"Metrorex" va beneficia de un împrumut de un milion de dolari de la BIRD pentru asistenţă tehnică

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 3 martie 2005

"Metrorex" va beneficia de un împrumut în valoare de un milion de dolari de la Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD), banii ur-mînd să fie folosiţi pentru anumite proiecte de restructurare şi dezvoltare organizaţională a societăţii, informează Rompres.

Împrumutul face parte dintr-un acord de finanţare cu BIRD în valoare de 225 milioane de dolari, semnat pe 28 ianuarie 2005 la Bucureşti, care vizează restructurarea în domeniul trans-porturilor (segmentul rutier, feroviar şi cel al transportului urban). Primele două componente ale acordului vizează finanţare pentru Compania Na-ţi-o-nală de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADN) - 149 mili-oane euro şi Căile Ferate Române (CFR) - 75 milioane dolari.

Cea de-a treia componentă a împrumutului acordat de BIRD se referă la "Metrorex", şi are drept scop reorganizarea structurii instituţionale a "Metrorex", studii de fezabilitate pentru extinderea serviciilor de metrou în Bucureşti, dezvoltarea organizaţională a planificării şi managementului uni-tăţii de trans-port urban în cadrul MTCT şi stabilirea autorităţii bucureştene de trans-port metropolitan.

De asemenea, banii vor viza acordarea de servicii de consultanţă pentru auditul proiectu-lui pe perioada anilor financiari ai implementării proiectului.

În prezent, "Metrorex" lucrea-ză la elaborarea Termenilor de Referinţă aferenţi serviciilor de consultanţă. În cadrul misiunii Băncii Mondiale de la Bucureşti, în perioada 6-12 februare 2005, a fost discutat calendarul aferent achiziţionării serviciilor de consultanţă respective.

Misiunea Băncii Mondiale a urmărit verificarea componentelor proiectelor de restructurare în domeniul transporturilor şi de reabilitare a drumurilor na-ţionale (etapa a II-a) şi res-pectarea termenelor, precum şi alte detalii referitoare la aceste proiecte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb