MedLife ţinteşte afaceri de 100 milioane de euro în 2015 şi o cotă de piaţă de 20%

E.D.
Companii #Sănătate / 25 noiembrie 2014

Operatorul medical privat MedLife estimează pentru anul 2015 un avans de 25%, respectiv o cifră de afaceri de peste 100 milioane euro, arată un comunicat al companiei, ce relevă că, pentru a susţine această creştere, compania planifică o serie de noi investiţii atât în proiecte de tip green field cât şi în achiziţii.

"2015 va reprezenta unul din cei mai importanţi ani în dezvoltarea MedLife prin prisma investiţiilor pe care vrem să le derulăm. Intenţionăm să ne consolidăm poziţia de lider pe toate segmentele de business şi să investim în reţelele proprii de clinici, spitale, laboratoare şi farmacii. În plus, vrem să derulăm 2-3 achiziţii la nivel regional. Nu excludem nici achiziţia unor pachete majoritare de acţiuni ale unor jucători din top 10 de pe piaţa serviciilor medicale, indiferent de dimensiunea acestora, în măsura în care vor exista astfel de oferte. Valoarea totală a investiţiilor va depăşi 10 milioane de euro", a spus Mihai Marcu, Preşedinte CA MedLife.

Pe partea de spitale, compania vrea să dezvolte în următoarele 3 luni o nouă secţie de cardiologie intervenţională, dar şi un spital multidisciplinar ce va oferi asistenţă medicală în regim de spitalizare de zi. Ambele unităţi medicale se vor regăsi în Bucureşti urmând să fie dotate cu bloc operator şi echipamente la cele mai înalte standarde.

La capitolul clinici, MedLife doreşte să continue programul de extindere la nivel naţional şi planifică deschiderea a 4 hyperclinici noi în alte 4 oraşe strategice din ţară: Craiova, Cluj, Piteşti şi Ploieşti. Adiţional compania se va extinde şi în Bucureşti unde îşi propune să deschidă o nouă hyperclinică în cartierul Berceni. După finalizarea acestor proiecte, MedLife va totaliza 18 hyperclinici (clinici de mari dimensiuni), fiind singura companie medicală privată cu acoperire naţională.

"Dezvoltarea accelerată din această perioadă ne va permite să creştem şi mai mult capacitatea de deservire a clienţilor. Astfel, dacă în acest moment ne trec anual pragul în jur de 2,5 milioane de clienţi, exceptând clienţii corporate, cel mai probabil, în 2-3 ani vom ajunge să deservim mai bine de un sfert din populaţia României", a mai spus Mihai Marcu.

În ceea ce priveşte cifra de afaceri aferentă acestui an, reprezentanţii companiei confirmă estimările anunţate la începutul anului, respectiv 80 de milioane euro.

MedLife a lansat anul acesta trei hyperclinici noi în Iaşi, Galaţi şi Constanţa, a achiziţionat două laboroatoare noi în Constanţa şi Iaşi, şi a derulat o serie de investiţii în retehnologizarea unităţilor existente. Valoarea totală a investiţiilor din acest an s-a ridicat la şase milioane euro, cele mai mari derulate de un operator local.

"La ora actuală, suntem compania care derulează cele mai multe investiţii, fiind totodată şi cel mai mare angajator în sistemul medical privat. Dacă anul acesta încheiem cu 3150 de angajaţi, anul viitor vom depăşi cifra de 3500 de angajaţi" a afirmat Mihai Marcu.

În ceea ce priveşte piaţa serviciilor medicale, reprezentanţii companiei sunt de opinie că vor inteveni schimbări majore care vor influenţa evoluţia acestei industrii.

"Piaţa serviciilor medicale va cunoaşte, probabil, schimbări majore în următoarele 12-24 de luni, prin prisma tranzacţiilor de M&A care vor avea loc. De asemenea, va avea loc o repoziţionare a jucatorilor locali, aceştia urmând fie să îşi consolideze poziţia la nivel regional prin demararea unor investiţii de mari dimensiuni şi să intre în competiţie directă cu jucătorii de impact la nivel naţional, fie să se concentreze pe domenii medicale de nişă, specializate" a mai spus Mihai Marcu.

"O importanţă majoră în evoluţia pieţei de profil o vor avea si politicile implementate de Ministerul Sănătăţii şi CNAS. Sperăm totuşi ca mesajele mediului privat să fie ascultate şi că autorităţile vor da dovadă de predictibilitate şi nu se vor mai modifica, în ultimul moment, normele metodologice privind alocarea de fonduri din Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate. Aşa cum am menţionat de fiecare dată, pentru atragerea de investiţii în sănătate este nevoie de predictibilitate pe termen mediu şi lung, orice modificare pe termen scurt a legislaţiei secundare ducând inevitabil la dezechilibre majore pe piaţă, respectiv la comprimarea investiţiilor de anvergură", a conchis Marcu.

MedLife activează pe piaţa din România din 1996, fiind cel mai mare operator privat de servicii medicale de pe piaţa locală.

În prezent, MedLife îşi desfăşoară activitatea în 13 Hyperclinici din Bucureşti, Timişoara, Braşov, Arad, Galaţi, Iaşi şi Constanţa, 10 laboratoare proprii de analize, 6 spitale în Bucureşti, Braşov şi Arad, dintre care un spital de Pediatrie, unul de Ortopedie şi unul de Obstetrică-Ginecolgie, 3 maternităţi în Bucureşti şi în ţară, 30 de centre medicale generaliste în Bucureşti şi în ţară, 12 centre de excelenţă cu specializare unică, 7 farmacii proprii reunite sub reţeaua PharmaLife Med şi în colaborare cu 135 clinici medicale partenere din toată ţara.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb