NEMULŢUMIŢI DE COEFICIENŢII DE SALARIZARE, Sindicaliştii din învăţământ anunţă acţiuni de protest

F.A.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 14 august 2009

Federaţiile consideră noii indici salariali ca pe o "umilinţă" adusă Învăţământului de către Guvern

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu: "Am aflat pe surse cum au ajuns coeficienţii modificaţi"

Sindicaliştii din învăţământ ameninţă cu acţiuni de protest în cazul în care Ministerul Finanţelor şi Ministerul Muncii păstrează aceeaşi propunere de indici salariali pentru cadrele didactice.

Secretarul general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Liviu Pop, a declarat: "Cei de la Ministerul Muncii şi Ministerul Finanţelor au încercat să ne înveţe o lecţie de matematică. În momentul de faţă, potrivit propunerilor celor două ministere, a coeficienţilor de salarizare, sistemul de educaţie este la pământ. Vom asista la acţiuni de protest în învăţământul preuniversitar, cu o proximă ocazie. Cu siguranţă se vor produce mişcări sindicale".

Sindicalistul a precizat că aşteaptă de la reprezentanţii celor două ministere "să-şi facă temele"

La rândul său, preşedintele Federaţiei "Spiru Haret", Gheorghe Isvoranu, consideră că propunerile Ministerului Muncii şi Ministerului Finanţelor sunt "o bătaie de joc la adresa învăţământului".

Gheorghe Isvoranu a declarat: "Aceste modificări făcute de Minis­terul Muncii şi de cel al Finanţelor Publice pe legea unică de salarizare înseamnă o lipsă totală de respect pentru un domeniu care ar trebui considerat prioritate naţională. Vom discuta între noi şi apoi cu colegii de la celelalte sindicate pentru a vedea ce măsuri vom adopta. Tot ce s-a negociat între sindicate şi Ministerul Muncii a fost un mod de a ne induce în eroare".

Sindicalistul de la Federaţia Spiru Haret a susţinut că, potrivit noii grile de coeficienţi a legii salarizării unice, învăţământul preuniversitar se află la baza piramidei, cu cei mai mici coeficienţi, între doi şi patru.

De asemenea, preşedintele Federaţiei Alma Mater, Anton Hadăr, a arătat că şi profesorii universitari "sunt umiliţi" de noua grilă de salarizare, majoritatea aflându-se la jumătatea inferioară a acesteia.

Liderul Alma Mater a precizat: "La noi coeficientul se termină la 7.6, iar la alte categorii sociale coeficientul este peste 10. Politicul a mai tras încă odată un şut în fund educaţiei".

În replică, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat că ultima variantă prezentată de Minis­terul Muncii sindicatelor din învăţământ nu este definitivă, aceasta urmând să fie modificată tocmai pentru a se asigura o salarizare echilibrată.

"Varianta prezentată nu este definitivă, această lege trebuie să asigure o salarizare echilibrată, ar fi trebuit să ştim de reducerea coeficienţilor, însă am aflat pe surse cum au ajuns coeficienţii modificaţi", a spus Andronescu, informează Agerpres.

Obiectivul Legii salarizării unice este, potrivit ministrului Educaţiei, atingerea unei echităţi în salariile din sistemul bugetar.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb