Ministerul Energiei consideră prematură solicitarea de reînnoire a mandatelor administatorilor Nuclearelectrica

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 12 decembrie 2016

Mandatele administratorilor Nuclearelectrica (SNN) nu au fost reînnoite, în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor, de vineri, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Conform acestuia, Ministerul Energiei consideră ca fiind prematură solicitarea Consiliului de Administraţie de reînnoire a mandatelor.

Totodată, acţionarii SNN au aprobat organizarea procedurii de selecţie a membrilor consiliului de administraţie al societăţii de către autoritatea publică tutelară (i.e. Ministerul Energiei) în conformitate cu prevederile art. 29 din OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.

Propunerea venise din partea Fondului Proprietatea, conform convocatorului completat, transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Propunerea FP a venit în urma unui schimb de replici dure între Greg Koniecny, managerul FP, şi Daniela Lulache, directorul general al Nuclearelectrica, pe tema proiectului Reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă.

Fondul Proprietatea a transmis că se opune vehement propunerii Consiliul de Administraţie al Nuclearelectrica, referitoare la reînnoirea mandatului Consiliului, precum şi menţinerea aceloraşi membri şi a aceluiaşi director general pentru încă un mandat de patru ani, începând din 25 aprilie 2017.

Anterior, Greg Konieczny, manager de portofoliu al Fondului Proprietatea, a criticat proiectul Reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă. Domnia sa a declarat: "Prin decizia Ministerului Energiei de a vota în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor companiei «Nuclearelectrica» din data de 17 octombrie împotriva propunerii formulate de FP referitoare la întocmirea unui raport privind sumele cheltuite până în acest moment de SNN cu proiectul de construcţie a Reactoarelor 3 şi 4 se creează «un precedent periculos»".

Drept replică, directorul general al Nuclearelectrica, Daniela Lulache, a spus că este clar că politica Fondului Proprietatea este de îndestulare a acţionarilor săi pe orice canale: "Fondul Proprietatea este foarte consecvent şi consistent strategiei şi politicii sale din ultimii ani. Politica FP pe termen scurt nu are cum să susţină nişte proiecte pe termen lung. Nu este prima dată când se întâmplă asta".

Daniela Lulache consideră că proiectul Unităţilor 3 şi 4 CNE Cernavodă va înlocui la nivelul anilor 2025-2030 capacităţi actuale de producţie care vor ieşi din uz fie din considerente de natură tehnică, fie din considerente de politici energetice europene, aşa cum este menţionat în Strategia guvernamentală de continuare a proiectului lansată în anul 2014.

Apoi, Nuclearelectrica a transmis că directorul general Daniela Lulache şi-a îndeplinit indicatorii de performanţă.

Statul Român prin Ministerul Energiei are 82,49% din SNN, în timp ce Fondul Proprietatea are 9,09%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb