Până la sfârşitul anului în curs, va fi reamenajat corpul C al aeroportului "Henri Coandă", a anunţat, ieri, ministrul transporturilor Anca Boagiu: "În momentul de faţă vă pot spune că am trecut de la vorbe la fapte. Ieri (n.r. joi), 10 noiembrie, s-a obţinut autorizaţia de construcţie pentru reamenajarea unui spaţiu de 1.500 mp din cadrul aeroportului (corpul C). Este vorba de o lucrare în valoare de 2,4 milioane euro, cu termen de finalizare decembrie 2011, care va ajuta dezvoltarea aeroportului actual într-unul de tip < city airport >".
Ministerul de resort a vizitat, ieri, aeroportul "Henri Coandă", pentru a se asigura că lucrările de extindere a acestuia vor fi finalizate la timp: "Dacă în martie 2011 eram bucuroasă că am reuşit să ne ţinem de termen şi să inaugurăm noul terminal de sosiri ale aeroportului Otopeni, prin aceste vizite pe şantier vreau să mă asigur că vom putea livra şi această lucrare la termenul asumat. Investiţia în noul terminal de plecări al aeroportului Otopeni este în valoare de 62 milioane euro şi presupune, practic, dublarea capacităţii aeroportului în ceea ce priveşte gestionarea plecărilor. Astfel, terminalul va avea o suprafaţă dublă faţă de cel de până acum (19.000 mp existenţi + 19.600 mp extindere) şi un număr dublu de ghişee de check in (52 existente + 52 noi). De asemenea, noul terminal va avea 8 porţi de îmbarcare pentru zboruri domestice (Schengen), care se vor adăuga celor 24 existente în terminalul Finger (dintre care 19 au fost inaugurate în martie)".
Ministrul Boagiu a amintit şi de recenta deblocare a fondurilor europene pentru modernizarea infrastructurii aeroportuare, în octombrie fiind deja semnat primul contract de finanţare pentru modernizarea aeroportului "Ştefan cel Mare"-Suceava.
"Eligibile sunt toate administraţiile aeroportuare ale aeroporturilor de categoria D din România, respectiv aeroporturile cu un trafic anual sub 1 milion de pasageri înregistrat în ultimii doi ani, aeroporturile aflate sub administraţia Consiliilor Judeţene şi a Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii. Valoarea maximă estimată a finanţării cheltuielilor eligibile care va fi acordată pentru perioada 2010-2015 este de 59,3 milioane euro, având ca sursă de finanţare Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR) - 41 milioane euro, şi fonduri publice naţionale - 18,3 milioane euro. Valoarea totală (care include TVA) a proiectului se va încadra între un minim de două milioane euro şi un maxim de 40 milioane euro", a precizat Anca Boagiu.