MINISTRUL ENERGIEI: "Sunt multe cereri pentru insolvenţa CE Hunedoara; vreau informare zilnică despre companie"

Andrei Stan
Companii #Energie / 27 noiembrie 2015

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a declarat că a cerut o informare zilnică privind situaţia Complexului Energetic Hunedoara, companie cu probleme financiare, multe cereri de insolvenţă, stocuri de cărbune reduse şi un plan de restructurare a cărui finalizare este în întârziere, transmit surse din presă.

"Exită o serie de societăţi din sistemul energetic care au probleme financiare şi se găsesc într-o situaţie complicată. Mă gândesc în primul rând la Complexul Energetic Hunedoara. Pe colegii de la Hunedoara i-am invitat la minister, am discutat despre situaţia lor, despre lucrurile care trebuie făcute acolo. Constat şi la Hunedoara, cu regret, că am convenit împreună cu partenerii noştri europeni, dar şi cu instituţii româneşti, un plan de acţiune în vară, care presupunea definitivarea unui plan de restructurare şi că acest plan de restructurare încă nu este gata. I-am rugat pe toţi colegii să ne concentrăm ca acest plan să fie finalizat în cel mai scurt timp. (...) Este esenţial ca acest plan să fie realizat, suntem în întârziere", a afirmat astăzi Grigorescu, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, nici stocurile de cărbune ale companiei de stat nu sunt la nivelul aşteptărilor.

"La Complexul Hunedoara este un număr foarte mare de cereri de insolvenţă, o parte dintre acestea au fost rezolvate. Situaţia nu este simplă. La această dată, stocurile de cărbune sunt departe de ceea ce ne-am fi dorit. Am cerut, în acest context, să am o informare zilnică cu privire la parametrii companiei, am cerut un plan clar de funcţionare, până la sfârşitul acestei ierni, cu identificarea realistă a resurselor pe care le avem, a parametrilor în care putem funcţiona. (...) Am o situaţie în fiecare dimineaţă, ştiu cum stau lucrurile acolo", a mai spus Grigorescu.

Fostul ministru al Energiei Andrei Gerea a declarat în septembrie că societatea din Hunedoara poate intra în orice moment în insolvenţă, având în vedere situaţia dificilă a companiei, după pierderile înregistrate în 2013 şi 2014.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb