MINISTRUL GERMAN AL AFACERILOR EXTERNE: "Berlinul nu s-ar opune dorinţei Poloniei de a trimite Ucrainei tancuri de fabricaţie germană Leopard"

V.G.
Internaţional / 23 ianuarie 2023

"Berlinul nu s-ar opune dorinţei Poloniei de a trimite Ucrainei tancuri de fabricaţie germană Leopard"

Ministrul german de externe Annalena Baerbock a declarat ieri, într-un interviu acordat postului de televiziune francez LCI, că Germania nu s-ar opune dacă Polonia doreşte să trimită Ucrainei tancuri Leopard 2 de fabricaţie germană, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Întrebată ce s-ar întâmpla dacă Polonia ar merge înainte şi ar trimite Ucrainei tancuri Leopard 2 fără aprobarea Germaniei, Baerbock a răspuns printr-un traducător: "Deocamdată întrebarea nu a fost pusă, dar dacă am fi întrebaţi, nu ne-am opune".

Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a declarat ieri că o decizie cu privire la livrarea de tancuri Ucrainei, indiferent care ar fi aceasta, va fi luată în curând. Într-un interviu acordat ARD TV, Pistorius a spus că Germania nu va adopta o decizie pripită deoarece guvernul are mulţi factori de luat în considerare, inclusiv consecinţele pe plan intern asupra securităţii populaţiei germane.

Tot în cursul zilei de ieri, prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki a declarat că aşteaptă "o declaraţie clară" din partea Berlinului care să autorizeze trimiterea de tancuri Leopard, pe care le produce, de către ţările care le au în dotare.

Polonia şi Finlanda s-au oferit să livreze Ucrainei tancuri Leopard pe care le deţin, dar au nevoie de aprobarea oficială a Germaniei.

Varşovia, care declară că este pregătită să livreze Kievului 14 astfel de tancuri, a anunţat că poartă discuţii cu aproximativ 15 ţări pe acest subiect. Dacă Berlinul refuză să livreze Kievului tancuri Leopard, "vom forma o mică coaliţie de ţări gata să doneze o parte din echipamentele lor moderne, tancurile lor moderne, unei Ucraine aflate în dificultate", a anunţat Morawiecki.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Mai aveti industrie dragi nemti? Ati facut greseala istorica cu rusii, istoric voribind nu aceasta este calea pt Germania, din cea de-a treia putere economica a lumii o sa ajungeti dupa locul 10.

    Totul costa, mai ales greselile in viata, dar pt o tara este incalculabil. 

    Exact ce spuneam. Polonezii si statele baltice sa isi trimita propriile tancuri. Sa nu mai insulte si sa violeze in public pe germani cu ticalosiile lor.

    Zelenski a declarat la televiziunea de stat ARD,

    ca tancurile occidentale nu pot schimba situatia

    de pe front,dar este BUN ptr.MORALUL soldatilor 

    1. n-a declarat ca isi da demisia si capituleaza?

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb