MFE supune consultării proiecte de sprijin pentru integrarea grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii

E.D.
Fonduri Europene / 21 noiembrie 2014

Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU), a lansat în consultare publică apelul de propuneri de proiecte "Sprijin pentru integrarea grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii".

"Nu putem rupe cercul vicios al sărăciei şi al excluziunii sociale decât printr-un sistem performant de reintegrare socială. Acesta este, de altfel, şi obiectivul propunerii de proiecte < < Sprijin pentru integrarea grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii > >. Trebuie să facem, în primul rând, tot posibilul pentru a preveni instituţionalizarea copiilor, prin separarea lor de familie. Odată ce copiii ajung, totuşi, în sistemul public de protecţie, trebuie să ne asigurăm că instituţionalizarea nu este permanentă şi că le oferă soluţii moderne, bazate pe servicii de tip familial sau comunitar. Reintegrarea în familie se dovedeşte a fi extrem de dificilă. De aceea, serviciile de integrare socială şi profesională au nevoie de îmbunătăţiri. În acest context, scopul proiectului este tocmai acela de a sprijini tranziţia sistemului de îngrijire instituţionalizat pentru copii către servicii accesibile, sustenabile, care respectă drepturile copilului şi sunt integrate la nivelul comunităţii", a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Scopul prezentei cereri de propuneri de proiecte este acela de a sprijini implicarea şi activarea actorilor din mediul privat în implementarea planurilor ce vizează facilitarea ocupării pe piaţa muncii pentru grupurile vulnerabile, precum şi acela de a sprijini tranziţia sistemului de îngrijire instituţionalizat pentru copii către servicii accesibile, sustenabile, de calitate, centrate pe drepturile copilului, integrate la nivelul comunităţii, facilitând incluziunea socială a copiilor din sistemul de protecţie a copiilor şi a celor cu risc de separare de familiile lor.

Grupurile ţintă eligibile sunt: tineri peste 18 ani care părăsesc sistemul instituţionalizat de protecţie a copilului, persoanele fără adăpost, copii aflaţi în sistemul de protecţie specială a copilului, familii cu mai mult de doi copii - inclusiv familiile monoparentale, personal al agenţiilor publice/ private care furnizează servicii sociale şi de ocupare a grupurilor vulnerabile, personalul administraţiei publice locale - inclusiv asistenţi maternali, personal al Centrelor de Incluziune Socială etc.

În cadrul acestei cereri de propuneri de proiecte solicitanţii eligibili sunt Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice - pentru proiecte care vizează, cu precădere, implicarea şi activarea actorilor din mediul privat în implementarea planurilor pentru facilitarea ocupării pe piaţa muncii pentru grupurile vulnerabile şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie - pentru proiecte care vizează cu precădere incluziunea socială a copiilor şi tinerilor din sistemul instituţionalizat de protecţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb