Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a semnat primele 17 proiecte cu finanţare din fonduri structurale, având ca beneficiari IMM-uri şi ONG-uri, proiecte care se înscriu în programul "Sprijinirea accesului la broadband şi la serviciile conexe", se arată într-un comunicat al MCSI.
"Cele 17 proiecte vor fi finanţate prin Programul Operaţional Sectorial "Creşterea Competitivităţii Economice" şi se înscriu în Axa Prioritară III, operaţiunea 3.1.1 "Sprijinirea accesului la broadband şi la serviciile conexe", se arată în comunicatul MCSI.
MCSI a aprobat în cursul acestui an 162 de proiecte aferente oferaţiunii "Sprijinirea accesului la broadband şi serviciile conexe", celelalte urmând a fi semnate în perioada imediat următoare.
"Din cei 162 de aplicanţi selectaţi, 125 sunt IMM-uri şi 37 sunt ONG-uri. Finanţarea pentru operaţiune "Sprijinirea accesului la broadband şi serviciile conexe" se face în limita bugetului apelului, care este de 29,5 milioane lei, iar suma totală a grantului celor 162 de proiecte este în valoare de 7.177.607 lei", se mai arată în comunicatul MCSI.
La data de 14 mai 2009 ministrul comunicaţiilor şi societăţii informaţionale Gabriel Sandu şi ministrul sănătăţii Ion Bazac au semnat primul contract de finanţare în domeniul e-sănătăţii. Contractul este finanţat prin Programului Operaţional Sectorial "Creşterea Competitivităţii Economice", având ca beneficiar Ministerul Sănătăţii, pentru proiectul "Implementarea sistemului naţional de prescripţie electronică".
Proiectul, cu un buget total de 88.714.500 lei, se înscrie în demersul MCSI de a lansare a Strategiei Naţionale România Digitală eStrategie pentru o Societate Informaţională, care prevede implementarea unor proiecte de e-guvernare, împreună cu mai multe autorităţi publice.