Neagu, Transelectrica: "Trebuie evaluată valoarea reală disponibilă a producţiei de energie"

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 21 februarie 2014

Neagu, Transelectrica: "Trebuie evaluată valoarea reală disponibilă a producţiei de energie"

Trebuie evaluată valoarea reală disponibilă a capacităţilor de producţie a energiei astfel încât semnalul dat investitorilor să fie unul corect, a declarat, ieri, Carmen Neagu, membru în Consiliul de Supraveghere al Transelectrica SA. Domnia sa a explicat: "În acest moment, pe baza datelor disponibile, ar părea că nu sunt necesare capacităţi noi, ceea ce nu este adevărat. În ceea ce priveşte marile proiecte, deciziile trebuie să fie suficient de rapide pentru a menţine fezabilitatea proiectului. Din experienţa de peste 25 de ani în sectorul energetic şi analizele investitorilor, se poate spune că un proiect a cărui decizie de realizare depăşeşte 10 ani devine nefezabil".

Oficialul Transelectrica SA consideră că, în contextul regional european, proiectul hidrocentralei Tarniţa se poate înscrie în investiţiile de interes comun, însă, pentru a-l promova, autorităţile trebuie să urgenteze decizia şi să coaguleze eforturile pentru structurarea celui mai bun model de afaceri.

Potrivit unui comunicat remis redacţiei, Transelectrica sprijină investiţiile în sectorul energetic autohton, care este o zonă cu posibilităţi excelente de implementare a unor parteneriate între companii româneşti şi investitori străini. Planurile sale de dezvoltare, de peste 1 miliard de euro, sunt direct dependente de investiţiile din sectorul energetic, Transelectrica fiind pregătită să joace un rol activ în regiune.

Conducerea Transelectrica afirmă că societatea este preocupată de valorificarea potenţialului energetic al României în context european şi va realiza investiţii semnificative în sistemul de transport al energiei electrice, pentru a putea prelua şi transmite în întreaga regiune energia electrică livrată de capacităţile de producţie existente şi de orice capacităţi de producţie noi.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Daca este cum spune" Domnia sa,Carmen Neagu:Din experienţa de peste 25 de ani în sectorul energetic şi analizele investitorilor, se poate spune că un proiect a cărui decizie de realizare depăşeşte 10 ani devine nefezabil", consider ca ar trebui sistate investitiile la hidrocentrala Tarnita si cele 2 reactoare de la Cernavoda, nr.3 si nr.4.

    Aveti alta parere? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb