Metrorex suplimentează numărul de trenuri

Ionuţ Stănescu
Companii #Transporturi / 1 noiembrie 2016

Metrorex anunţă că a întocmit şi implementat un plan de măsuri pentru îmbunătăţirea condiţiilor de transport subteran, ca urmare a aglomeraţiei repetate din ultima perioadă, în special pe magistrala 2 de metrou.

Într-un comunicat de presă trimis Redacţiei, Metrorex precizează: "Aceste măsuri au fost adoptate de conducerea Metrorex ca urmare a aglomeraţiei repetate şi a evenimentelor petrecute în ultima perioadă, în special pe magistrala 2 de metrou. Am considerat că în această situaţie intervenţia este necesară în cel mai scurt timp cu putinţă(...). De asemenea, au avut loc discuţii cu conducerea RATB pentru găsirea unor soluţii de suplimentare a transportului public de suprafaţă pentru preluarea fluxului mare de călători de pe tronsonul Berceni - Pipera. În cursul acestei săptămâni, Metrorex va participa la întâlniri cu reprezentanţii ISU şi cu personalul specializat pentru situaţii de urgenţă din cadrul Ministerului Transporturilor pentru a identifica şi alte măsuri în vederea creşterii siguranţei transportului subteran".

Companai a decis suplimentarea numărului de trenuri în circulaţie la orele de vârf (07:00 - 09:00 şi 17:00 - 19:00), astfel:

- pe magistrala 2 se circulă cu 22 de trenuri (1 tren suplimentar) la un interval de succedare de 3 minute;

- pe magistrala 1 se circulă cu 21 de trenuri (2 trenuri suplimentare);

- pe magistrala 3 se circulă cu 15 trenuri(2 trenuri suplimentare);

- la orele de vârf, atât pe magistrala 1 cât şi pe magistrala 3 se circulă la un interval de 3 minute între Nicolae Grigorescu şi Eroilor şi de 6 minute pe restul distanţei;

De asemenea, compania a decis monitorizarea circulaţiei trenurilor pentru evitarea în perioada de vârf de trafic a sosirii simultane a trenurilor la peroanele staţiilor şi lucrează la modificarea graficelor de circulaţie a trenurilor de metrou pe magistralele 1 şi 3, grafice ce vor intra în vigoare începând cu data de 1 decembrie 2016. Soluţia va asigura diminuarea intervalelor de circulaţie pe magistralele 1 şi 3 astfel: 2 minute între Nicolae Grigoresc şi Eroilor şi 5 minute pe restul distanţei.

Metrorex a mai decis suplimentarea cu personal de conducere a trenurilor pentru micşorarea timpilor de întoarcere a garniturilor de metrou la capetele de magistrale, prin preluarea rapidă a comenzilor de la posturile opuse de conducere a trenurilor.

De asemenea, vor fi formate echipe mixte compuse din angajaţi ai Metrorex şi ai Poliţiei Metrou, în vederea dirijării/dispersării fluxului de călători în staţiile Piaţa Victoriei 1 şi 2 şi Piaţa Unirii 1 şi 2, în zile lucrătoare, în intervalul orar 07:00-09:00 şi 17:00-19:00, acţiune ce a început de ieri. Potrivit companiei, activităţile desfăşurate de echipele de supraveghere şi îndrumare a călătorilor sunt:

- informarea călătorilor cu privire la alegerea traseelor optime de acces şi transport;

- îndrumarea călătorilor către accesurile şi zonele de peron cu încărcare redusă;

- îndrumarea călătorilor cu privire la utilizarea tuturor uşilor de acces ale trenurilor;

- limitarea accesului în staţii în situaţii de supraaglomerare sau de urgenţă;

- avizarea imediată a structurilor de coordonare asupra oricărei situaţii de urgenţă constatată, cu indicarea detaliilor necesare primei intervenţii;

- actualizarea reglementărilor în vigoare privind măsurile care se iau în cazul afectării majore a circulaţiei trenurilor de metrou pentru următoarele cazuri: colet abandonat, alarmă privind atac terorist (bombă), cazuri de suicid/tentativă de suicid, necesitate intervenţie prim-ajutor pentru publicul călător.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Bucurestiul este blocat, congestionat. Firea doarme pe ea

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb