NEPI a părăsit BVB, din 18 iulie

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 19 iulie 2017

NEPI a părăsit BVB, din 18 iulie

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat, joia trecută, retragerea de la tranzacţionare a fondului sud-african NEPI, începând cu 18 iulie, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Titlurile NEP au fost suspendate de la tranzacţionare din 12 iulie.

NEPI şi Rockcastle Global Real Estate Company Limited (Rockcastle), un investitor imobiliar încorporat în Mauritius, listat pe JSE şi Bursa de Valori din Mauritius (SEM) au fuzionat într-o nouă entitate înregistrată în Insula Man, NEPI Rockcastle plc (NewCo).

Ca urmare a fuziunii dintre New Europe Property Investments plc ("NEPI") şi Rockcastle Global Real Estate Company Limited ("Rockcastle"), acţionarilor celor două companii li s-a oferit posibilitatea să primească acţiuni NEPI Rockcastle determinate pe baza unui raport de schimb de 1 acţiune NEPI pentru fiecare 4,7 acţiuni Rockcastle, astfel: "1.1. ca urmare a distribuţiei în specie sub forma unei restituiri de capital ("sub forma unei restituiri de capital"); 1.2. ca urmare a distribuţiei în specie sub formă de dividend ("sub formă de dividend"); sau 1.3. doar în cazul NEPI, pentru decontarea contravalorii de răscumpărare de către NEPI a tuturor acţiunilor NEPI deţinute de acţionarul în cauză, şi doar dacă acţionarul nu a ales să primească distribuţia în specie sub formă de dividend ("răscumpărarea NEPI")", potrivit unui anunţ al NEPI.

Reprezentanţii Fondului au adăugat: "Acţionarii care deţin 14% din capitalul social emis al NEPI au ales să primească drepturile la acţiunile NEPI Rockcastle sub formă de dividend şi actionarii care deţin 18% din capitalul social emis al NEPI au ales să primească drepturile la acţiunile NEPI Rockcastle ca urmare a răscumpărării NEPI. Acţionarii care nu au întreprins nicio acţiune (reprezentând 68% din capitalul social emis de NEPI) vor primi implicit drepturile la acţiunile NEPI Rockcastle sub forma unei restituiri de capital.

Acţionarii care deţin 78% din capitalul social emis al Rockcastle au ales să primească drepturile la acţiunile NEPI Rockcastle sub forma unei restituiri de capital. Acţionarii care nu au întreprins nicio acţiune (reprezentând 22% din capitaul social emis al Rockcastle) vor primi drepturile la acţiunile NEPI Rockcastle sub forma unui dividend. NEPI şi Rockcastle vor îndeplini toate solicitările acţionarilor astfel încât aceştia să-şi primească drepturile la acţiunile NEPI Rockcastle în conformitate cu alegerile lor".

NEPI a anunţat emiterea a 538,95 milioane de acţiuni NEPI Rockcastle pe 17 iulie 2017.

NEPI s-a delistat de pe JSE şi de pe Bursa de Valori Bucureşti, iar Rockcastle se delistează de pe JSE şi de pe Bursa de Valori Mauritius de marţi, 18 iulie 2017.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb