Negocierile contractului "Daewoo" au intrat în prelungiri...

Eli Roman, Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 9 ianuarie 2006

Vizita reprezentanţilor companiei coreene "Daewoo Motor", care a avut loc săptămîna trecută în ţara noastră, s-a încheiat şi de data aceasta fără un rezultat concret. Astfel că, cele 51% din acţiunile "Daewoo Automobile România" (DWAR) au rămas în continuare în portofoliul societăţii coreene, întrucît nu a avut loc semnarea contractului de preluare a pachetului majoritar de acţiuni al uzinei de maşini de la Craiova. Diferenţa de 49% din capitalul social aparţine DWAR, societate la care statul controlează 72,4% din acţiuni.

Surse autorizate din cadrul Ministerului Economiei şi Comerţului (MEC) ne-au precizat că, în cele trei zile de discuţii care au avut loc anul acesta, părţile implicate au reluat "punct cu punct" clauzele contractuale, însă nu au căzut de acord asupra formei finale a contractului. "Timpul alocat dis-cuţiilor nu a fost suficient încît să permită celor două părţi dezbaterea fiecărui punct din contract", ne-au precizat surse apropiate negocierilor.

Pentru încheierea tranzacţiei, discuţiile dintre reprezentanţii statului român şi compania coreeană urmează să fie reluate pînă la sfîrşitul acestei luni, conform surselor citate. Acest lucru a fost confirmat şi de ministrul de resort, Codruţ Şereş, care ne-a spus că delegaţia din Coreea va reveni în ţara noastră, săptămînile care urmează, pentru finalizarea negocierilor.

Semnarea contractului de preluare a producătorului de automobile presupune două etape - prima, de achiziţie a pachetului majoritar de acţiuni, urmată de conversia creanţelor societăţii în acţiuni şi cumpărarea lor de către partea română.

Conform surselor noastre, dis-cuţiile purtate la sediul MEC zilele trecute nu au avut implicaţii asupra valorii negociate a contractului, care a rămas aceeaşi, respectiv 60 milioane de euro.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb