Maschio Gaspardo România estimează afaceri de 40 de milioane de euro, în acest an

A.I.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 19 octombrie 2017

Maschio Gaspardo România estimează afaceri de 40 de milioane de euro, în acest an

Maschio-Gaspardo România a încheiat cu Eximbank un acord financiar în valoare de aproape 14 milioane de euro

Mirco Maschio: "Avem în derulare un proiect de investiţii în valoare de circa 10 milioane de euro pentru extinderea fabricii de la Chişineu-Criş"

Maschio Gaspardo România a înregistrat o cifră de afaceri de 36 milioane de euro, în primele nouă luni ale anului, estimând că va depăşi 40 de milioane de euro până la sfârşitul anului, potrivit lui Mirco Maschio, preşedintele Grupului, care a precizat că societatea a avut afaceri de 36 milioane de euro, în 2016.

Mirco Maschio a spus că producţia companiei s-a dublat în perioada 2010 - 2017, de la 1020 de utilaje agricole, la 2080 - în septembrie 2017.

Maschio Gaspardo România a anunţat, marţi, că a încheiat cu Eximbank un acord financiar în valoare de aproape 14 milioane de euro destinat atât derulării activităţii curente, cât şi continuării investiţiilor societăţii pentru atingerea obiectivelor sale de business.

Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank, a declarat: "Agricultura românească dispune de un potenţial imens de dezvoltare însă, pentru exploatarea acestuia şi creşterea competitivităţii în domeniu, sunt necesare investiţii care să îmbunătăţească performanţele, să revitalizeze zonele rurale şi să creeze locuri de muncă. În condiţiile în care producătorii de maşini şi utilaje agricole se poziţionează ca vectori ai evoluţiei sectorului agricol, aducând o abordare modernă a managementului proceselor agricole, ne bucură faptul că, încheind acest acord de finanţare, EximBank poate susţine îmbunătăţirea performanţei exploataţiilor agricole şi modernizarea agribusiness-ului românesc".

Producătorul de utilaje agricole Maschio Gaspardo România, parte a grupului italian Maschio Gaspardo, deţine o fabrică în localitatea arădeană Chişineu-Criş, la 43 de kilometri de municipiul Arad, unde produce diferite echipamente pentru tractoare (scarificatoare, grape cu discuri, cultivatoare cu dinţi şi prese de balotat). Pe lângă utilajele fabricate la Chişineu-Criş, Maschio-Gaspardo distribuie în România, prin intermediul dealerilor, utilajele fabricate în celelalte puncte de producţie ale grupului italian.

Mirco Maschio a mai declarat: "Am ales România ca locaţie pentru operaţiunile noastre pentru că ne oferă un acces facil către pieţele cheie din Europa Centrală şi de Est şi suntem decişi să continuăm investiţiile aici pentru a ne consolida poziţia de top pe piaţa pe care activăm. În prezent avem în derulare un proiect de investiţii în valoare de circa 10 milioane de euro pentru extinderea fabricii de la Chişineu-Criş cu o nouă hală de producţie de peste 8.600 mp şi echiparea acesteia cu utilajele şi echipamentele specifice pentru producţia şi asamblarea utilajelor agricole şi suntem încântaţi că am reuşit să găsim în EximBank un partener care să ne susţină în demersul nostru de dezvoltare".

Potrivit preşedintelui Grupului, Maschio Gaspardo România are 450 de angajaţi şi continuă să facă angajări: "Intenţia noastră este să ne extindem în funcţie creşterea cifrei de afaceri şi a pieţei internaţionale. Vrem să creştem numărul de angajaţi pe partea de asamblare. Am preconizat că vom avea 550 angajaţi până în 2020".

Mirco Maschio a mai spus că nu este uşor să găsească forţă de muncă, în zonă fiind multe investiţii, atât străine, cât şi româneşti, iar nivelul de ocupare este extrem de ridicat: "Am angajat o agenţie de recrutare, am făcut campanii, oferim pachete salariale atractive, asigurare medicală, bonus de şcoală pentru copii şi aducem oameni şi de la 100 de km distanţă ca să lucreze la noi. Salariul mediu brut pentru cei care lucrează în producţie este de 500 euro."

Reprezentanţii Maschio Gaspardo România au în plan să investească într-un centru de primire pentru fermieri şi parteneri şi să dezvolte încă o parte din hală, unde să adauge anumite linii de asamblare pentru utilaje.

Maschio-Gaspardo România este parte a grupului Maschio-Gaspardo, înfiinţat la Campodarsego, Italia, în anul 1964 de fraţii Egidio şi Giorgio Maschio. Având familia Maschio ca acţionar majoritar, cu 86% din capitalul social (restul de 14% din acţiuni fiind deţinute de Friulia Finanziaria FVG), grupul are în prezent peste 1.800 de angajaţi în toată lumea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb