Nicolae Ciucă a discutat cu Maia Sandu despre situaţia de securitate regională şi criza energetică

G.D.
Politică / 1 noiembrie 2022

Nicolae Ciucă a discutat cu Maia Sandu despre situaţia de securitate regională şi criza energetică

Prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă a primit-o, la Palatul Victoria, pe preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu. Discuţia a vizat principalele teme de preocupare comună legate de situaţia de securitate regională şi cea energetică determinată de distrugerea unui număr de capacităţi ucrainene de producere a energiei electrice, conform unui comunicat al Guvernului.

Potrivit sursei citate, prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă, a subliniat elementele de sprijin constant ale României pentru Republica Moldova, mergând de la livrarea de urgenţă a unor cantităţi de energie electrică, după sistarea livrărilor din Ucraina, până la furnizarea de gaz, lemne de foc şi păcură.

Preşedintele Republicii Moldova a prezentat situaţia la zi, după recenta tăiere de livrări de gaze şi nerespectarea contractului de către Gazprom şi Federaţia Rusă, atât către Republica Moldova aflată sub controlul autorităţilor legitime de la Chişinău, cât şi faţă de malul stâng al Nistrului, expus dificultăţilor financiare în perioada imediat următoare.

Doamna Maia Sandu a mulţumit României pentru reacţia promptă privind compensarea de urgenţă a deficitului de curent electric, arătând că situaţia vecinătăţii cu războiul din Ucraina ridică îngrijorări şi produce efecte imediate.

Cei doi înalţi oficiali au subliniat oportunitatea privind decongestionarea traficului de frontieră prin extinderea podurilor şi căilor de transport existente şi prin construirea de noi poduri peste râul Prut, care vor îmbunătăţi interconectarea dintre cele două state, consolidând legăturile economice, comerciale şi de afaceri. Oportunităţile astfel create pot antrena investiţiile de capital europene şi mări atractivitatea Republicii Moldova pentru partenerii externi, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. La intrvederea cu maia sandu ciuca a primit invitatia de a efecua o vizita in republica moldova unde urmeaza sa i se acorde titlul de PLAGIATOR DOVEDIT. Din delegatia care il va insoti pe maCIUCA la chisinau vor face parte bode ,sorin campeanu si victor ponta . Si acestora l-i se vor acorda diplome prin care l-i se vor recunoaste calitatea de PLAGIATORI FARA SCRUPULE. O distinctie aparte va primi victor ponta caruia i se va recunoste calitatea de DOCTOR IN PLAGIAT

    1. Ai uitato pe KIOVESI,care a plagiat mai mult deca Bode.!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb