Metrorex va cumpăra trenuri şi escalatoare în valoare de 214 milioane euro

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 15 august 2008

Metrorex va achiziţiona 26 de trenuri şi 87 de escalatoare în valoare totală de 214,76 milioane euro, în completarea parcului de material rulant necesar şi pentru reducerea intervalului de circulaţie, a declarat, ieri, directorul de comunicare Metrorex, Mariana Petre, potrivit NewsIn.

"Procedurile pentru achiziţia celor 26 de trenuri şi 87 de escalatoare trebuie demarate şi încheiate până la sfârşitul anului 2008. O parte din bani există, fiind primiţi la ultima rectificare bugetară din iulie şi sperăm ca la următoarea rectificare să primim restul sumei necesare pentru achiziţii şi lucrări", a spus directorul de comunicare Metrorex.

Noile trenuri, pe care compania intenţionează să le achiziţioneze, vor dispune de sisteme performante de ultimă generaţie, inclusiv de instalaţii de aer condiţionat care să ofere un control permanent asupra calităţii aerului din vagoane. Achiziţia celor 26 de trenuri noi se va face în scopul acoperirii cererii de transport, pentru asigurarea intervalului de circulaţie a trenurilor şi completarea parcului de material rulant.

Valoarea estimată este de circa 7,5 milioane euro/tren. Pentru anul 2008 mai sunt necesare fonduri în vederea derulării procedurilor de achiziţie şi plata avansului, urmând ca livrarea efectivă să înceapă în 14- 16 luni de la semnarea contractului. Licitaţia urmează să se facă cel mai probabil în 2009.

Metrorex va iniţia procedura de licitaţie deschisă pentru achiziţia de escalatoare necesare pentru accesul persoanelor cu handicap în cursul trimestrului III din 2008. Valoarea estimată de Metrorex pentru contractul de achiziţie publică ce urmează să fie încheiat după finalizarea procedurii este de circa 19,76 milioane euro. Cele 87 de escalatoare vor fi montate în staţiile reţelei de metrou aflată în exploatare.

Potrivit directorului de comunicare al Metrorex, compania preconizează ca tronsonul Nicolae Grigorescu- Linia de Centură să fie pus în funcţiune în cursul lunii noiembrie 2008. În prezent se pregăteşte documentaţia de achiziţie pentru licitaţia lucrărilor de structură staţii, tunele şi galerii a tronsonului Drumul Taberei- Universitate, care este o prioritate în ceea ce priveşte extinderea reţelei de metrou. Se estimează că tronsonul ar putea fi gata în aproximativ şase ani de la încheierea contractului de execuţie, a precizat Mariana Petre.

Bugetul Metrorex a fost suplimentat cu 118 milioane lei, din care 61 milioane lei de la bugetul de stat şi 57 milioane lei dintr-un credit extern de la Banca Europeană pentru Investiţii (BEI), declara, la începutul lunii august, directorul de comunicare al companiei, Mariana Petre.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb