În judeţul Giurgiu se vor face investiţii de aproximativ 20 de milioane de euro în perioada 2019-2022 şi se vor crea aproximativ două sute de locuri de muncă prin lucrările la gazoductul România-Bulgaria, a declarat vineri, la Giurgiu, ministrul Energiei, Toma Petcu.
El a afirmat, citat de Agerpres: "Ceea ce este important pentru judeţul nostru este că am reuşit ca, în perioada anilor 2019- 2022, în Giurgiu să vină ca şi investiţii aproximativ 20 de milioane de euro într-un proiect important care este aprobat de Comisia Europeană şi este finanţat 60 la sută prin TransGaz, companie de stat, şi 40% cu fondurile europene. Este un proiect important şi vital pentru toată România, nu doar pentru Giurgiu, dar aproape 20 la sută din acest proiect se derulează pe teritoriul judeţului Giurgiu, vorbesc de gazoductul BRUA, un interconector între România-Bulgaria-Ungaria-Austria, astfel, pentru prima dată, se va reuşi ca România să aibă o conexiune directă cu Austria, care este principalul jucător pe piaţa gazelor din Europa".
Ministrul a susţinut că are "obligaţia" ca, în calitate de deputat ales de cetăţeni şi ministru, să facă cât mai multe lucruri bune pentru judeţ, pentru că la finalul mandatului vrea să se întoarcă acasă, la Giurgiu.
"Ce este important şi de reţinut pentru judeţul nostru este că se vor investi 20 de milioane de euro în această perioadă, se vor crea două sute de locuri de muncă pe perioada investiţiei care se va derula pe aproape trei ani de zile şi după finalizare vor fi 20 de locuri de muncă permanente", a completat Toma Petcu.
El a menţionat că proiectul era blocat atunci când a fost numit ministru al energiei şi consideră că meritul lui este acela că a reuşit, "printr-un efort al întregii echipe de la minister", să fie emisă autorizaţia de construcţie pentru acest proiect, care "trebuia emisă până la finalul lunii mai, altfel ar fi fost pierdut un proiect european cu o finanţare de aproximativ patru sute de milioane de euro".
1. fără titlu
(mesaj trimis de zaza în data de 30.04.2017, 10:54)
.......Hai las-o balta..ministrule..nu te mai lauda...,conjunctura pozitiei judetului...si ca totul sa hotarat la nivele INALTE trecerea conductei prin ROMANIA...deoarece se putea trece si prin Serbia...Asa ca lasa laudele la o parte.
2. Sudul prafuit...
(mesaj trimis de The BIG în data de 30.04.2017, 10:57)
Era timpul ca si sudul prafuit sa inceapa sa creasca economic, nu numai imbuibatii ardeleni!!!!!
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de dante în data de 30.04.2017, 11:09)
...Sa nu-ti faci probleme ...deoarece intrarea conductei in Ungaria se face tot pe la ardeleni...iar acolo se face si "plata tranzactiei cantitati de gaz ce trece prin conducta BRUA"
3. Finantarea...
(mesaj trimis de George în data de 30.04.2017, 17:33)
De ce noi trebuie sa platim 60% din valoare si UE doar 40% ?!.
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de zaza în data de 30.04.2017, 18:12)
Deoarece conducta care strabate Romania intra ca mijloc fix in patrimoniul Trans Gaz Romania ( este si cea mai lunga distanta din cadrul proiectului BRUA}. La intrarea conductei in exploatare se vor percepe "taxe" aferente cantitati de gaz care tranzactioneaza Romania.