MedLife a înregistrat o cifră de afaceri de 7,6 milioane USD în primul semestru din 2007

Carola Ionescu
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 5 iulie 2007

Compania MedLife a devenit, probabil, la jumătatea anului 2007, cel mai important operator de servicii medicale integrate private din România, înregistrând în primele şase luni din 2007 o cifră de afaceri de 7,6 milioane USD, în creştere cu 52 % comparativ cu aceeaşi perioadă din 2006.

"Am reuşit să depăşim nivelul aşteptărilor pentru această perioadă, în condiţiile în care pentru întreg anul 2007 am previzionat o cifră de afaceri de 10,5 milioane USD. Creşterea din primele şase luni a fost susţinută de diversificarea specialităţilor clinice, extinderea gamei de analize de laborator, inaugurarea Life Memorial Hospital şi lansarea asigurărilor private de sănătate AsiLife", a declarat Mihail Marcu, preşedintele MedLife.

În primele şase luni din 2007, numărul analizelor de laborator efectuate de cele trei laboratoare proprii MedLife a crescut cu 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Peste 1.000.000 de pacienţi au apelat la serviciile MedLife pentru efectuarea de diferite analize de laborator în secţiile de chimie, hematologie, bacteriologie, genetică, imunologie, microbiologie şi anatomie patologică.

MedLife a crescut în primul semestru şi pe segmentul abonamentelor, numărul abonaţilor depăşind 100.000 de persoane, cu 40% peste numărul celor din iunie 2006. Pe segmentul plătitorilor cash, MedLife a înregistrat o creştere medie de 70% a numărului de persoane care au optat pentru servicii medicale private.

Investiţii masive în tehnică medicală

şi personal medical

MedLife a investit în primul semestru peste şase milioane de euro, sumele fiind direcţionate atât spre Life Memorial Hospital din Bucureşti, cât şi spre viitoarele locaţii MedLife din ţară. În 2007 MedLife a avut o campanie puternică de recrutare pentru medici şi asistente medicale, ajungând la un număr de 470 de angajaţi, faţă de 270 anul trecut.

În parteneriat cu International Finance Corporation, divizia de consultanţă şi investiţii a Băncii Mondiale, MedLife va dezvolta până în 2009 prima reţea de spitale private din România, Life Memorial Hospital, ce va integra şi serviciile HyperClinicilor MedLife. Spitalele din cele cinci oraşe din ţară - Timişoara, Cluj, Constanţa, Iaşi, Braşov, vor urma modelul Life Memorial Hospital din Bucureşti şi vor fi realizate la standarde europene. Inaugurat în primăvara acestui an, spitalul Life Memorial este primul spital privat cu ambulatoriu şi laborator proprii, cu un bloc de imagistică propriu, cu peste 35 de specialităţi medicale şi chirurgicale, cinci săli de operaţie, secţie de pediatrie, maternitate şi neonatologie şi condiţii de cazare de cinci stele.

MedLife deţine probabil 25% cotă de piaţă în Bucureşti pe unul dintre cele mai importante segmente de piaţă, cel al serviciilor oferite clienţilor corporaţi. În ţară, MedLife oferă clienţilor săi aceleaşi servicii medicale prin intermediul celor 120 de clinici şi centre medicale partenere din reţeaua NetLife. Începând cu luna octombrie 2006, IFC este acţionar al MedLife cu o pondere de 20%. MedLife este acreditată ISO 9001, ISO 14001 şi deţine ISO 17025 pentru fiecare dintre cele trei laboratoare de analize ale companiei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ma bucur sa aud ca si in Romania se deschid astfel de spitale la standarde inalte, dar sa speram ca nu vom ajunge si noi in situatia "prietenilor" nostri americani. In SUA majoritatea au asigurari private gen AsiLife si oamenii mor pe capete pt. ca li se refuza tratamentul de catre companiile de asigurari. Intodeauna vor gasi portite de scapare ca sa nu iti plateasca tratamentul. Companiile de asigurarii sunt societati comerciale private, iar dupa cum bine stiti, scopul acestor societatii este de a face cat mai mult profit. Orice cheltuiala facuta pt. tine inseamna diminuarea profitului pt. ei. Va recomand filmul SiCKO a lui Michael Moore (http://www.imdb.com/title/tt0 386032/).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb