MAREA BRITANIE Un autoturism a parcurs 420 de km fără şofer

VLAD DOBREA
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 6 februarie 2020

Un autoturism a parcurs 420 de km fără şofer

O maşină Nissan a finalizat o călătorie de 420 de kilometri în mod autonom în Marea Britanie, reprezentând cea mai lungă şi complexă rută de acest fel din ţară. Producătorii auto urmăresc tot mai mult dezvoltarea tehnologiilor care vor revoluţiona călătoriile cu automobilele, potrivit Reuters.

Vehiculul Nissan LEAF a parcurs o distanţă de 420 km de la centrul tehnic european al producătorului auto japonez din Cranfield, sudul Angliei, până la fabrica sa din nord-estul Sunderland, alături de utilizatorii convenţionali ai drumului. Automobilul a reuşit să parcurgă pe timpul călătoriei drumuri fără marcaje, sensuri giratorii şi autostrăzi, folosind tehnologia avansată de poziţionare fiind ajutat de GPS, radar şi aparatură de detecţie a luminii, permiţând vehiculelor să navigheze pe drumuri cu diverse obstacole.

Managerul de proiect al Centrului Tehnic Nissan, Bob Bateman, a declarat: "Proiectul ne-a permis să dezvoltăm un vehicul autonom care să facă faţă provocărilor întâmpinate pe drumurile din Marea Britanie care sunt unice pentru această parte a lumii, cum ar fi sensurile giratorii complexe şi benzile de mare viteză fără marcaje rutiere, linii albe sau borduri".

Proiectul, cunoscut sub numele de HumanDrive şi condus de Nissan ca parte a unui consorţiu, a primit şi finanţare guvernamentală.

Nissan a transmis anterior că abordarea flexibilă a Marii Britanii în ceea ce priveşte testarea vehiculelor autonome a fost un factor decizional pentru primele teste europene din 2017, care s-au desfăşurat în Londra, când un vehicul fără şoferi a parcurs aproximativ 80 de km.

Însă avansarea automobilelor cu self-driving în întreaga lume a fost împiedicată de problemele de siguranţă şi de problemele legate de răspunderea în caz de accident.

Nadhim Zahawi, secretar de stat în Ministerul Mediului de Afaceri din Marea Britanie a declarat: "Completarea în siguranţă a celei mai lungi curse cu un vehicul complet autonom din Marea Britanie este o realizare incredibilă pentru Nissan şi consorţiul HumanDrive şi un pas uriaş spre introducerea maşinilor fără şofer pe străzile din Marea Britanie".

Marea Britanie pune tot mai multă presiune pe dezvoltatorii de vehicule autonome, sperând să pună mâna pe o parte dintr-o industrie care se estimează că va ajunge la 900 de miliarde de lire sterline (1,2 trilioane de dolari) în toată lumea până în 2035.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb