"Metrorex" ar putea ataca decizia Curţii de Apel la Înalta Curte de Casaţie

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 4 martie 2010

Curtea de Apel Bucureşti a declarat legală greva angajaţilor Metroului

Metrorex ar putea înainta cerere pentru recurs în anulare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti care a declarat legală greva angajaţilor Metroului, a declarat, ieri, directorul general al Metrorex, Gheorghe Udrişte. "Nu pot comenta decizia Curţii de Apel, dar putem să o atacăm cu recurs în anulare, mai ales că cei de la Metrou au motivat, la începutul conflictului de muncă, un drept constituţional, iar pe astfel de speţe doar Înalta Curte poate decide nu şi o Curte de Apel", a spus Udrişte, citat de Agerpres. Sindicatele de la Metrou pot relua în orice moment greva generală fără parcurgerea altor etape procedurale privind conflictul de muncă, conform deciziei de marţi a Curţii de Apel Bucureşti, care a constatat legalitatea grevei generale declanşată la Metrou în luna noiembrie.

Săptămâna viitoare se va întruni Consiliul naţional al USLM, pentru a stabili calendarul desfăşurării acţiunii de protest. Curtea de Apel a declarat, marţi, greva de la metrou ca fiind legală, admiţând recursul formulat de Sindicatul Metrorex şi modificând în tot sentinţa pronunţată de Tribunalul Bucureşti, care a declarat greva ca fiind ilegală. Decizia pronunţată de Curtea de Apel este irevocabilă.

În 17 şi 18 noiembrie 2009, metroul bucureştean nu a func-ţionat decât de la ora 16,00, ceea ce a dus, practic, la paralizarea traficului de la suprafaţă. În prima zi de grevă generală, directorul general al Metrorex, Gheorghe Udrişte, a depus două contestaţii în instanţă, una pentru suspendarea grevei şi una asupra legalităţii protestului angajaţilor de la metrou.

Circa 650.000 de călători au fost afectaţi de protestele angajaţilor de la metrou. Sindicaliştii de la metrou au decis să intre în grevă generală pe termen nelimitat după refuzul administraţiei Metrorex şi al Ministerului Transporturilor de a opera majorări salariale.

Metrorex ar putea majora în acest an preţul călătoriei cu metroul cu 5-7%

Metrorex ar putea majora în acest an preţul călătoriei cu metroul, cu 5-7%, dacă inflaţia va depăşi 5% în intervalul mai 2009-mai 2010, a declarat, ieri, directorul general al companiei, Gheorghe Udrişte, citat de Mediafax. "Este probabil să fie o ajustare la preţul biletelor, condiţionată de anumiţi indicatori economici, respectiv dacă inflaţia va depăşi 5% pe o perioadă de timp. Când vom primi oficial de la autorităţi o scrisoare că inflaţia a depăşit 5% vom începe procedurile", a spus Udrişte. Ultima modificare a preţului la călătoria cu metroul a avut loc în mai 2009. O cartelă de două călătorii cu metroul costă 2,5 lei, iar una cu 10 călătorii 8 lei. Abonamentul lunar are un preţ de 25 lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb