mai uşor a unor legi care fac bine României, notează sursa citată.

Liderul PNL a subliniat că nu cunoaşte să existe vreo declaraţie a unui oficial european privind necesitatea ca PNRR să fie dezbătut în Parlament.

Ludovic Orban a susţinut că în ceea ce priveşte irigaţiile nu este vorba despre un eşec al negocierilor privind PNRR.

Despre o posibilă întâlnire între premierul Florin Cîţu şi liderul PSD, Marcel Ciolacu, el a afirmat că rămâne de văzut. "Este o intenţie firească. Vom vedea ce va ieşi din această discuţie", a adăugat Orban.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Astia de la pesede sunt nebuni. PNRR este proprietatea joianus/penele/usere. Doar propietarii au voie sa fure

    nu mai fa pe prostu ' , tiganul ciolac , carpa voastra , vrea ca psd sa imparta cu voi esecul banilor europeni , ce nu-ti convine ?

    stimate lucovid

    tu nu integei mult mai mullte! 

    stai linistit! 

    ati facaut rahatul prat, si nu numai o data! 

    de mai multe ori 

    ati certificat, daca mai era nevoie, ca priceperea voastra in a guverna o tara este ZERO absolut 

    ati indatorat Roamnia pentru f multi ani incepand de anul trecut NUMAI ca sa executati INTOCMAI toate, dar TOATE maretele DIRECTIVE externe 

    ati fost incapabili, in frunte cu sasul vostru, sa intelegeti ca ceilalti castigau sau in cel mai "rau caz" PIERDEAU DIN CASTIG IAR VOI ATI ATI PIERDUT PENTRU ROMANIA DIN CE NU AVEA, ADICA DIN VIITOR!!! 

    sunteti groaznic de slabi atat ca pregatire profesionala cat si ca putere de a intelege ceva din ce este in jurul vostru 

    nu aveti un gram de decenta sa plecati si sa lasati pe altii sa faca ce este de facut 

    v-ati aliat cu alti "priceputi" useristiplusisti melanjati atat de catre interese si orgolii personale cat si crescuti la scolile sorosiste care rezuma totul LA INTERESUL UNEI GRUPARI MONDIALE NEPRIETENESTI CU TRASATURI GREU DE DEFINIT CARE SE JOACA DE-A DUMNEZEU PE GLOB 

    VETI INTRA CU MULT SUCCES IN PARTEA DE ISTORIE A OMENIRII DESPRE CARE SE VA SCRIE "ASA NU" 

    cu ce v-a gresit TARA ROMANEASCA sa o batojocoriti in halul acesta? 

    va pregatiti pentru viata vesnica?, pentru glorie? opentru inavutirea nemeritata afamiliilor voastre?

    RUSINE SA VA FIE!!! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb