"Merrill Lynch" estimează că economia României va scădea cu 1,5% anul acesta

N.I.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 4 martie 2009

Merrill Lynch a revizuit în scădere drastică estimările pentru creşterea economică, a Româ­niei de anul acesta şi din 2010, în contextul în care a analizat situaţia din ţările Europei Centrale şi de Est, coborând estimarea medie de creştere a regiunii cu 1,9 puncte procentuale, potrivit Portfolio, relatează NewsIn.

Astfel, bancherii de la Merrill Lynch estimează că în 2009 economia României ar putea scădea cu 1,5%, comparativ cu nivelul anticipat anterior, de creştere cu 1,5%.

Pentru anul viitor, banca Merrill Lynch estimează o scădere a economiei româneşti cu 5%, comparativ cu nivelul anticipat anterior, de creştere cu 2,7%.

Merrill Lynch estimează, de asemenea, că adoptarea unui program al Fondului Monetar Internaţional (FMI) va determina o comprimare amplă a deficitului bugetar şi a PIB-ului în 2010.

În ceea ce priveşte evoluţia indicelui preţurilor de consum, Merrill Lynch a menţinut estimările sale anterioare, de 5,5% în acest an şi de 4,7% în 2010.

"Tabloul referitor la inflaţie este mai puţin limpede, ca urmare a unui conflict între dezinflaţia ciclică şi evoluţia de pe piaţa valutară, care tinde să fie foarte pronunţată mai ales în Ungaria, România şi Cehia", arată raportul băncii, potrivit publicaţiei ungare.

Merrill Lynch a estimat, totodată, că majoritatea ţărilor din regiunea Europei Centrale şi de Est ar putea să se confrunte cu intrarea în recesiune. În ceea ce priveşte creşterea economică a Ungariei, de exemplu, bancherii de la Merrill Lynch anticipează o scădere a produsului intern brut (PIB) cu 4,5% în 2009, comparativ cu nivelul anticipat anterior, de scădere cu 2%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb