Maguay lanseaza serverele PowerServer cu 4 procesoare Intel Xeon Quad-Core la "No time for downtime"

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 3 octombrie 2007

Maguay, companie care activeaza în segmentul integrarii de sisteme, statii grafice si servere, lanseaza serverele quadro-procesor Maguay PowerServer, care aduc ca element de noutate integrarea noilor procesoare Quad-core Intel Xeon seria 7300, care permit rularea într-un singur server a nu mai putin de 16 nuclee (core-uri) independente, în conditiile diminuarii consumului de curent. Lansarea seriei noi de servere a avut loc în cadrul editiei a cincea a evenimentului "No time for downtime" care a avut loc la finele lunii septembrie, la hotel Mariott si care i-a reunit pe partenerii companiei de la nivel national, furnizorii de produse si tehnologii de pe plan international ai companiei.

"Serverul este una dintre componentele cheie ale structurii IT dintr-o companie. Serverele Maguay pe platforma Intel au, pe baza statisticilor noastre, un

"down-time" maxim de 0.01% la nivel de an, ceea ce înseamna mai putin de 3 ore de nefunctionare (2.7 ore) în 3 ani de zile", a declarat Eduard Pughin, manager operational Maguay.

"Serverele Maguay sunt produse consacrate pe piata româneasca si, conform estimarilor noastre, Maguay detine o cota de piata de aproximativ 7% din totalul serverelor veritabile vândute în România", a adaugat Eduard Pughin.

Cu acelasi prilej, a fost prezentata în functiune si viitoarea versiune a serverului eXpertServer, bazata pe noile procesoare Quad-core Intel Xeon seria 5400. Aceste procesoare sunt fabricate în tehnologia de 45nm si permit viteze de lucru sporite în conditiile diminuarii consumului de curent. Beneficiaza de pâna la 12MB L2 cache si FSB de 1600 MHz. Mai mult, procesoarele ofera suport pentru noi instructiuni din setul SSE4, accelerând aplicatiile multimedia si compilatoarele. Tehnologia de virtualizare este, de asemenea, îmbunatatita fata de procesoarele actuale, seria 5300.

Adresate companiilor medii si mari, serverele Maguay fac dovada expertizei tehnice avansate, certificate de companii precum Intel sau Microsoft si reprezinta adesea premiere pentru piata locala. Produsele prezentate vor fi disponibile pentru achizitie în ultimul trimestru al anului. Impreuna cu acestea, Maguay ofera o platforma de servicii si echipamente care vin sa completeze solutia IT a companiilor, solutii complete pentru servere, stocare si back-up.

Despre evenimentul "No time for downtime"

Evenimentul Maguay este adresat companiilor care dezvolta si integreaza proiecte de infrastructura hardware, ce implica servere si statii de lucru, solutii de stocare, back-up si arhivare. "No time for downtime" a pornit ca un eveniment menit sa transfere expertiza si resurse catre companiile din piata de IT locala ce integreaza servere sau proiecte de infrastructura pentru companii de dimensiuni mici sau medii pâna la cele cu necesitati complexe.

La editia a cincea, care s-a desfasurat la hotel Marriott la sfârsitul lunii septembrie, au participat circa 150 de parteneri din tara ai companiei si furnizori de produse si tehnologii: Intel, Microsoft, Promise, Quatum, Qlogic si Symantec.

In luna aprilie a acestui an, Maguay a devenit partener al companiilor Quantum si QLogic, playeri majori în segmentul echipamentelor de stocare, back-up si arhivare.

La editia CERF 2007, din luna mai, Maguay a expus produse în premiera pentru România, precum statia grafica pentru profesionisti GrafikPower V8, solutii wireless lansate de Funkwerk Enterprises sau echipamente pentru stocare, salvare, arhivare si recuperare date provenind de la furnizori precum Promise, QLogic, Quantum. Maguay GrafikPower V8 completeaza gama de statii grafice destinate profesionistilor. Modelul se remarca prin specificatii puternice, venind echipat cu cele mai puternice procesoare cu 4 nuclee Intel - Quad-core, suport pentru tehnologia de virtualizare si adresabilitate memorie pe 64-bit si, pentru un plus de performanta, acceleratorul grafic NVIDIA Quadro. Aplicatii precum Adobe Photoshop si Premiere, 3Dstudio, AutoCAD si sistemele de operare Windows XP si Vista au suport nativ pentru tehnologia multi-core.

Gama curenta de servere Maguay cuprinde QuickServer, eXpertServer, PowerServer, Itanium2, Blade. Acestea acopera o gama de aplicatii necesare companiilor de la nivel mic si mediu pana la corporatii cu retele distribuite si necesitati de procesare dintre cele mai complexe.

Preturile serverelor Maguay pornesc de la 680 euro, compania asigurând gratuit monitorizare, mentenanta, depanare si management remote, online, pâna la sfârsitul anului 2007, într-o oferta speciala adresata companiilor.

Despre Maguay

Înfiintata în 1997, Maguay a realizat în 2006 o cifra de afaceri de 7 milioane euro. Pentru 2007, compania îsi propune o crestere pâna la 10 milioane euro a cifrei de afaceri si consolidarea cotei în piata locala de servere, în paralel cu o extindere a competentelor.

Acumularea unui nivel de expertiza înalt a permis companiei îndeplinirea conditiilor de certificare impuse de programe de parteneriat precum Intel Channel Partner Premier Member si Microsoft Gold Certified Partner. Maguay are implementat un sistem de management integrat calitate - mediu ISO 9001 + ISO14001 si este certificata de TUV Rheinland.

Compania a realizat proiecte de infrastructura complexe pentru companii ca Interbarnds Marketing&Distribution sau A&D Pharma.

Maguay importa si distribuie în România produsele unor marci consacrate la nivel international precum Chieftec, Enlight, Funkwerk, iiyama, PNY, Promise, QLogic, Quantum, Symantec si Transcend. Activitatea principala o constituie implementarea proiectelor IT complexe si asamblarea de sisteme sub brand propriu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb