LUDWIK SOBOLEWSKI: "Transilvania Broker de Asigurare este următoarea companie care se va lista la BVB"

Andrei Stan
Piaţa de Capital / 9 iulie 2017

"Transilvania Broker de Asigurare este următoarea companie care se va lista la BVB"

Actualizare 14:40 Sobolewski anunţă şi că "Raiffeisen Centrobank" va lansa warrant-uri ce vor fi bazate pe acţiuni ale bursei

Ludwik Sobolewski a precizat că în acest an vor fi disponibile pe bursă produse noi, pentru că, în opinia lui, BVB nu înseamnă doar acţiuni ci şi alte clase de instrumente, iar în acest sens a menţionat lansarea de warrant-uri de către "Raiffeisen Centrobank" din Viena, informează Agerpres.

Şeful Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a explicat, în interviul publicat pe pagina de Youtube a BVB: "Există şi un alt motiv de bucurie pentru că una dintre cele mai importante bănci din România s-a decis să lanseze warrant-uri. Acesta este un instrument foarte interesant. Simt că uneori nu facem destul pentru a le explica oamenilor cât de bune pot fi aceste instrumente pentru investitori. Warrant-ul îţi permite să investeşti o sumă mică de bani să obţii un venit foarte bun, iar riscul este limitat. Există posibilitatea să pierzi această sumă mică de bani, mică în comparaţie cu preţul acţiunilor, deoarece un warrant este bazat pe acţiuni, dar nu trebuie să cumperi acţiuni, deci nu plăteşti preţul acţiunii, ci o fracţiune din acel preţ. Aşadar, asta e minunat că o bancă, una dintre cele mai importante instituţii financiare din piaţă, Raiffeisen Centrobank din Viena, a decis să lanseze warrant-uri ce vor fi bazate pe acţiuni ale BVB".

În opinia acestuia, toate aceste listări şi lansări de noi instrumente şi produse pe bursă arată "continuitate şi coerenţă" şi se vor reflecta în puterea financiară a BVB.

Sobolewski a mai spus: "Există multe instituţii şi investitori care privesc spre piaţa de capital din România şi la noi, operatorul de piaţă, pentru că, bineînţeles, dacă vom merge mai departe, dacă vom obţine şi această promovare la statutul de piaţă emergentă, atunci bineînţeles toate aceste lucruri bune se vor întâmpla, se vor reflecta în puterea financiară a BVB, care ea însăşi este o companie listată. Aşadar cred că aceasta este noua normalitate, nu doar că avem un eveniment o dată la cinci ani ci că există o succesiune de astfel de evenimente. Şi aceste warrant-uri care se bazează strict pe acţiunile BVB sunt un semn bun pentru interesul crescut faţă de piaţa de capital din România. Deci, privind la ceea ce facem noi acum, putem spune că suntem în stadiul în care construim un fel de autostradă financiară pentru banii care vor curge pe acest teritoriu de investiţii, probabil mult mai repede decât alergăm noi acum".

Întrebat cum va arăta piaţa de capital în 2018, când ţara noastră sărbătoreşte 100 de ani de la Marea Unire, şeful BVB a susţinut că pieţele de capital pot constitui un factor unificator pentru societăţi.

Lundwik Sobolewski a adăugat: "Nu este întâmplător faptul societăţile dezvoltate au pieţe de capital puternice deoarece acest lucru consolidează capitalul intelectual, educaţia financiară, conştientizarea. Într-un fel întăreşte democraţia. Aşadar, cred că va fi o schimbare fantastică pentru România dacă pentru această aniversare vom fi capabili să spunem că avem o bursă naţională şi o piaţă naţională de capital cu toate aceste valori. Nu este vorba doar de aceste fluxuri de capital ci şi despre accentuarea culturii şi conştientizării la nivel de ţară. Este foarte important, în special în această Europă foarte competitivă să avem un astfel de numitor comun între oamenii care trăiesc, lucrează şi colaborează pe un teritoriu. Deci, acestea este de fapt scopul. Vreau să spun că procesul a început deja, nu vorbesc despre ceva iluzoriu, un vis, că poate cândva se va întâmpla, ci că noi suntem deja în cursul acestui proces, iar în anul 2018, un an minunat, se poate ajunge la acest lucru (statutul de piaţă emergentă, n.r.), pentru a face acest pas important în acest proces complex".

În primul semestru din acest an, Bursa de Valori Bucureşti a păstrat un avans de aproape 11%, pe fondul unei luni iunie marcate de acordarea de dividende şi de o serie de incertitudini politice, potrivit unui comunicat publicat marţi pe site-ul BVB.

-----------

"Transilvania Broker de Asigurare" este următoarea companie care se va lista pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB), a anunţat directorul general al BVB, Ludwik Sobolewski, într-un material video publicat ieri pe canalul Youtube al bursei.

"Transilvania Broker de Asigurare", alături de o altă companie, a făcut o prezentare, în noiembrie 2016, potenţialilor investitori de la bursă, iar acum urmează să facă pasul către listare, potrivit News.ro.

"Vom avea o companie nouă, dintre cele două care s-au prezentat în noiembrie, Transilvania Broker de Asigurare, cu un IPO", a spus Ludwik Sobolewski.

Şeful BVB a subliniat că noua listare vine în contextul în piaţa de capital a devenit mai atractivă pentru firmele mici şi mijlocii din România, mai ales după ultimele două mari listări de succes: "MedLife" şi "Digi Communications".

"Transilvania Broker de Asigurare" are sediul în Bistriţa şi activează pe piaţa intermedierii în asigurări din 2006, fiind deţinută de Gabriel Login, cu 60% din acţiuni, şi Dan Niculae (40%).

Potrivit datelor prezentate de companie, în 2015, "Transilvania Broker de Asigurare" era al treilea jucător de pe piaţa pe care activează, cu o cotă de piaţă de 5,5% şi prime intermediate de 287 milioane lei.

În 2016, compania a înregistrat venituri din activitatea de brokeraj de 62,5 milioane lei şi un profit net de 3,05 milioane lei, arată bilanţul depus la Ministerul Finanţelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb