NICI DUPĂ 1 MARTIE 2019 Tarifele reglementate de electricitate pentru casnici nu se schimbă

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 26 februarie 2019

Tarifele reglementate de electricitate pentru casnici nu se schimbă

Tarifele reglementate de energie electrică pentru clienţii finali casnici vor rămâne aceleaşi şi după 1 martie 2019, potrivit unui anunţ al companiei.

Reprezentanţii ANRE au precizat, conform Agerpres: "Tarifele reglementate au fost stabilite în urma analizei datelor şi informaţiilor transmise de furnizorii de ultimă instanţă, cu respectarea prevederilor Metodologiei de stabilire a tarifelor reglementate şi a preţurilor aplicate de furnizorii de ultimă instanţă clienţilor finali aprobate prin Ordinul ANRE nr. 11 /2019. Tarifele reglementate de energie electrică aprobate pentru clienţii finali casnici valabile începând cu data de 1 martie 2019 nu se modifică faţă de cele care sunt, în prezent, în vigoare".

În acelaşi timp, tarifele de distribuţie vor creşte, în medie, cu circa 2,5%, de la 1 martie.

"Având în vedere creşterea valorii prognozate a Costurilor rezultate cu plata impozitelor, redevenţelor, taxelor şi vărsămintelor asimilate, stabilite conform legislaţiei în vigoare sau de către autorităţile locale, cauzate de modificarea procentului aplicat la cifra de afaceri realizată în anul 2018 de la 0,1% la 2%, considerăm necesară efectuarea corecţiilor aferente costurilor necontrolabile ale operatorilor de dis-tribuţie şi corectarea tarifelor de distribuţie valabile de la 1 martie 2019", arată nota de fundamentare a unui proiect de ordin.

Acesta mai precizează că noile tarife pentru serviciul de distribuţie a energiei electrice propuse prin actuala modificare conduc la suportarea de către utilizatorii din aria în care operatorii prestează serviciul de distribuţie a unor cos-turi majorate pentru serviciul de distribuţie, conform creşterilor de tarife menţionate în proiectele de ordin.

"Modificarea tarifelor va permite asigurarea veniturilor anuale ale operatorilor de distribuţie concesionari necesare desfăşurării activităţii, ca urmare a modificării apărute în legislaţia primară", potrivit notei de fundamentare.

În 29 ianuarie, ANRE preciza că "preţul energiei şi al gazelor naturale pentru consumatorii casnici în regim reglementat nu vor creşte până în anul 2022, ca urmare a aplicării prevederilor OUG 114/2018".

ANRE a anunţat, recent, că prorogă termenul până la care companiile energetice trebuie să transmită cifra de afaceri pe baza căreia se va calcula contribuţia de 2% stipulată în OUG 114/2018, fără a preciza însă care este noul termen de furnizare a acestor date.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb